ŠTÍTEK: Volkswagen

Volvo XC90.
Ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně klesl počet nabízených vícemístných osobních vozů o šest procent. Spolu s tím se o sedm procent propadl i počet vyhledávání těchto vozidel. Vyplývá to z dat inzertního motoristického portálu TipCars. Nejčastěji nabízenými značkami v této kategorii jsou Volkswagen, Ford a Mercedes-Benz. Mezi desítku nejčastěji nabízených značek se probojovalo i Volvo, jehož model XC90 je s podílem 6,8 % aktuálně zdaleka nejnabízenějším vícemístným vozem na trhu.
9 fotografií

Letní dovolené a velká auta? Češi mění preference, nabídce vévodí Volvo XC90

Autobazar
Z hlediska poměru cena/prostor je skvělá Dacia Jogger.
Nejen při cestách na dovolenou se rodinám hodí auta s dostatečným prostorem na sedačkách a současně velkým zavazadlovým prostorem. V našem přehledu přinášíme tipy na vozy s těmito vlastnostmi, které se oficiálně jako nová prodávají u tuzemských dealerů jednotlivých značek. A navíc i pár tipů na další auta s lehce vyšší cenovkou a také informace o těch, které se teprve chystají vstoupit na trh.
28 fotografií

Dvacet dostupných rodinných aut s velkým kufrem. Některá nabídnou i 7 míst a 4x4

Život řidiče
Odhalení nového VW Transporter proběhne v polovině září v Hannoveru.
Těsně před zahájením veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru se odehraje premiéra nové generace velmi oblíbené střední dodávky Volkswagen Transporter. Ta se bude nabízet v řadě verzí a pohonů. Její vývoj tentokrát probíhal ve spolupráci s automobilkou Ford. Majitelé a příznivci dosavadních generací se mezitím sjeli do kempu Kristýna u Hrádku nad Nisou.
14 fotografií

Nový VW Transporter se odhalí 15. září. Zatím se konal sraz těch starších

Automagazín
Martin Štětina, obchodní a marketingový ředitel Ayvens.
Koncem dubna do Česka vstoupila nová značka Ayvens, největší poskytovatel operativních leasingů na světě s flotilou čítající 3,4 milionu vozů. V tuzemsku chce stavět na téměř 30letých zkušenostech společnosti ALD Automotive. S Martinem Štětinou, obchodním a marketingovým ředitelem Ayvens, jsme v rozhovoru probrali vztah Čechů k leasingovým službám a plány, se kterými značka přichází.

Martin Štětina: Skeptičtí Češi a elektromobily? Ayvens vidí změnu na obzoru

Automagazín
Atraktivní menší SUV Seat Arona zlevnilo o 25 000 Kč.
Měsíce letních prázdnin jsou pro prodejce nových automobilů tak trochu mrtvým obdobím. Přesto je řada značek, která chce i v tomto čase nalákat nové zákazníky slevovými akcemi. Trendem v poslední době se stává nabízení speciálních akčních modelů. Při jejich pořízení získá zákazník mnohé žádané a obvykle příplatkové prvky výbavy s cenovým zvýhodněním.
18 fotografií

I ve vedrech z cen aut odtávají desetitisíce. U jakých vozů lze ušetřit nejvíce

Život řidiče
Škoda Elroq při testovacích jízdách s kamuflovanými kusy.
Škoda Auto už se v příštích letech zaměřuje pouze na uvádění nových typů elektromobilů. Prvním z nich bude Elroq, pak přijde nový Enyaq a sedmimístný vůz. V přípravě je také elektrické kombi. Jejich cenovky sice nebudou úplně nízké, ale pomalu se dostanou na obdobně vysokou hladinu jako v případě stejně velkých a vybavených modelů se spalovacími agregáty.
9 fotografií

Levnější elektromobily s logem Škoda? Elroq nebude o moc dražší než Karoq

Autosalon
Škoda Superb Combi je pro cestování téměř ideálním autem
Superb je již poměrně dlouho pokládán za takzvanou vlajkovou loď automobilky se sídlem v Mladé Boleslavi. A jako takový musí být tím nejvypiplanějším typem ze všech, které jsou v nabídce. Čtvrtou generaci tohoto vozu, která se zatím nabízí v karosářské verzi kombi (liftback následuje s krátkým zpožděním), jsem podrobil testu na oblíbených tuzemských silnicích.
29 fotografií

Test Superbu Combi: spousta vychytávek a nejlevnější motor příjemně překvapí

Autosalon
I v zatáčkách je velký Volkswagen ID.Buzz solidně obratný
Volkswagen obohacuje svoji nabídku elektrických modelů o prodlouženou verzi velkoprostorého vozu ID.Buzz a speciální výkonnou variantu GTX. Do té navíc přibyl také pohon všech kol. Během novinářské jízdní prezentace v Hannoveru a okolí jsem také zjistil, že tento pravděpodobně nejhezčí vůz v nabídce největší evropské automobilky nabídne nyní rovněž prvky výbavy, které dosud někteří uživatelé postrádali. Větší verze baterie v prodloužené verzi navíc zajistí na jedno nabítí dojezd bezmála pět set kilometrů.
18 fotografií

Expresní rodinný stěhovák: vyzkoušeli jsme Volkswagen ID.Buzz GTX

Autosalon
Jedenáct tisíc a šest set kusů cigaret zajistila hlídka královéhradeckých celníků mobilního dohledu v blízkosti bývalého hraničního přechodu Náchod – Kudowa Slone.
/VIDEO, FOTO/ Jedenáct tisíc a šest set kusů cigaret zajistila v minulých dnech hlídka královéhradeckých celníků mobilního dohledu v blízkosti bývalého hraničního přechodu Náchod – Kudowa Slone. Téměř šedesát kartonů cigaret bez tabákových nálepek se nacházelo v kufru volkswagenu, jehož posádka měla namířeno z Polska do České republiky. Majiteli kuřiva hrozí vězení, navíc zaplatí spotřební daň ve výši téměř padesát tisíc korun.
7 fotografií

