ŠTÍTEK: Windows 7

Windows vista
Praha - V úterý přestane společnost Microsoft vydávat aktualizace a opravy pro operační systém Windows Vista. Jeho uživatelé by měli přejít na novější Windows, jinak se vystaví zvýšenému bezpečnostnímu riziku, vyplývá z informací společnosti.

Microsoft v úterý ukončí podporu Windows Vista

Podnikání
vývoj objemu internetové reklamy v ČR
Praha - Podíl internetové reklamy zobrazené na českých mobilních telefonech v loňském roce vzrostl na čtvrtinu. Je to o 6,5 procentního bodu více než v roce 2015. Rozšíření chytrých telefonů s platformou Android mělo přitom třikrát větší zastoupení než Apple.

Více internetové reklamy. I v mobilech

Ekonomika
Windows 10
Praha - Společnost Microsoft chce do dvou let převést na nový operační systém Windows 10 zhruba jednu miliardu zařízení. Nový operační systém firma začala nabízet na konci července. Na setkání s novináři to dnes uvedl šéf jednoho z globálních vývojářských týmů Microsoftu Aleš Holeček.

Microsoft chce do dvou let Windows 10 na miliardě zařízení

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha – Nový operační systém Windows 10 od Microsoftu získal zhruba za měsíc od svého oficiálního uvedení na českém trhu pětiprocentní podíl. To je výrazně vyšší tempo růstu proti předchozím verzím, což je dáno zejména možností bezplatného přechodu. Vyplývá to z údajů serveru Rankings.cz.

Windows 10 získaly po měsíci v Česku pět procent trhu

Ekonomika
Windows 10
Redmond (USA)/Praha - Americká softwarová společnost Microsoft dnes začala nabízet nový operační systém Windows 10, který je jako první určen pro osobní počítače, tablety i telefony. Žádné fronty jako před dvaceti lety, kdy Microsoft zahájil prodej svých Windows 95, se ale nečekají. Na rozdíl od minulosti nabídl Microsoft všem uživatelům starších Windows 7 a 8, verze Home nebo Pro, že si ode dneška mohou nový operační systém stáhnout na jeden rok zdarma.

Microsoft spouští nabídku nového operačního systému Windows 10

Ekonomika
Ilustrační foto.
Redmond (USA) - Nový operační systém Windows 10 od americké softwarové společnosti Microsoft bude k dispozici od 29. července. Všichni uživatelé Windows 7 a Windows 8.1 si budou moci nový operační systém od toho dne stáhnout zdarma, sdělila firma. Bezplatný přechod na Windows 10 pro všechny uživatele Windows prostřednictvím upgradu bude možný po dobu jednoho roku.

Nové Windows 10 budou k dispozici od 29. července

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha – Více než polovina stávajících tuzemských uživatelů operačního systému Windows zřejmě dostane možnost bezplatně přejít na nové Windows 10, které mají přijít na trh v létě. Celkem 63 procent jich používá Windows 7 nebo 8, u kterých Microsoft za splnění stanovených podmínek, zejména hardwarových, přechod umožní. Uvedli to zástupci české pobočky firmy.

Více než polovina uživatelů by mohla bezplatně přejít na Windows 10

Ekonomika
Děti z otnické základní školy při programování robotů.
Vyškovsko - Jeden monitor sledují tři páry očí, nohy pod stoly se netrpělivě houpají, čekajíc, až se zastaralý a pomalý systém zase rozběhne. K tomu učební programy, které víc nudí, než zaujmou. Takhle nějak si řada dnešních třicátníků vzpomene na hodiny, které na základní škole trávili v počítačové učebně. Dnes už mají školy za sebou dlouhou cestu. Vybavení je sice vyjde na víc peněz, ale výsledky za to stojí.

Informatika: školáci z Vyškovska umí programovat i roboty

Vyškovsko
Počítačová hra Fable: Legends.
Páté pokračování Fable série bylo dříve oznámeno pouze pro konzoli Xbox One. Dočkají se ale i PC hráči, a aby toho nebylo málo, tak si budou moci zahrát společně s těmi na konzolích. Oproti dřívějším hrám série se tentokrát titul nezaměří na vyprávění příběhu, ale nabídne hru čtyř hráčů proti pátému v roli vládce všeho zla v herním světě.

Fable Legends se podívá také na počítače

Hry
Ilustrační foto.
Praha - Zastaralý operační systém Windows XP stále používá téměř 17 procent počítačů v České republice. Před půl rokem, kdy Microsoft ukončil jeho technickou podporu, systém běžel na 23 procentech PC. Vyplývá to z údajů Microsoftu a Rankings.cz (www.rankings.cz) .

Windows XP stále běží na 17 procentech počítačů

Ekonomika
Windows 10
San Francisco - Nová verze operačního systému Microsoftu se bude jmenovat Windows 10. Systém by měl být spuštěn příští rok, tři roky po vydání nynějšího a zatím posledního systému Windows 8, a bude "nejkomplexnější platformou vůbec". Prohlásil to dnes šéf operačních systémů Microsoftu Terry Myerson. Firma přeskočí verzi 9, aby zdůraznila přiblížení světu zaměřenému na mobilní zařízení a internetové služby, uvedla agentura AP.

