ŠTÍTEK: úpadek

Fotbalisté Dnipro-1 s ukrajinskými vlajkami po jednom z utkání na evropské scéně
Je definitivně rozhodnuto. Fotbalisté pražské Slavie se ve 3. předkole Evropské ligy utkají s týmem Dnipro-1. Ukrajinský vicemistr totiž nestačil ve druhém předkole Ligy mistrů na řecký Panathinaikos Athény a přešel tak do kvalifikace nižší soutěže. Svěřence trenéra Jindřicha Trpišovského však rozhodně nečeká žádná procházka růžovým sadem. Do Edenu dorazí válkou zocelený klub, jehož příběh stojí za krátké přečtení.

Slavia jde proti Ukrajincům. Hrozil jim bankrot, válka je vyhnala do Košic

Fotbal
Ruský biatlonista Alexandr Loginov
Ruský biatlonový svaz má vysoké dluhy a podle slov ředitele Sergeje Golikova mu hrozí bankrot. Golikov to řekl agentuře TASS a upozornil, že všechny dluhy, které v přepočtu přesahují 12 milionů korun, vznikly za předsednictví Vladimira Dračeva. Čtyřnásobný mistr světa stojí v čele svazu od května 2018 a v poslední době čelí výzvám, aby na funkci rezignoval.  

Ruský biatlonový svaz má vysoké dluhy. Hrozí mu bankrot

Zimní sporty
Prodejní místo české cestovní kanceláře Neckermann v Praze
Zatím dva zájezdy české pobočky cestovní kanceláře Neckermann skončily předčasně. Ostatní klienti firmy pokračují v dovolené podle plánu, část z nich však musela pobyt zaplatit ze svého. Společnost jim náklady slíbila vrátit. CK nyní jedná o osudu říjnových zájezdů, prodané dovolené pro asi 350 zákazníků do konce září už zrušila. ČTK to řekl mluvčí společnosti Jan Šrámek. 
6 fotografií

České turisty vyhodili na Mallorce z hotelu. Budoucnost Neckermanna je nejasná

Ekonomika
George Soros
Investiční společnost amerického miliardáře George Sorose nakoupila v prvním čtvrtletí dluhopisy výrobce elektromobilů Tesla za 35 milionů dolarů (zhruba tři čtvrtě miliardy korun). Pro firmu vizionáře Elona Muska se tak Soros může stát zachráncem. Tesla totiž dlouhodobě bojuje s rekordními ztrátami a spekuluje se i o nadcházejícím bankrotu, informovala o tom agentura Reuters.
11 fotografií

Zachránce Muskovy Tesly? Miliardář Soros koupil dluhopisy za tři čtvrtě miliardy

Ekonomika
S projektem přestřelili?
Linec - Green Belt Center (GBC), otevřený před třemi roky jako místo setkávání na „zeleném pásu Evropy“ s návštěvnickým centrem s velkou nabídkou informačních a aktivních programů, vznikl sanací a rozšířením staré myslivny ve Windhaagu u Freistadtu.

O sousedů hrozí bankrot Zeleného pásu

Z okolí
Ilustrační foto
Monopolní venezuelský producent elektřiny Corpoelec se dostal do těžkých finančních problémů. Není schopen dostát svým závazkům a splácet dluhopis v hodnotě 650 milionů dolarů (14,3 miliard korun). V důsledku hluboké politické a hospodářské krize dochází hotovost i dalším klíčovým státním sektorům. 
16 fotografií

Venezuelské státní energetické společnosti hrozí bankrot

Svět
Ilustrační foto.
V září letošního roku bylo vyhlášeno 881 osobních bankrotů. Jedná se o nejnižší počet za posledních 6 let. Návrhů na osobní bankrot podalo 851 lidí, což je o 121 více než o měsíc dříve. Bylo také vyhlášeno 445 bankrotů podnikatelů, což je nejméně od ledna 2014. Vyplývá to z analýzy, kterou provedla společnost CRIF Czech Credit Bureau.

V září bylo vyhlášeno 881 osobních bankrotů, nejméně od roku 2011

Ekonomika
Letadlo společnosti Air Berlin. Ilustrační foto
Nízkonákladová aerolinka Air Berlin dnes podala žádost o zahájení insolvenčního řízení. Její hlavní věřitel, společnost Etihad Airways, jí totiž odmítla další finanční podporu. Závažné finanční problémy červenobílého přepravce se však táhnou už řadu měsíců.

Letecký přepravce Air Berlin vyhlásil insolvenci

Ekonomika
Supermarket Mercator
/VIDEO/ Největší chorvatský potravinový řetězec Agrokor je krůček před bankrotem. Pokud padne, může vyvolat krizi napříč celým Balkánem. Vláda řeší, jestli ho má zachránit. Ohroženo je skoro 200 tisíc pracovních míst. Chorvatskou ekonomiku přitom dával za vzor český ministr financí Andrej Babiš, když prosazoval zákon o EET. Ten nyní o Chorvatsku mlčí.
6 fotografií

Chorvatský supermarket je před krachem, krize může zachvátit celý Balkán

Ekonomika
Reálný portrét židovské německé rodiny Lehmanových, která změnila dějiny kapitalismu, přenese na divadelní jeviště Husa na provázku: v české premiéře a nastudování režiséra Michala Dočekala.
V roce 1844 přišel do New Yorku Henry Lehman s jediným kufrem a otevřel si malý obchod. Poté přišli do Spojených států i jeho dva bratři a pustili se do podnikání, na jehož konci stála čtvrtá největší banka v USA. Její pád v roce 2008 a rekordní bankrot ve výši 200 miliard dolarů spustil celosvětovou hospodářskou krizi. Reálný portrét židovské německé rodiny Lehmanových, která změnila dějiny kapitalismu, přenese na divadelní jeviště Husa na provázku: v české premiéře a nastudování režiséra Michala Dočekala.
15 fotografií

Provázek vypráví o vzestupu a pádu bankovního impéria Lehmanů

Divadlo
Reálný portrét židovské německé rodiny Lehmanových, která změnila dějiny kapitalismu, přenese na divadelní jeviště Husa na provázku: v české premiéře a nastudování režiséra Michala Dočekala.
Brno – V roce 1844 přišel do New Yorku Henry Lehman s jediným kufrem a otevřel si malý obchod. Poté přišli do Spojených států i jeho dva bratři a pustili se do podnikání, na jehož konci stála čtvrtá největší banka v USA. Její pád v roce 2008 a rekordní bankrot ve výši 200 miliard dolarů spustil celosvětovou hospodářskou krizi. Reálný portrét židovské německé rodiny Lehmanových, která změnila dějiny kapitalismu, přenese na divadelní jeviště Husa na provázku: v české premiéře a nastudování režiséra Michala Dočekala.
15 fotografií

Provázek vypráví o vzestupu a pádu bankovního impéria Lehmanů

Volný čas
Sokolovský dostavník projede městem i letos. Na snímku loňský ročník
Sokolov - Poslední květnový víkend bude v Sokolově patřit country & folkovému festivalu, který se po dlouholeté odmlce loni vrátil do města. Koncerty budou opět rozdělené do dvou dnů. V pátek 26. května zahájí country band českého západu, skupina Bankrot.

Sokolovský dostavník opět projede městem

Sokolovsko