ŠTÍTEK: veřejný pořádek

Z Valdštejnova náměstí postupně mizí poslední stopy po driftování.
O víkendu do Královéhradeckého kraje opět zavítali pražští milovníci vytuněných aut, provokace, driftování a překračování rychlostních limitů. A policie na ně tentokrát byla připravená. V Trutnově, kam skupina Prague Brikule na poslední chvíli přesunula plánovaný tuningový sraz, i na jičínském Valdštejnově náměstí, kde drifteři řádili před dvěma týdny, na ně čekalo několik desítek policistů i dva vrtulníky. V Jičíně zatím pokračuje uklízení škod a přestupkové řízení. Cena čištění Valdštejnova náměstí se vyšplhala na 30 tisíc korun.
4 fotografie

Policie napravuje reputaci: Driftery nadále monitorujeme, budeme reagovat pružně

Jičínsko
Restaurace a herna Macao v Kraslicích
Hluk, nepořádek, krádeže, rvačky či obtěžování kolemjdoucích. To vše vadí lidem z největšího kraslického sídliště Sever. Děje se tak zejména v okolí tamní restaurace a herny Macao. Rozhořčení občané proto sepsali petici, kterou adresovali kraslické radnici. Žádají v ní o zvýšený policejní dohled, posílení kamerového systému v kritických místech či zřízení městské policie ve městě.

Obyvatelé kraslického sídliště vyzývají město ke zlepšení veřejného pořádku

Sokolovsko
Policejní hlídka na kole. Ilustrační foto.
Bezpečněji se v letních měsících cítí Brňané, kteří se za zábavou i odpočinkem vydávají na Brněnskou přehradu. Po dobu prázdnin tam policisté i strážníci posilují své hlídky, a to především kvůli zvýšenému počtu rekreantů v brněnské Bystrci. Děje se tak mimo jiné v návaznosti na prosbu bystrckého starosty Tomáše Kratochvíla, koncem léta se počty hlídek vrátí do běžného stavu.
56 fotografií

Brněnská přehrada pod zvýšeným dohledem policie: hlídky na koních a kolech

Brněnsko
Jako první přišli v Ostravě-Přívoze odvolit starší lidé. Waldorfská základní škole a mateřské škole v Ostravě-Přívoze, 23. září 2022.
/FOTOGALERIE/ Pod drobnohledem bude během letošních voleb okrsek v Ostravě-Přívoze, který se nachází ve Waldorfské základní škole a mateřské škole v Ostravě-Přívoze. Hlasovat zde mohou lidé spadající pod okrsky 8001 a 8002. A právě o nich se v posledních volbách v rámci Moravskoslezského kraje mluvilo nejvíce. Loňské parlamentní volby zde byly poznamenány podezřením na kupčení s hlasy.
8 fotografií

Loni se zde mělo kupčit s hlasy, letos je ostravská škola pod drobnohledem

Volby 2022 na Ostravsku
Policisté se psy vyrážejí do problémových lokalit v Sokolově.
Státní i městská policie v Sokolově posílila od dubna v problémových částech města své hlídky. Policisté tak reagují na petici občanů Za bezpečné město Sokolov. Smyslem opatření je podle policistů eliminace a předcházení narušování veřejného pořádku a zejména zvýšení pocitu bezpečí obyvatel.

Policisté se psy vyrážejí do problémových lokalit v Sokolově

Sokolovsko
Třicet let působí strážnice Michaela u Městské policie Brno. Tedy od jejího obnovení v roce 1992.
Třicet let působí strážnice Michaela u Městské policie Brno. Tedy od jejího obnovení v roce 1992. K tomuto povolání tíhla už odmala, i proto sledovala kriminální seriály. Ve čtvrtek dostala pamětní medaili za dlouholetou službu. „Při své práci jsem se dostala do styku se vším. S blázny, vrahy i nebezpečnými feťáky. Ale nikdy jsem neměla období, kdy bych chtěla skončit a jít pracovat jinam,“ svěřuje se žena.
120 fotografií

Ke skořápkářům jsme museli v civilu, vzpomíná dlouholetá brněnská strážnice

Brněnsko
Poděkování strážníkům za práci spojenou s dohledem nad veřejným pořádkem a koordinací dopravy v okolí Velkokapacitního očkovacího centra Plzeňského kraje v Plzni na Skvrňanech.
Po celou dobu fungování Velkokapacitního očkovacího centra Plzeňského kraje v Plzni-Skvrňanech koordinovali strážníci dopravu v těsné blízkosti centra a dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. V prvních měsících, v době největšího náporu zájemců o vakcíny, působily hlídky u očkovacího centra nonstop.

Činnost strážníků u velkokapacitního očkovacího centra byla oceněna

Plzeňsko
Policie a pořadatelé pacifikovali skupinku fans hostů, kteří proti zákazu vnikli do areálu hřiště // SK Kladno - FK Baník Most - Souš 1:3 (0:0), Divize B, 10. 10. 2020
Sobotní fotbalové divizní utkání Kladno versus Most-Souš (1:3) se stejně jako všechna utkání napříč sportovními odvětvími muselo obejít bez diváků. Omezení kvůli koronaviru nemínila respektovat přibližně desítka fanoušků hostů, kteří se snažili vniknout do areálu stadionu Františka Kloze už v poločasové přestávce.
19 fotografií

Fanoušci Mostu? Korona, nekorona, musíme být vidět

Fotbal
Městská policie Praha. Ilustrační foto.
/INFOGRAFIKA/ Městské policii chybí skoro 400 strážníků, přesto loni odhalila o polovinu přestupků více než v roce 2018. Nejčastěji šlo o prohřešky řidičů. Výrazně stoupl také počet případů porušení veřejného pořádku. Třeba u rušení nočního klidu o více než 400 procent. K nárůstu o téměř 700 procent došlo i u přestupků cyklistů a koloběžkařů.
3 fotografie

Městská policie: Přibyly přestupky cyklistů a koloběžkařů

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Ve městech v regionu přibývají kamery, které dohlíží na bezpečnost a veřejný pořádek. Strážníci a policisté mají lepší přehled o dění ve městech i díky tomu, že na rozdíl od dřívějška kamery snímají obraz ve vysoké kvalitě.  

Kamerový systém ve Frýdlantu se posílí

Frýdecko-Místecko