ŠTÍTEK: veterán (vozidlo)

Svitavské náměstí bylo plné veteránů.
Třetí červencový víkend můžete vyplnit návštěvou některé zajímavé automobilové či motocyklové akce. Na mnoha místech v Česku se konají srazy historických vozidel, velké i malé závody, soutěže aut i motorek, spanilé jízdy a mnohé další. Kam se můžete od pátku 19. července do neděle 21. července vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
7 fotografií

Víkendové akce po celém Česku: srazy veteránů, rally i parádní traktoriády

Automagazín
Na zámku Třeboň byla k vidění svatba i historické vozy.
Také druhý prázdninový víkend bude plny zajímavých automobilových i motocyklových akcí. Na mnoha místech se konají srazy historických vozidel, velké i malé závody, soutěže aut i motorek, spanilé jízdy a mnohé další. Kam se můžete od pátku 12. července do neděle 14. července vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
10 fotografií

Víkendové akce po celém Česku: setkání historických vozidel, rally i grand prix

Automagazín
Z přehlídky vozů Škoda Pohofestu, jejich majitelé je představili také na Kupkově náměstí v Opočně. Škoda 637 D Václava Holého z roku 1934.
/FOTO, VIDEO/ Mončičák za oknem i jiné retro, nebezpečný, notně zrezivělý stroj se smetákem místo zadního stěrače a vpředu odekorovaný několika značkami automobilek i naleštěné vozy různých typů Škodovek z různých dob - i to nabídl další Pohofest. Tedy letošní už 14. sraz přátel vozů Škoda, který našel zázemí v areálu Přepychách u Opočna. Obdiv sklízel i 90letý veterán vyrobený v roce 1934 pro pozdějšího ministra.
27 fotografií

Sraz Škodovek Pohofest zval do Přepych i Opočna. Ozdobilo ho auto pana ministra

Rychnovsko
Přehlídku závodních aut a motocyklů pořádal Autoklub Mělník.
Prázdniny a hlavní dovolenková sezóna začínají. Zajímavé auto i moto akce mohou být hezkým odpočinkovým cílem. Čeká na vás spousta spanilých jízd, výstav i srazů historických vozidel, závody malých i velkých motorek, soutěže a mnohé další. Kam se můžete od pátku 28. června do neděle 30. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
38 fotografií

Tipy na motoakce: veterány ve Slavkově, rallye v Plzni a 30 dalších pozvánek

Automagazín
Ladislav Samohýl s automobilem Minor Sport z roku 1951.
/ROZHOVOR/ Desetiletí se Ladislav Samohýl po vzoru svého otce věnuje veteránům. Momentálně jeho sbírka historických vozidel čítá zhruba čtyři stovky strojů. Příjmení Samohýl a veteráni zkrátka patří neodmyslitelně k sobě. Jak se zlínskému podnikateli daří všechna auta udržovat? Kde letos lidé uvidí některé exponáty? A čím ho uchvátily Mercedesy? O tom se rozpovídal v rozhovoru pro Deník.
2 fotografie

ROZHOVOR: Ladislav Samohýl a jeho vášeň pro veterány. Vlastní jich čtyři stovky

Zlínsko
Ze 7. ročníku Auto-moto veteráni Nové Strašecí, Stochov, Bucek.
Pravé letní počasí bude lákat ven. Zajímavé auto i moto akce mohou být hezkým cílem. Uskuteční se mnoho srazů historických vozidel, setkání majitelů a příznivců značek, trucků či traktorů, závody malých i velkých motorek, rally, soutěže, spanilé jízdy a mnohé další. Kam se můžete od pátku 21. června do neděle 23. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
12 fotografií

Zetor show, Kamion fest, vyjížďky veteránů i motorek. Víkend je plný motoakcí

Automagazín
Dojezd účastníků vzpomínkové jízdy auto veteránů 1000 mil československých do cíle před budovou Národního technického muzea na Letné.
Parádní svezení, ze kterého si odnesli úžasný zážitek, si o víkendu na pražské Letné pochvalovali účastníci vzpomínkové jízdy historických aut 1000 mil československých. Mezi 120 zúčastněnými posádkami měli převahu domácí veteránisté; nechyběli však ani zástupci dalších zemí: ze Slovenska, Německa, Polska, jednotlivci i z Nizozemí, Rakouska i Ukrajiny.
62 fotografií