Kuřák rekordman? Čech si vezl z Polska 58 kartonů cigaret pro vlastní spotřebu

Krimi
Jak nový Formentor (na snímku), tak i Leon jsou schopné poskytovat opravdu sportovní zážitky
Značka Cupra z porfólia španělské automobilky Cupra stále nabývá na významu. Nyní přišel čas modernizace jejího veleúspěšného modelu Formentor i obou karosářských verzí Leonu. Vrcholné verze obou typů nabídnou řidiči k využití potenciál 333 koní. Měl jsem možnost to vyzkoušet dokonce na pro ostatní účastníky provozu uzavřené zatáčkovité silnici nedaleko Barcelony.
15 fotografií

První jízdy s novými Cuprami Formentor a Leon: získaly žraločí nos a hodně koní

Autosalon
Volkswagen Tiguan 2,0 TDI
/VIDEORECENZE/ Vůz, který se prezentuje elektrodesignem pripomínajícím „rodinu“ ID. Tak charakterizuje autorecenzent Matěj Myška pro web TipCars.com testovaný Volkswagen Tiguan třetí generace s dieselovým motorem 2,0 TDI o výkonu 142 kW. Jak a v čem se liší tato novinka od svého předchůdce? Za jak dlouho zrychlí z nuly na sto a jaká byla skutečná kombinovaná spotřeba? To a další zajímavé postřehy, které Matěj Myška o novém Tiguanu zjistil, se dozvíte v tomto testu.
20 fotografií

Test nového VW Tiguan 2,0 TDI: úspěšný model se opět zdokonalil, ale co spotřeba

Automagazín
Tragická nehoda u Bavorova.
Vrtulník leteckých záchranářů přistával v neděli 23. června krátce po půl páté odpoledne poblíž Svinětic u Bavorova. Podle policejních informací tam na silnici v úseku Bavorov – Svinětice odehrála srážka osobního auta, karavanu a tří motocyklů. Nehoda má tragické následky. „Dva motorkáři podlehli svým zraněním na místě,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.
10 fotografií

Tragická nehoda. U Bavorova bourala auta, jedno z nich srazilo tři motorkáře

Nehody
Z policejní akce na Děčínsku.
/VIDEO/ Policejní honičku zažil v těchto dnech Děčín. Pro pachatele to byl nechtěný sportovní trojboj. Když se mu nepodařilo před pronásledujícími policisty ujet autem, ani utéci temnou nocí, rozhodl se před policisty zmizet v Labi. To se mu ale nepovedlo. Po odvážné šipce jeho následný plavecký výkon policisté utnuli varovným výstřelem. Místo medaile za sportovní výkon při trojboji dostal pouta.

Ujížděl autem, utíkal po břehu, plaval v Labi v Děčíně. Zastavil ho až výstřel

Krimi
Modely Toyoty jsou nyní k mání s velkými slevami. Například kupující Corolly Sedan můžou ušetřit 130 000 Kč
I na začátku letního období pokračuje řada tuzemských zastoupení jednotlivých automobilových značek se slevovými akcemi. Zájemci o pořízení nového osobního vozu tak můžou v některých případech ušetřit třeba i více než 300 tisíc korun. Při zkoumání oficiálních ceníků automobilek jsme zaznamenali i návrat jednoho již téměř zapomenutého modelu do nabídky Renaultu.
28 fotografií

Automobilky přicházejí s letními slevami. Činí se hlavně japonské značky

Život řidiče
Volkswagen Passat 2.0 TDI
Když chtějí zájemci o ojetý vůz pořádný kombík, tak se pohlížejí především po Škodě Superb nebo Volkswagenu Passat. Tyto auta patří ve své třídě k nejžádanějším u nás, což potvrdily i nové statistiky nejhledanějších aut na webu TipCars.com. Druhý zmiňovaný – VW Passat – je v bazarech zastoupen velkým výběrem modelů různého stáří a výbavy. My jsme se v jubilejním padesátém díle seriálu Tipů na ojetiny podívali na nabídku Passatů s ročníkem výroby 2019.
16 fotografií

VW Passat kombi jako pětiletá ojetina: jaká je nabídka těchto oblíbených aut?

Autobazar
František Drábek během prezentace poslední modernizace Octavie
František Drábek je ve strukturách mladoboleslavské automobilky mužem, který provází téměř každý nový model všemi fázemi vývoje. Od prvopočáteční myšlenky až po zahájení sériové výroby. Nyní už je zodpovědný za elektromobily, ale i díky jeho úsilí vznikla třeba první novodobá Octavia i nejnovější generace Kodiaqu, Superbu a koneckonců i Volkswagenu Passat. V rozhovoru s ním jsem se zajímal, jak dlouho se auta dnes vyvíjí a co to obnáší.
8 fotografií

Elektromobil prodražuje jeho schránka na energii, říká František Drábek ze Škody

Automagazín
Motorkáři v Olomouci zahájili novou sezónu.
Začíná červen, blíží se léto a auto i moto akce jsou v plném běhu. Uskuteční se například velkolepá výstava Legendy, srazy moderních vozů i veteránů všech možných značek po celé zemi, tradiční závody do vrchu Ecce homo, motorkářské spanilé jízdy i soutěže a mnohé další. Kam se můžete od pátku 31. května do neděle 2. června vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu.
28 fotografií

Tipy na motoakce: Legendy v Praze, Dvoutakti na kolejích i Po Valašsku na skútru

Automagazín