ŠTÍTEK: Jan Prušinovský

Tři zlaté dukáty mísí pohádkový ráz s technickými vymoženostmi
Člověk někdy žasne, co všechno se do české pohádky vejde. Ani tvůrcům vánoční pohádky Tři zlaté dukáty se nedá upřít snaha o oživení klasického žánru. Jejich film vysílaný v České televizi na Boží Hod kombinoval romantický příběh s temnou sci-fi, a dorazila sem i technická revoluce. Víc než malé děti si ji patrně užili spíše starší diváci.

Pohádka Tři zlaté dukáty vzbudila rozruch. Postihla ji i technická revoluce

Film a televize
Zlatý prim získal snímek Buko. Úspěšný byl snímek Děti Nagana - odnesl si cenu za nejlepší scénář a hudbu, herec Tom Brenton získal cenu za výkon mladého umělce. Cenu za mužský herecký výkon si převzal Kryštof Hádek za jednu z hlavních rolí ve filmu Grand
/FOTO/ Až promítání posledního soutěžního snímku rozhodlo o tom, kdo na 45. Festivalu české komedie získá prestižní diváckou cenu Novoměstský hrnec smíchu. Publikum, které zaplnilo při závěrečném večeru festivalu novoměstské kino do posledního místa, se při komedii Přání k narozeninám smálo hodně a do poslední minuty nebylo jasné, zda hrnec připadne dosud vedoucímu filmu Vánoční příběh nebo právě Přání k narozeninám.
21 fotografií

Týden komedie: Zlatý prim má Buko, v hrnci smíchu se uvařilo Přání k narozeninám

Náchodsko
Roman Nevěčný, který prožil velkou část úspěšné kariéry v Jihočeském divadle, se vrátil do Brna
V osmidílném televizním seriálu Jana Prušinovského Dobré ráno, Brno, který si vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, objevíte i nedělního oslavence. Jednu z rolí hraje Roman Nevěčný. Velkou část profesní kariéry prožil v Jihočeském divadle. V neděli oslavil 61. narozeniny. Velmi poutavě vyprávěl o svých zážitcích, které na jevišti často připomínaly sportovní výkony. Třeba na "otáčku". 
11 fotografií

Slavil narozeniny, večer v seriálu Dobré ráno, Brno. Roman Nevěčný o sportu

Ostatní sporty
Zuzana Zlatohlávková v seriálu Dobré ráno, Brno!
Po divácky úspěšných seriálech Čtvrtá hvězda, Trpaslík a MOST! přichází na obrazovky České televize další komediální počin z dílny Jana Prušinovského s názvem Dobré ráno, Brno! Inspiraci pro jeho natočení režisér posbíral během vlastní návštěvy tohoto živě vysílaného pořadu z brněnského studia ČT. Roli moderátorky Radky v něm svěřil Zuzaně Zlatohlávkové. S ní a dalšími hrdiny se budou diváci setkávat od 9. ledna po desáté hodině večerní.

Zuzana Zlatohlávková: V Dobrém ránu, Brno! jsem se nechala hecovat ke skopičinám

Film a televize
Kameraman David Hofmann.
Krnovské kino Mír 70 chystá v pátek 18. listopadu slavnostní premiéru filmu Grand Prix, na kterou dorazí také delegace tvůrců. Kameramanem tohoto snímku je totiž Krnovan David Hofmann. Ten už v krnovském kině uváděl také další oceňované snímky jako Cukr a sůl, Anatomie českého odpoledne nebo Sto dvacet osm tisíc. Natočil také řadu hudebních klipů a reklamních spotů.
4 fotografie

Do kin jde nová komedie Grand Prix, za kamerou stál Krnovan David Hofmann

Volný čas
Autogramy při exhibicích. Rozdával je i Luděk Sobota
Za rok mu bude osmdesát let, přesto je herec Luděk Sobota k nezastavení. Před pár dny plaval na Srí Lance, každý den ujde pět tisíc kroků. "Snažím se udržet v kondici," prozradil muž, jehož můžete znát ze spousty úspěšných filmů ze 70. a 80. let minulého století. Jednou z pozdějších, ale stejně nezapomenutelných rolí je i postava Václava Orla, jehož si zahrál v seriálu (i filmu) Okresní přebor.
8 fotografií