Příjezd veteránů na Letnou z Bratislavy: akce nejen k pokoukání, ale i k poučení

Volný čas
Kladenská veterán rallye se konala již posedmé.
Léto se blíží a auto i moto akce se rozrůstají. Proběhnou například srazy historických vozidel, setkání majitelů a příznivců značek, motocyklové závody i rally, soutěže, spanilé jízdy a mnohé další. Kam se můžete od pátku 14. června do neděle 16. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
86 fotografií

Tisíc mil, Tatra v Českém Ráji i mítink ve Svratce. Tady jsou tipy na motoakce

Automagazín
Veterány vyjely z Havlíčkova Brodu a dorazily na zámek ve Světlé nad Sázavou. Foto: poskytl Jan Šafránek
Nejen volby do evropského parlamentu. I tenhle víkend bude nabitý auto i moto akcemi. Uskuteční se například desítky srazů historických vozidel, setkání majitelů a příznivců motocyklů československé výroby, výstavy, rally, soutěže, spanilé jízdy a mnohé další. Kam se můžete od pátku 7. června do neděle 9. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
66 fotografií

Tipy na motoakce: Ondřejovský krpál a super srazy veteránů ve všech krajích

Automagazín
Motorkáři v Olomouci zahájili novou sezónu.
Začíná červen, blíží se léto a auto i moto akce jsou v plném běhu. Uskuteční se například velkolepá výstava Legendy, srazy moderních vozů i veteránů všech možných značek po celé zemi, tradiční závody do vrchu Ecce homo, motorkářské spanilé jízdy i soutěže a mnohé další. Kam se můžete od pátku 31. května do neděle 2. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
28 fotografií

Tipy na motoakce: Legendy v Praze, Dvoutakti na kolejích i Po Valašsku na skútru

Automagazín
Na Centrální parkoviště P1 ve Skiareálu Ještěd se sjelo přes sedm desítek účastníků.
/FOTO, VIDEO/ Nablýskanou krásu, nostalgii i závod s výhledem na dominantu regionu nabídl 5. ročník Jízdy veteránů, která už podruhé zavítala přímo pod Ještěd. Na Centrální parkoviště P1 ve Skiareálu Ještěd se sjelo přes sedm desítek účastníků, aby si užili závod, jehož trasa určená šipkovým jednoduchým itinerářem byla dlouhá zhruba 75 kilometrů a závodníci museli zdolat několik zábavných průjezdních kontrol a úkolů.
77 fotografií

Historická auta křižovala Podještědí. Jejich příběhy vykouzlily úsměvy na tváři

Liberecko
Autosalon Louny 2024.
Motoristická sezóna je plném běhu. Uskuteční se například srazy veteránů všech možných značek a po celé zemi, rally či závody do vrchu, motorkářské spanilé jízdy i soutěže. Kam se můžete od pátku 24. května do neděle 26. května vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce či burzy.
29 fotografií

Tipy na motoakce: Na Ogaru Českem, Škoda srazy i Po pašeráckých stezkách

Automagazín
Historická vozidla a motorky projely v sobotu Českým lesem v rámci vyjížďky zvané Po pašeráckých stezkách.
Ochranáři pro jednou přimhouří oko v sobotu 25. května, kdy jedinečnou krajinnou oblastí Český les projedou majitelé historických vozidel a motocyklů při oblíbené vyjížďce Po pašeráckých stopách. Milovníci jednostopých a dvoustopých veteránů z Tachovska a Domažlicka se tak mohou těšit na nevšední podívanou, na kterou je zve pořádající Auto Moto Veteran Club Český les.
68 fotografií

