ŠTÍTEK: Univerzita Johnse Hopkinse

Lidé s rouškami v Essenu
Německo za uplynulých 24 hodin ohlásilo 16 947 nových případů nákazy koronavirem. Počet mrtvých s nemocí covid-19 se zvýšil o 107. Celkový počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Mexiku překročil milionovou hranici a počet úmrtí se blíží ke sto tisícům. Rusko dnes ohlásilo 22 572 nově nakažených koronavirem a 352 souvisejících úmrtí za 24 hodin.  
34 fotografií

V Německu přibylo téměř 17 tisíc nakažených, v Rusku přes 22 tisíc

Svět
Pár s rouškami a ochrannými štíty na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem, 7. listopadu 2020
Počet potvrzených případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 již v celosvětovém měřítku překonal hranici 50 milionů. Vyplývá to z propočtů agentury Reuters. Podle statistiky americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která situaci ohledně pandemie globálně sleduje, počet nakažených dosahuje téměř 49,95 milionu. Počet zemřelých s covidem-19 činí více než 1,25 milionu.
34 fotografií

Koronavirem se nakazilo 50 milionů lidí. Říjen byl vůbec nejhorším měsícem

Svět
Voják pomáhá organizovat zájemce o testování na letišti ve Frankfurtu
V Německu za posledních 24 hodin přibylo 5587 nově nakažených koronavirem. To je méně než rekordních 7830 případů v předchozím dni, v neděli a v pondělí však bývá tento údaj obvykle nižší. Ve srovnání s údajem z minulé neděle ale počet nově nakažených výrazně vzrostl z 3483 případů. Vyplývá to z údajů Institutu Roberta Kocha (RKI).
34 fotografií

Koronavirus ve světě: Rusko eviduje přes 15 tisíc nakažených za den

Svět
Zaměstnanci hřbitova v ochranných oblecích nesou 7. srpna 2020 rakev s ostatky ženy na hřbitově v brazilském Nova Iguacu
Celosvětový počet úmrtí s onemocněním covid-19 překonal hranici jednoho milionu. Vyplývá to z přehledu vedeného americkou Univerzitou Johnse Hopkinse (JHU). Překonání hranice jednoho milionu mrtvých už v pondělí na základě svých výpočtů oznámila agentura AFP. Počet případů nákazy koronavirem podle JHU překročil 33,2 milionu. Agentura Bloomberg připomíná, že podle některých odborníků v oblasti veřejného zdraví mohl na covid-19 zemřít až dvojnásobek lidí.
34 fotografií

Ve světě zemřelo přes milion lidí s koronavirem. Nejvíce z nich v USA

Svět
Zdravotnice v Moskvě odebírá muži vzorky pro test na koronavirus.
V Rusku za uplynulý den přibylo 6065 případů nákazy novým typem koronaviru, což je o 160 více než předchozí den. Poprvé od 19. července přitom počet nakažených překonal hranici 6000, upozornila agentura TASS. V Německu pokračoval mírný růst v počtech nových nákaz koronavirem, když místní Institut Roberta Kocha (RKI) ohlásil 2297 případů z posledního dne. Brazílie v pátek ohlásila 39 797 nově odhalených případů nákazy koronavirem.
16 fotografií

Koronavirus ve světě: Denní přírůstek v Rusku opět překonal hranici šesti tisíc

Svět
Odběrové místo pro testy na nemoc covid-19 v americkém Seattlu.
Počet potvrzených případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 již v celosvětovém měřítku překonal hranici 30 milionů. Vyplývá to ze statistik americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která situaci ohledně pandemie globálně sleduje. Počet zemřelých s covidem-19 se podle univerzity blíží hranici milionu, při součtu národních statistik jich je přes 943 tisíc.
16 fotografií

Němci mají méně nových případů než ČR. Na světě se nakazilo přes 30 milionů lidí

Svět
Fronta na testování ve městě Džammú
V Indii se koronavirem nakazilo už přes pět milionů lidí. Za poslední den se nákaza prokázala u 90 123 lidí, dalších 1290 jich s covidem-19 zemřelo. V Brazílii za uplynulý den zemřelo 1113 lidí s covidem-19, což je za poslední dva týdny nejvíce, informuje Reuters. Nově se nakazilo 36 653 osob. V Německu v úterý přibylo 1901 potvrzených případů nákazy koronavirem. To je nejvíce od 22. srpna. S covidem-19 v zemi zemřelo již 9368 nakažených.
34 fotografií

Koronavirus: Indie hlásí přes pět milionů nakažených, Brazílie 1113 mrtvých

Svět
Pracovníci čekají 24. srpna 2020 na testování na covid-19 v Brasílii
Koronavirem se na celém světě nakazilo už více než 24 milionů lidí. Vyplývá to z údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie nemoci covid-19 dlouhodobě sleduje. Nejvíce infikovaných je ve Spojených státech, pak v Brazílii a třetí nejvyšší počet jich má Indie. V Brazílii za poslední den přibylo přes 47 tisíc lidí s covidem-19, v Německu 1507 nakažených.  
34 fotografií

