ŠTÍTEK: vagína

Kvasinková či bakteriální infekce dokáže dovolenou pěkně znepříjemnit.
Jen máloco dokáže zkazit dovolenou jako jakákoliv zdravotní komplikace. Jednou z těch méně závažných, zato však vysoce nepříjemných, je především pro ženy bakteriální či kvasinková infekce intimních partií. Jak se ale na dovolené mykózy rychle zbavit? Jak se zbavit kvasinek v pochvě? Jak léčit infekci pochvy či jak si poradit s mykózou i bez léku na předpis? Ale hlavně: jak se zbavit svědění pochvy?

Nepříjemný výtok, nebo mykóza na dovolené? Pokud jedete k moři, žádný problém

Zdraví
Vulvovaginální atrofie způsobuje nepříjemnou vaginální suchost.
Oblast intimních partií je pro každou ženu velice citlivým tématem, tím spíš, pokud se jedná o nějaký zdravotní problém. Nejčastěji ženy řeší infekci kvasinkami, bakteriemi, bolest při sexu či zánět močových cest. Mykóza a infekce však nejsou jediným problémem, který ženy trápí. Problémem může být i nedostatečná vlhkost a vaginální suchost, jež může provázet například i rakovinu či endometriózu.

Neignorujte vaginální suchost. Může se vyskytnout i při závažných onemocněních

Zdraví
Používání páry k očistě vagíny je kontroverzním tématem
Ne nadarmo se říká, že teplo léčí. Bolestivou menstruaci, ale i zaražené větry často rozežene dobře aplikované teplo v podobě nahřátého polštářku i horké koupele. Napařování vagíny je metodou, která využívá tepla k úlevě od bolesti, ale i k dezinfekci v případě určitého diskomfortu. Lze ji ale brát vážně, nebo byste se jí měli spíš vyvarovat?
4 fotografie

Vaginální napařování: Účinná ozdravovací technika, nebo nebezpečná metoda?

Zdraví
Roupi způsobují úmorné svědění v oblasti konečníku
Se zánětem močových cest a nepříjemným pálením, které s ním souvisí, se v životě setkalo již mnoho žen. Někdy má ale na svědomí úpornou především noční řezavou bolest v oblasti pochvy něco úplně jiného, na co běžná antibiotika nemají šanci zabrat. Za příznaky totiž může stát malý bílý červ, který parazituje především v těle malých dětí. Je jím roup dětský.
5 fotografií

Pálení v oblasti genitálií nemusí být z nastydnutí. Na vině může být parazit

Zdraví
S vaginálními problémy se za celý život setká téměř každá žena.
Z hlediska anatomie jsou ženy mnohem náchylnější k nejrůznějším komplikacím, které se týkají jejich pohlavního ústrojí. Svědivé vyrážky, mykózy a bakteriální infekce vaginy jsou častými problémy, které ženy trápí od nepaměti. Jedná se však o velice intimní problém, se kterým se mnoho žen zdráhá jít k lékaři. Některé z nich lze naštěstí úspěšně řešit i doma.
3 fotografie

Ženy mají problémy, se kterými se stydí jít k lékaři. Některé lze vyřešit doma

Poradny
Madonna
„Plodím umění a kreativitu, bez obojího bychom byli ztraceni.“ I tak obhajuje zpěvačka Madonna své rozhodnutí vydat kolekci NFT (nezaměnitelný digitální token), která obsahuje model její vagíny. Charitativní projekt s 3D tokeny, který obsahuje video, v němž avatar popové hvězdy rodí hmyz, motýly a stromy, vzbudil značný rozruch.

Kontroverze pro charitu. Madonna vydražila video s 3D modelem své vagíny

Společnost
Doc. MUDr. Michal Otčenášek, CSc.
Zúžení pochvy, zmenšení labií, liposukce Venušina pahorku, vagina lift či celková rejuvenace genitálu – intimní plastická chirurgie nabízí stále více zákroků a zájem o ně roste. Rozhovor na toto téma přinesl přední český magazín zaměřený na zdraví – Kondice. Ptal se známého českého urogynekologa Michala Otčenáška.

Nový trend: Chci mít hezčí přirození, žádá lékaře stále více žen

Zdraví
Ilustrační foto.
Praha - Pražská venkovní galerie Artwall, která se věnuje angažovanému umění, otevře příští výstavou otázku sexuálního zneužívání v rodině. Představí sérii objektů vytvořených podle skutečných předmětů, fotografií a vzpomínek multimediální umělkyně a aktivistky Almy Lily Raynerové. Zobrazené předměty odkazují na dlouhodobé sexuální zneužívání, které autorka v dětství zažívala. Tento typ osobní zpovědi se v českém veřejném prostoru podle organizátorů výstavy objevuje poprvé.

