ŠTÍTEK: Virgin Galactic

Turisté do kosmu.
Při běhu ve Steyreggu narazili 4. srpna dva joggeři na mrtvolu ženy v lese u Pleschingu. Policie zahájila intenzivní vyšetřování, ale nemá žádné záchytné body a zemská kriminálka prosí o upozornění.

Od sousedů: Nevíte, kdo nosil toto tričko?

Z okolí
Společnost Orbital Assembly Corporation do několika let dokončí výstavbu stanic Voyager a Pioneer Station.
Probudit se v elegantním hotelovém pokoji s výhledem na Sluneční soustavu, povečeřet v obřím rotujícím kole obíhajícím kolem Země a tímto jedinečným zážitkem na vlastní kůži poznat vesmír. To vše má zájemcům do pár let nabídnout americká společnost Orbital Assembly, která odhalila detailní plány na vznik vesmírného hotelu. První ze dvou luxusních stanic s umělou gravitací má vzniknout do roku 2025.
3 fotografie

Dovolená ve hvězdách bude realitou. První vesmírný hotel otevře už za tři roky

Vesmír
Jeff Bezos poletí do vesmíru
Osmnáctiletý mladík a dvaaosmdesátiletá pilotka budou na palubě Blue Origin, která odstartuje v úterý z pouště v západním Texasu. Pilotovat ji bude miliardář Jeff Bezos. Čtveřici vynese do vesmíru jeho raketa New Shepard. Zakladatel Amazonu se stane druhým člověkem, který bude pilotovat vlastní raketu, o devět dní ho předběhl Richard Branson z Virgin Galactic.
5 fotografií

Bezos a jeho cesta do vesmíru: kdo bude na palubě, co let obnáší a další detaily

Věda a technika
Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic.
Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic se zakladatelem firmy Richardem Bransonem na palubě dnes úspěšně absolvovala svůj první zkušební let s kompletní šestičlennou posádkou. Během letu se loď VSS Unity dostala za hranici vesmíru, uvedla firma, která chce od příštího roku dopravovat na okraj vesmíru turisty. Angličan Branson se do vesmíru podíval týden před svými 71. narozeninami.
14 fotografií

VIDEO: Historický milník. Miliardář Branson úspěšně doletěl k hranici vesmíru

Věda a technika
Branson poletí do vesmíru, na samotný okraj
Britský miliardář Richard Branson se dnes vydá k hranici vesmíru v rámci testovacího letu raketoplánu VSS Unity své společnosti Virgin Galactic. Jeho let je považován za milník soutěžení v rodící se lukrativní vesmírné turistice. Branson o devět dní předstihne hlavního konkurenta, zakladatele společnosti Blue Origin Jeffa Bezose, který svou cestu do vesmíru naplánoval na 20. července.
5 fotografií

Miliardář Branson poletí do vesmíru. Bude to milník vesmírné turistiky

Věda a technika
Vesmírná loď SpaceShipTwo při testovacím letu.
Los Angeles/Londýn - Společnost Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona doufá, že zahájí pokusné lety s novou vesmírnou lodí do půl roku. Firma přišla před týdnem při havárii v kalifornské poušti o vesmírné plavidlo SpaceShipTwo, na jejíž palubě zahynul jeden z jejích pilotů.

Virgin Galactic chce pokusy s novou vesmírnou lodí začít do půl roku

Svět
Vyšetřování páteční havárie soukromé vesmírné lodi SpaceShipTwo může trvat i rok, oznámil americký úřad pro bezpečnost v letecké dopravě (NTSB).
Los Angeles – Vyšetřování páteční havárie soukromé vesmírné lodi SpaceShipTwo může trvat i rok, oznámil americký úřad pro bezpečnost v letecké dopravě (NTSB). Asi dvacítka vyšetřovatelů už druhým dnem pracuje v Mohavské poušti, kam trosky lodi po nehodě dopadly, a snaží se zjistit, co její zřícení způsobilo. Podle šéfa NTSB Christophera Harta je prozatím jasné jen to, že se SpaceShipTwo roztrhla za letu.

Vyšetřování nehody vesmírné lodi SpaceShipTwo může trvat i rok

Svět
Šéf společnosti Virgin Galactic Richard Branson slíbil úplné vyšetření páteční havárie vesmírné lodě SpaceShipTwo, která explodovala při zkušebním letu.
Los Angeles/Mojave – Šéf společnosti Virgin Galactic Richard Branson dnes slíbil úplné vyšetření páteční havárie vesmírné lodě SpaceShipTwo, která explodovala při zkušebním letu. Firma, která program cestovních raketoplánů realizuje, je podle Bransona odhodlána se z chyb poučit a pokračovat v naplňování snu o vesmírné turistice. Přímo v kalifornské Mohavské poušti, kde se neštěstí odehrálo, mezitím federální úřady zahájily vyšetřování příčin havárie.

Branson slíbil úplné vyšetření havárie SpaceShipTwo

Svět
Šéf společnosti Virgin Galactic Richard Branson dnes oznámil, že firma bude navzdory páteční havárii při testovacím letu pokračovat v práci na vývoji vesmírných lodí, které by umožnily soukromé cesty do vesmíru.
Los Angeles – Šéf společnosti Virgin Galactic Richard Branson dnes oznámil, že firma bude navzdory páteční havárii při testovacím letu pokračovat v práci na vývoji vesmírných lodí, které by umožnily soukromé cesty do vesmíru. Vesmírná loď SpaceShipTwo explodovala za letu nad Mohavskou pouští v Kalifornii, jeden z jejích pilotů zahynul, druhý se katapultoval a je zraněn.