Počet nakažených ve světě překročil 24 milionů. V čele statistiky jsou USA

Svět
Zdravotnice v Brasílii s obličejovým štítem a rouškou, 24. srpna 2020
V Brazílii zaznamenali 17 078 nových případů nákazy koronavirem, je to pokles oproti předchozímu dni, kdy úřady hlásily 23 421 infikovaných. Na 565 úmrtí v souvislosti s covidem-19 v posledních 24 hodinách naopak oproti nedělním údajům představuje nárůst, informovala agentura Reuters s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví. V Peru přesáhl počet nakažených už 600 tisíc. Argentina zaznamenala rekordní denní přírůstek nakažených. V Německu přibylo 1278 nových případů nákazy. 
34 fotografií

Koronavirus ve světě: Brazílie hlásí pokles počtu nově nakažených

Svět
Vzpomínka na oběti koronaviru na pláži Copocabana
Počet potvrzených případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 už v globálním měřítku překonal 20 milionů. Uvádí to agentura Reuters i americká Univerzita Johnse Hopkinse (JHU), jejichž pracovníci shromažďují oficiální údaje z celého světa. S nemocí covid-19, kterou virus způsobuje, je aktuálně v součtu všech národních statistik spojováno na 733 tisíc úmrtí. 
34 fotografií

Covidem se nakazilo dvacet milionů lidí. S nemocí je spojováno 733 tisíc úmrtí

Svět
Zdravotník odpočívá 3. srpna 2020 u sanitky po přesunu pacienta podezřelého z nákazy covid-19 do nemocnice HRAN v Brasílii, která se specializuje na péči o nové případy koronaviru
Nákaza koronavirem se ve Spojených státech potvrdila už u více než pěti milionů lidí. To je nejvíce na světě. S odvoláním na své výpočty o tom napsala agentura Reuters a později dnes překročení této hranice potvrdila také americká Univerzita Johnse Hopkinse (JHU). Více než 162 tisíc lidí podle JHU s onemocněním covid-19, které nový koronavirus způsobuje, ve Spojených státech zemřelo. V sobotu večer americký prezident Donald Trump obešel Kongres a podepsal sérii exekutivních příkazů, které mají zajistit pokračování ekonomické pomoci milionům Američanů zasažených koronavirem.
34 fotografií

Koronavirus ve světě: Brazílie zaznamenala tři miliony nakažených, USA pět

Svět
Koronavirus - Ilustrační foto
Lidé přijíždějící z České republiky do Norska budou muset po vstupu do této severské země strávit deset dní v karanténě. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na sdělení norského institutu veřejného zdraví (FHI). Ten zařadil Česko společně s Francií, Švýcarskem a Monakem do "červené kategorie" na svém takzvaném semaforu kvůli nepříznivému vývoji jejich epidemické situace. Změny budou platné od páteční půlnoci.

Norsko zařadilo ČR do červené kategorie. Turisty čeká desetidenní karanténa

Cestujeme
Zdravotníci u lůžek pacientů s nemocí covid-19 v nemocnici ve městě McAllen v americkém Texasu, 20. července 2020
Počet mrtvých s onemocněním covid-19, které vyvolává nový koronavirus, podle výpočtů agentury Reuters celosvětově překročil hranici 700 tisíc. Rovněž americká Univerzita Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie monitoruje globálně, uvádí víc než 700 tisíc obětí, nejvíce na USA, Brazílii, Mexiko a Británii. Infikovaných bylo podle JHU dosud celosvětově zjištěno více než 18,5 milionu.
34 fotografií

Koronavirus ve světě: Počet obětí překonal hranici 700 tisíc

Svět
Zdravotník odpočívá 3. srpna 2020 u sanitky po přesunu pacienta podezřelého z nákazy covid-19 do nemocnice HRAN v Brasílii, která se specializuje na péči o nové případy koronaviru
Před generační katastrofou kvůli dlouhodobému uzavření škol vinou pandemie covidu-19 varoval dnes generální tajemník OSN António Guterres. Ještě v polovině července byly kvůli nákaze zavřeny školy asi ve 160 zemích, což se týkalo více než miliardy žáků. Kromě toho už před pandemií nemělo přístup ke vzdělání více než 250 milionů dětí. V USA a v Latinské Americe byly mezitím zaznamenány další desítky tisíc nakažených, v Rusku tisíce. Podle americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) se dosud koronavirem SARS-CoV-2 na celém světě prokazatelně infikovalo více než 18,3 milionu lidí a téměř 700 tisíc jich zemřelo.
34 fotografií

Následky koronavirové krize: Šéf OSN varuje před generační katastrofou

Svět
Zdravotník u sanitky v Brasílii
Počet případů covidu-19 v Latinské Americe podle Reuters překročil pětimilionovou hranici. Potvrzuje se tak, že jde o nejhůře zasažený region světa. V USA se za posledních 24 hodin nakazilo covidem přes 46 tisíc lidí, dohromady už přibližně 4,7 milionu. V Německu bylo podle RKI za poslední den zachyceno 879 nových případů koronavirové nákazy, dohromady už 211 281.  
34 fotografií

Nejhůře zasažený region světa. Nakažených je v Latinské Americe přes pět milionů

Svět