Umělkyně varuje před sexuálním násilím v rodině, řekne svůj příběh

Volný čas
NESMYSL. Egyptské vysokoškolačky by podle poslance musely na rozdíl od spolužáků prokazovat „nevinnost“.
Káhira – Když v roce 2011 protestovaly egyptské ženy proti navrhovaným testům na „nevinnost", netušily, že je letos čeká podobné martyrium znovu. Poslanec Elhamy Agina vyzval ministra školství, aby univerzitní průkazy dostala jen ta studentka, která projde lékařským testem panenství. Poslanec vyjádřil požadavek eufemisticky – budoucí studentky mají prokázat, že jsou „slečny".

Chceš studovat? Ukaž, že jsi panna, navrhuje egyptský politik

Svět
Perlesreut má budoucnost!
Pasov - Perlesreut v okrese Freyung-Grafenau, kousek jižně od obou těchto měst, získal zlaté ocenění v celoněmecké soutěži „Naše obec má budoucnost", zaznamenala PNP. Sousedi do ní vstupovali s mottem „Od nás – s námi – pro nás". Porota si byla obrázek o Perlesreutu udělat na vlastní oči minulý víkend.

Sousedé mají titul Obec s budoucností

Z okolí
Monology vagíny.
Jihlava – Bible pro novou generaci žen, a také nejzábavnější show v Londýně. Tak bývá označována neobvyklá divadelní hra Eve Ensler s názvem Monology vagíny. Do Domu kultury v Jihlavě ji přiveze Intimní divadlo Bláhové Dáši a divákům se představí trio hereček, tedy Dáša Bláhová, Jitka Asterová a Míša Sajlerová.

Monology vagíny: To je hra 
o ženském pohledu na život

Volný čas
Devadesátiletá paní Marie Moučková provozuje sexshop již dvanáctým rokem.
Svitavy - Nejen za netradičním vánočním dárkem, ale také za nezvyklou obsluhou přicházeli v předvánočním čase zákazníci do svitavského sexshopu.

Babiččiny Vánoce v sexshopu

Svitavsko
Ilustrační foto.
České Budějovice - Osm let za mřížemi a ústavní sexuologická léčba. Takový rozsudek vynesl včera krajský soud nad 55letým mužem z Prachaticka. Ten byl obžalovaný ze znásilnění svých dvou nevlastních dcer v době, kdy byly obě ještě nezletilé. Případ se dostal na veřejnost až po letech, kdy se rozhodla starší z nevlastních dcer prý ze strachu o své mladší nevlastní sestry promluvit.

Za znásilnění dětí dostal osm let

Zločiny a soudy
Monology vagíny míří křížem krážem republikou.
/POZVÁNKA, SOUTĚŽ/ Kino Mír v Opavě se už 10. prosince od 19. hodiny stane dějištěm divadelní hry s názvem Monology vagíny, o jejíž produkci se postaralo intimní divadlo Dagmar Bláhové. Ta je mimochodem jednou z účinkujících v této inscenaci.

Soutěžte o lístky na představení Monology vagíny

Volný čas
Představení Monology vagíny v královéhradeckém Aldisu.
Svitavy – Monology Vagíny jsou jedinečnou výpovědí o ženách, jejich osudech a vůbec o jejich sexualitě a prožívání vztahů. Hra Eve Enslerové to podává humorně a po svém. Už 21. dubna se na tyto příběhy můžete podívat ve svitavské Fabrice.

Monology Vagíny ve Fabrice

Z okolí
Monology vagíny míří křížem krážem republikou.
Svitavy – Jak se vlastně ženy dívají na svět a co prožívají ve vztazích i mimo ně? A jaké city v sobě vlastně skrývají před muži? Jedinečný pohled na to v humorném světle podává už osm let úspěšné představení Monology Vagíny od Eve Enslerové.

Monology Vagíny: sexualita naostro

Ostatní
Monology vagíny míří křížem krážem republikou.
Svitavy – Jak se vlastně ženy dívají na svět a co prožívají ve vztazích i mimo ně? A jaké city v sobě vlastně skrývají před muži? Jedinečný pohled na to v humorném světle podává už osm let úspěšné představení Monology Vagíny od Eve Enslerové.

Monology Vagíny: sexualita naostro

Volný čas
Michal Dunda
Hradec Králové – Knížku s provokativním názvem Penis monology doporučuje mužům i ženám. Nejde prý o prvoplánově erotickou literaturu, ale o knížku, kde si chlapi povídají mezi sebou o věcech, které běžně nikomu neříkají.

Penis nám má co říct, říká autor knižního hitu

Hradecko
Ilustrační foto.
Porto San Giorgio – Mladí milenci, kteří byli na dovolené v Porto San Giorgio, připravili lidem na pláži nevšední zážitek. Při milování v moři se totiž muž v ženě zasekl a musela jim být přivolána až záchranná služba.

