ŠTÍTEK: úsvit

Ilustrační foto
Frýdek-Místek – Jen dva poslanci budou zastupovat okres Frýdek-Místek, který patří k nejlidnatějším v republice, v novém složení sněmovny. Tak nízký počet region dlouho nepamatuje. Poslankyní zůstává Pavla Golasowská z Třince, která vedla krajskou kandidátku KDU-ČSL, a uspěl také Stanislav Fridrich z hnutí ANO.

Frýdecko-Místecko budou zastupovat jen dva poslanci

Frýdecko-Místecko
Kateřina Perknerová.
Když se volí česká miss, jsou u toho vždycky domácí vášně. Jak mohla vyhrát dívka číslo šest, když sedmička má prokazatelně delší nohy, desítka lépe zpívá a dvanáctka má absolutně nejhezčí vlasy, přou se manželé, otcové se syny, matky s dcerami. K podobné soutěži rozverné půtky patří, protože to, zda si korunku nasadí Věra nebo Hanka, naše životy nijak neovlivní.

Komentář Kateřiny Perknerové: Nejdůvěryhodnější lídři a jiné absurdity

Komentáře
Tomio Okamura
Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) chce ve volbách dosáhnout dvouciferného výsledku a v povolebních vyjednáváních být jazýčkem na vahách. V rozhovoru to řekl předseda a volební lídr hnutí Tomio Okamura. Průzkumy, které SPD přisuzují mezi šesti a devíti procenty, jsou podle něj podhodnocené. Podporu cítí Okamura v celé zemi, silnější je v krajích, kde jsou sociální problémy.
8 fotografií

Průzkumy nás podhodnocují. Chceme dosáhnout deseti procent, říká Okamura

Česko
Jaroslav Faltýnek poskytl 28. března v Praze rozhovor Deníku.
Předseda poslanců hnutí ANO a jeho první místopředseda Jaroslav Faltýnek loni získal od Agrofertu přes 4,6 milionu korun jako člen představenstva. Proti minulým létům jde zhruba o dvojnásobnou částku. Poměrně vysoké příjmy mimo politiku vykázal v majetkovém oznámení za loňský čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, asi 18,7 milionu korun. Nejvíce peněz mu plynulo z pronájmů.
30 fotografií

Faltýnek loni získal z Agrofertu 4,6 milionu

Ekonomika