Britský miliardář se rozhodl pokračovat v dobývání vesmíru

Svět
Havarovaná vesmírná loď SpaceShipTwo.
Los Angeles - Soukromá vesmírná loď SpaceShipTwo společnosti Virgin Galactic měla při dnešním testovacím letu nehodu. Na palubě byli dva piloti. Kalifornské úřady v souvislosti s incidentem oznámily, že kopilot stroje zemřel a hlavní pilot, který se katapultoval, utrpěl mírná až vážná zranění. Stroj podle médií explodoval za letu po zážehu motorů a spadl v Mohavské poušti.

SpaceShipTwo měla při testovacím letu nehodu, kopilot zemřel

Svět
Ilustrační foto.
Londýn - Británie chce na svém území vybudovat do roku 2018 komerční raketovou základnu, ze které budou do kosmu vysílány nejen satelity, ale také vesmírní turisté. Osm možných lokalit bude oznámeno v úterý na mezinárodním aerosalonu ve Farnborough. Žhavým kandidátem pro základnu, která bude první takového druhu mimo Spojené státy, je ovšem podle expertů Skotsko. Informovaly o tom v neděli servery stanice BBC a listu The Guardian.

Británie chce mít komerční vesmírnou základnu

Ekonomika
Ilustrační foto
Washington - Společnost Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona se o další krok přiblížila k letům do kosmu. V prohlášení uvedla, že podepsala s americkým Federálním úřadem pro letectví (FAA) dohodu, která jí ze základny v Novém Mexiku umožní charterové lety do vesmíru. Dokument podle BBC stanovuje pravidla toho, jak kosmické lety budou začleněny do amerického vzdušného prostoru. Firma chce první start uskutečnit ještě do konce letošního roku.

Virgin Galactic se přiblížila o další krok k letům do kosmu

Svět
Ilustrační foto
New York - Za kybernetickou měnu bitcoin je nyní možné koupit výlet do vesmíru. Měnu totiž začala přijímat společnost Virgin Galactic nabízející lety kosmickou lodí. Informoval o tom server televize CNBC. Podle majitele společnosti Virgin Galactic, podnikatele Richarda Bransona, již jedna zákaznice možnost využila.

Za virtuální měnu bitcoin je možné koupit let do vesmíru

Ekonomika
Americký herec Leonardo DiCaprio s fanoušky.
Cannes - Za 1,2 milionu eur (asi 30 milionů korun) vydražil ruský fanoušek cestu do vesmíru ve společnosti herce Leonarda DiCapria. Luxusní dražba s výtěžkem pro charitu se konala ve čtvrtek večer během 66. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes.

V Cannes se vydražila cesta do vesmíru za 1,2 milionu eur

Svět
Ilustrační foto
Bratislava - Desítku zájemců z Česka a další pětici ze Slovenska o let do vesmíru má slovenská cestovní kancelář Barbette Affairs, která je výhradním zástupcem americké společnosti Space Expeditions Corporation (SXC) pro střední a jihovýchodní Evropu. Jedním z prvních pasažérů by se měl stát slovenský podnikatel Roman Grešák. Novinářům to dnes řekl jednatel Barbette Affairs Marián Kolenčík.

Slovenská firma má desítku zájemců z ČR o let do kosmu

Svět
Ilustrační foto
Češi jsou stále poměrně konzervativní turisté, v poslední době ale také oni začínají vyhledávat netradiční turistické destinace a zážitky. Kromě klasických výletů na chalupu, k sousedům na Slovensku, do tuzemských lesů, Řecka a Chorvatska se vydávají také na severní pól, neobydlený ostrov nebo přespávají v hotelu z odpadní roury.
6 fotografií

Češi stále více vyhledávají zážitkové dovolené

Cestujeme
Soukromá kosmická loď SpaceShipTwo.
Londýn - Soukromá kosmická loď SpaceShipTwo určená pro krátké cesty turistů za hranice zemské atmosféry se poprvé představí v Evropě. Majitel firmy Virgin Galactic Richard Branson podle serveru televize CNN vesmírnou loď předvede na aerosalonu v britském městě Farnborough, který začíná v pondělí.Branson by měl ukázat především změny, které Virgin Galactic udělala v designu na SpaceShipTwo.

Kosmická loď SpaceShipTwo se poprvé představí v Evropě

Svět
Ilustrační foto
New York – Chystaný příchod největší světové sociální sítě Facebook na burzu udělá z tisícovky jejích zaměstnanců dolarové milionáře. Ti současní i bývalí totiž získávali za své služby firmě akcie, které v minulosti nebyly obchodovatelné, ale zaměstnanci vždy počítali s tím, že jednoho dne se tak stane.

Z tisícovky zaměstnanců Facebooku budou milionáři

Ekonomika
Dvaačtyřicátý ročník festivalu Tourfilm, který je nejstarší přehlídkou filmů a multimédií na světě, včera začal v Karlových Varech. Jeho hlavní hvězdou je letos dobrodruh a moderátor Ian Wright.
Karlovy Vary /FOTOGALERIE/ – Sympatického Angličana Iana Wrighta „uháněl“ Josef Schütz dva roky… Dvaačtyřicátý ročník festivalu Tourfilm, který je nejstarší přehlídkou filmů a multimédií na světě, začal ve středu v Karlových Varech. Jeho hlavní hvězdou je letos dobrodruh a moderátor Ian Wright. Jak se shánějí hlavní hosté festivalu? Podle jeho ředitele Josefa Schütze těžko.
16 fotografií

Shánět hvězdy pro festival není lehké, říká ředitel Tourfilmu

Festivaly