ŠTÍTEK: Windhoek

Nosorožec černý.
Windhoek - Jeden americký lovec zaplatil 350.000 dolarů (8,6 milionu Kč) za právo na odstřel vzácného nosorožce černého v Namibii. Jeho čin vzbudil protesty ochránců zvířat. Američan ale tvrdí, že peníze za odstřel, na který v pondělí dohlíželi namibijští vládní úředníci, naopak pomohou k záchraně tohoto ohroženého druhu.

Američan zaplatil 350.000 USD za právo na odstřel nosorožce

Svět
Kateřina Homolková v Africe.
Již osmý měsíc jsou doma na černém kontinentu. Čtyřiadvacetileté Kateřina Homolková a Radka Krygarová z Budějovic se do Západní provincie africké Zambie vydaly v únoru téměř na celý rok s jasným posláním. Pod záštitou neziskové organizace Njovu a Nadace Malý Noe pomáhají s rozjezdem sirotčince pro dvanáct chlapců.

Jihočešky v Africe objevily město, kde se cítily jako v Evropě

Cestujeme
Kateřina Homolková v Africe.
České Budějovice – Již osmý měsíc jsou doma na černém kontinentu. Čtyřiadvacetileté Kateřina Homolková a Radka Krygarová z Budějovic se do Západní provincie africké Zambie vydaly v únoru téměř na celý rok s jasným posláním. Pod záštitou neziskové organizace Njovu a Nadace Malý Noe pomáhají s rozjezdem sirotčince pro dvanáct chlapců.

Jihočešky v Africe objevily město, kde se cítily jako v Evropě

Českobudějovicko
Ilustrační foto.
Windhoek - Ze vzduchu vypadá namibijská poušť, jako by trpěla vážným případem neštovic. Na úzkém pásu dlouhém více než 1700 kilometrů jsou roztroušené puntíky známé také jako „vílí kruhy". Tyto krátery měří od tří do deseti metrů v průměru a představují jednu z největších záhad přírody na světě, napsal zpravodajský server CNN.

Největší záhada přírody? Namibijské kruhy v poušti

Svět
Zuzana Beranová
Opava - Zuzana Beranová snila o Africe už jako studentka a sen si nakonec splnila. Po vystudování Fakulty žurnalistiky na Univerzitě Karlově absolvovala Diplomatickou akademii a pracuje na Ministerstvu zahraničí ČR. Působila jako konzulka v Keni, zástupkyně velvyslance v Zimbabwe a teď pracuje pro Evropskou unii jako vedoucí politické sekce Delegace Evropské unie v Namibii.
10 fotografií

Zuzana Beranová propadla kouzlu afrického kontinentu

Moravskoslezský kraj
Zuzana Beranová
Opava /FOTOGALERIE/ - Zuzana Beranová snila o Africe už jako studentka a sen si nakonec splnila. Po vystudování Fakulty žurnalistiky na Univerzitě Karlově absolvovala Diplomatickou akademii a pracuje na Ministerstvu zahraničí ČR. Působila jako konzulka v Keni, zástupkyně velvyslance v Zimbabwe a teď pracuje pro Evropskou unii jako vedoucí politické sekce Delegace Evropské unie v Namibii.
10 fotografií

Zuzana Beranová propadla kouzlu afrického kontinentu

Opavsko
Ilustrační foto
Windhoek – Lékaři v jihoafrickém Kapském Městě operovali dvouměsíčního chlapce z Namibie, který se narodil se čtyřma nohama. Ester Paulusová z namibijského ministerstva zdravotnictví uvedla, že chlapci byly dvě nohy odoperovány a nyní už se zotavuje doma. Operaci zaplatila namibijská vláda.

V JAR operovali Namibijce, který se narodil se čtyřma nohama

Svět