O víkendu vyrazí veterány na tradiční vyjížďku Po pašeráckých stezkách

Tachovsko
Nádvoří zámku zaplnila téměř sedmdesátka veteránů
Nádvoří zámku v Třeboni v sobotu zaplnily automobilové skvosty. Navzdory rannímu dešti se v areálu sešla téměř sedmdesátka historických aut nejrůznějších značek, především české, britské i americké výroby. Přestože vystavené vozy brázdily silnice před pár dekádami, díky péči jejich majitelů vypadaly, jako by právě sjely z výrobní linky. Oblíbená akce Veteráni na zámku se letos konala už po dvanácté.
51 fotografií

Dědečci, limuzíny i sporťáky. Nádvoří zámku v Třeboni zaplnily veterány

Regiony
Rallye Křivonoska 2024. MG cabrio.
Jarní počasí láká na auto-moto výstavy, srazy i závody. Uskuteční se například Autosalon v Lounech, srazy veteránů i různých značek, závody moderních aut i veteránů do vrchu nebo s vlakem a motorkářské spanilé jízdy i soutěže. Kam se můžete od pátku 17. května do neděle 19. května vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce či burzy.
54 fotografií

Tipy na motoakce: srazy i super závody, u Hradce si to veterány rozdají s vlakem

Automagazín
Z Prahy do Atén dojeli při veteránské jízdě všichni šťastně do cíle.
/FOTOGALERIE/ Oldtimer Express. Tak se nazývá vytrvalostní jízda českých veteránů, která slavnostně odstartovala v sobotu 4. května od Národního technického muzea v Praze, a úspěšně zakončila cestu před antickým stadionem Panathinaikos v centru Atén. Po pěti náročných etapách a 2500 kilometrech dorazily nablýskané automobily do cíle na Den vítězství 8. května.
20 fotografií

Obrazem: Vytrvalostní jízda veteránů dorazila v pořádku do aténského cíle

Ostatní sporty
Letošního 53. ročníku proslulé Rallye Křivonoska se účastnilo 280 historických automobilů a motocyklů vyrobených nejpozději v roce 1945. Přes dvě desítky z nich už brázdí silnice dokonce déle než sto let.
/VIDEO/ I stáří může být krásné, přinejmenším ve světě automobilových veteránů. Přesvědčit se o tom mohli Jihočeši na trase letošního 53. ročníku proslulé Rallye Křivonoska. Na její trať se vydalo 280 nablýskaných automobilů a motocyklů, z nichž žádný nebyl mladší než 79 let. Právě rok výroby 1945 byl hranicí pro účast v závodě. Dvě desítky veteránů už dokonce pamatují dopravu před sto lety.
21 fotografií

Jihem Čech se proháněly nablýskané poklady, Křivonoska přilákala 280 veteránů

Jindřichohradecko
Na žehnání motorkářům dorazilo do Stříbra tentokrát přes čtyři stovky milovníků rychlých kol.
Květen je ideální období pro auto-moto akce. Uskuteční se například veteránské jízdy, výstavy i soutěže, zahálet nebudou malé ani velké motocykly. Ty se navíc i se svými majiteli nechají na mnoha místech požehnat. Kam se můžete od pátku 10. května do neděle 12. května vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce a výstavy či burzy.
40 fotografií

Tipy na motoakce: veterány pod Točníkem, Histo Cup v Brně a další super srazy

Automagazín
Orion Racing Team v Dalečíně.
/FOTOGALERIE/ Prvním závodem odstartoval na trati Písečská zmole v Dalečíně na Žďársku nový ročník mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu ve třídách MX1, MX2, Veterán a 85 ccm. Podnik znovu kvalitně prověřil jezdce, jak jsou připraveni na novou sezonu, ke škodě fanoušků se však v hlavní třídě MX1 nakonec odjela pouze jedna runda, neboť před druhou se spustila z nebes průtrž mračen a jury druhou bodovanou rozjížďku pro nesjízdnost okruhu zrušila.
13 fotografií

Úspěšná premiéra pro Orion Team. Bartoš králem veteránů a v TOP 10 ve třídě MX1

Ostatní sporty