Chtěli sex v moři, celé se to ale zvrtlo

Svět
 Lucemburská umělkyně Deborah de Robertisová v minisukni a bez kalhotek nakráčela ke slavnému obrazu Gustava Courberta Původ světa z roku 1866, sedla si pod něj a doširoka roztáhla nohy.
Paříž /VIDEO/ – Skandální rozuzlení měla vernisáž jedné výstavy ve známé pařížské galerii. Lucemburská umělkyně Deborah de Robertisová v minisukni a bez kalhotek nakráčela ke slavnému obrazu Gustava Courberta Původ světa z roku 1866, sedla si pod něj, doširoka roztáhla nohy a prsty rovněž svůj vaginální otvor.

Sedla si s odhalenou vaginou pod slavný obraz. Odvedla ji policie

Svět
Ilustrační foto.
Berlín - Až hasiči museli v německém Tübingenu vyprostit amerického studenta ze sevření vulvy mramorové vagíny. Vniknutím do skulptury v areálu Tübingenské univerzity chtěl mladík obstát ve zkoušce odvahy, ale jeho odhodlání jej přivedlo do nanejvýš prekérní situace.

Hasiči v Německu vyprošťovali studenta z kamenné vagíny

Svět
Na festivalu Art Cologne v Kolíně nad Rýnem vytvořila umělkyně Milo Moiré obraz vlastní vagínou.
Německo /VIDEO/ – Umění se skutečně meze nekladou a mladá žena slovenského původu Milo Moiré je toho důkazem. Na festivalu Art Cologne v Kolíně nad Rýnem se na veřejnosti svlékla do naha a svou vlastní vaginou namalovala před zraky desítek diváků obraz.

Umělkyně namalovala obraz vlastní vaginou. A na veřejnosti

Svět
Ilustrační foto
Pardubice - Celníci v pondělí zabavili ve výdejně internetového obchodu na Chrudimsku 430 kusů padělaných erotických pomůcek pro muže. Originály by stály 820.000 korun. Zboží celní správa zabavila a případ šetří. Řekl to dnesl tiskový mluvčí Celní správy pro Pardubický kraj Václav Kánský.

Celníci zabavili na Chrudimsku stovky padělků umělých vagín

Pardubický kraj
Monology vagíny míří křížem krážem republikou.
Hradec Králové – V Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové se v pondělí 10. března od 19 hodin odehraje představení Intimního divadla Bláhové Dáši nazvané Monology vagíny. Tato hra Američanky Eve Enslerové zvedá celosvětovou vlnu nadšení a je nazývána soukromými dějinami žen.

Celosvětově známá hra Monology vagíny míří do Aldisu

Hradecko
Ilustrační foto
USA – To, že hysterii nejlépe řeší sexuální uspokojení, se traduje dávno. Americká lékařka Mary Jane Minkin, která působí jako vedoucí na gynekologicko-porodnickém oddělení lékařské fakulty Yaleovy univerzity, však nyní doporučuje vibrátor pravidelně používat i na léčbu pacientek s rakovinou.

Lékařka ordinuje svým pacientkám místo chemoterapie vibrátor

Svět
Učitelka si nasadila umělý penis, klekla si na lavici a předváděla kopulační pohyby.
Ottawa - Mediální poprask vyvolaly fotografie z jedné kanadské školy, které pořídili žáci během sexuální výchovy. Učitelka v rámci hodiny vysvětlovala studentům, jak fungují pohlavní orgány, a neopomněla ani podrobnosti sexuálního života, které tato dáma ve středních letech demonstrovala na sobě.

Učitelka si nasadila umělý penis a demonstrovala dětem pohlavní akt

Svět
Každý den zastrčí Casey Jenkinsová z Austrálie klubko vlny do pochvy a začne plést. Podle jejích slov jde o nové umění.
Melbourne /VIDEO/ - Každý den zastrčí Casey Jenkinsová z Austrálie klubko vlny do pochvy a začne plést. Podle jejích slov jde o nové umění, kterým chce za použití tradičních řemeslných technik poukázat na předsudky společnosti – bojuje za přirozenost nahoty.

Žena si dá klubko vlny do vaginy a plete. Jde o nové umění

Svět
Ilustrační fotografie.
Arizona – Několik svých milenek údajně ocejchoval devětačtyřicetiletý sadista Christopher Jackson z Arizony. Na jejich vagíny měl údajně vypálit své iniciály značkovacím železem. To nažhavil letlampou a zatímco jeho zdrogované ženy vyspávaly, označil je.

Sadista mučil své milenky, cejchoval je přímo na vagíny

Svět