Slávista a kliďas. Sobota prozradil: Jsem nesmělý i v normálním životě

Fotbalové perličky
Autogramy při exhibicích. Rozdával je i Luděk Sobota
Za rok mu bude osmdesát let, přesto je herec Luděk Sobota k nezastavení. Před pár dny plaval na Srí Lance, každý den ujde pět tisíc kroků. "Snažím se udržet v kondici," prozradil muž, jehož můžete znát ze spousty úspěšných filmů ze 70. a 80. let minulého století. Jednou z pozdějších, ale stejně nezapomenutelných rolí je i postava Václava Orla, jehož si zahrál v seriálu (i filmu) Okresní přebor.
8 fotografií

Slávista a kliďas. Sobota prozradil: Jsem nesmělý i v normálním životě

Fotbalové perličky
Na snímku z 30. srpna 2019 jsou Václav Neužil a Martha Issová, představitelé manželů Zátopkových, při natáčení filmu Zátopek
Nejvíce nominací na Českého lva za rok 2021, shodně 13, získal debut režiséra Michala Nohejla Okupace a životopisné drama Zátopek režiséra, spoluproducenta a spoluautora scénáře Davida Ondříčka. S 11 nominacemi následuje fantaskní komedie Martina Šulíka Muž se zaječíma ušima. Filmová sonda do rodinných vztahů a světa komunikačních technologií Atlas ptáků režiséra Olma Omerzua získala devět nominací. O jednu méně dostalo romantické drama režiséra Jana Prušinovského Chyby. Výsledek prvního kola hlasování svých členů dnes oznámila Česká filmová a televizní akademie (ČFTA).
31 fotografií

Český lev 2021: Nejvíce nominací získaly shodně filmy Okupace a Zátopek

Film a televize
Kryštof Hádek ve filmu Poslední závod
Návštěvnost v kinech kvůli další vlně nákazy mírně klesá. Domácí producenti a distributoři odkládají české premiéry na další rok, aby nepřipravily své novinky o diváky a sebe o zisk. Po odloženém termínu filmů Vánoční příběh a Tajemství staré bambitky 2 posunuli premiéru i tvůrci partnerské komedie Známí neznámí a sportovního dramatu Poslední závod.
16 fotografií

Hanč, Vrbata a srdce na dlani. Čeští tvůrci odkládají premiéry na příští rok

Film a televize
Z 34. ročníku filmového festivalu Finále Plzeň.
Už jen dva dny zbývají do konce 34. ročníku filmového festivalu Finále Plzeň. Ve středu večer jej ukončí slavnostní vyhlášení v DEPO2015, vítězové Zlatých ledňáčků budou vyhlášení v kategoriích celovečerní hraný nebo animovaný film, dokumentární film, televizní a internetový projekt – seriálová tvorba, televizní a internetový projekt – film a minisérie a studentský krátkometrážní film.
17 fotografií

Filmové Finále se chýlí k závěru, Zlatí ledňáčci už se těší na své majitele

Volný čas
Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský
Jediné náhodné setkání a jediná noc odstartuje vztah, který nemá právě na růžích ustláno. To je zápletka nového filmu Jana Prušinovského Chyby, který je k vidění v kinech. Režisér sociálních dramat (Kobry a užovky) a seriálu Most! jím odvážně vkročil do žánru romance. A dlužno říct, že hned napoprvé úspěšně. V záplavě odbytých domácích komedií, které si říkají romantické, ale neví, čím chtějí být, působí Chyby jako dobrá a poctivá žánrovka.

Nejen pornovideo kalí lásku. Drsná romance Jana Prušinovského

Film a televize