Název překvapil. Nové Windows budou mít číslo 10 a tlačítko Start

Ekonomika
Ilustrační foto
San Francisco/Praha - V úterý 30. září pořádá americký softwarová společnost Microsoft tiskovou konferenci, na které představí novou verzi svého operačního systému Windows, interně označovanou jako Threshold. Podle neoficiálních informací ponese systém název Windows 9 a hlavní změny se budou týkat uživatelského prostředí.

Nová Windows uživatelům vrátí nabídku Start

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Téměř třetina uživatelů využívá pro připojení k internetu mobilní telefon. Pomocí tabletu se jich na síť připojuje desetina. Vyplývá to z výzkumu agentury Mediaresearch u internetových uživatelů ve věku nad deset let. Naprostá většina, 99 procent, k připojení na web využívá počítač nebo notebook.

Třetina lidí se na web připojuje přes mobil, desetina přes tablet

Ekonomika
Herní počítač Lynx Grunex Game.
Co tvoří základ výbavy každého počítačové hráče? Správně, je to samotný herní počítač. Kdo si nechce počítač skládat sám, může jednoduše sáhnout po hotovém stroji a jeden takový se skvělým poměrem ceny a výkonu si představíme.

Jak vybrat herní počítač? Představujeme Lynx Grunex Game

Hry
Ilustrační foto
Praha - Windows XP i v době ukončení podpory stále využívá 20 až 25 procent firem v Evropě. Ve třetině velkých podniků běží na XP alespoň desetina systémů. Uvedl to analytik společnosti Gartner Michael Silver. Společnost Microsoft ukončí podporu Windows XP v úterý 8. dubna, více než 12 let od uvedení na trh.

Na Windows XP stále běží až čtvrtina firem v Evropě

Ekonomika
Ilustrační foto.
Kroměřížsko – Po více než dvanácti letech ukončí společnost Microsoft 8. dubna podporu svého skalního operačního systému Windows XP. Ten přitom stále funguje jak na některých radnicích, tak i v mnohých firmách na Kroměřížsku: a ukončení podpory tak může představovat hrozbu pro jejich počítače.

Konec podpory Windows XP? Města ani firmy neděsí

Kroměřížsko
Ilustrační foto.
Praha – Zastaralý operační systém Windows XP používá v Česku stále 21 procent počítačů, ve světě pak o tři procentní body méně. Společnost Microsoft přitom přestane tuto verzi za tři měsíce podporovat. Vyplývá to z informací Microsoftu. Přechod na domácí verzi Windows 7 se v případě pořízení nepřenosné OEM licence dá sehnat od 2300 Kč, u Windows 8.1 je to zhruba o 500 Kč více. Firemní zákazníci mohou využít multilicenční smlouvy pro upgrade na novější verze Windows.

Končící Windows XP stále používá 21 procent PC v Česku

Ekonomika
Počítačová hra Call of Duty: Ghosts.
Akční série Call of Duty je známá pro své nízké hardwarové nároky, kdy nebyl problém hru spustit ani na starém počítači nebo levném notebooku. S letošním dílem Call of Duty: Ghosts bude vše ale úplně jinak, alespoň to naznačují hardwarové požadavky.

Hardwarové nároky Call of Duty: Ghosts mohou překvapit

Hry
Počítačová hra Splinter Cell: Blacklist.
V úterý 20. srpna letošního roku se na trhu objeví 3rd person akce Splinter Cell: Blacklist. Bylo tak načase, aby vývojáři odhalili minimální a doporučené konfigurace. Ty minimální byste měli splňovat, abyste si vůbec nové dobrodružství s agentem Samem Fisherem mohli na svém počítači zahrát.

Seznamte se s hardwarovými požadavky Splinter Cell: Blacklist

Hry
Počítačová hra Total War: Rome 2.
Na začátku září letošního roku se na pultech obchodů objeví zajímavá válečná strategie Total War: Rome 2. Pokud máte v plánu si ji pořídit, jistě vás budou zajímat minimální a doporučené hardwarové požadavky, které zveřejnilo studio Creative Assembly.

Omrkněte hardwarové požadavky Total War: Rome 2

Hry
Počítačová hra Mortal Kombat.
Krvavá bojovka, která vyšla v dubnu roku 2011 na konzole Xbox 360 a PlayStation 3, se již 3. července v digitální podobě podívá na PC. Pokud upřednostňujete krabicovou podobu, tak si budete muset počkat do 2. srpna.

Hardwarové požadavky PC verze Mortal Kombat

Hry
Počítačová hra Tomb Raider.
Seznamte se s minimálními a doporučenými hardwarovými nároky připravované survival akce Tomb Raider s archeoložkou Larou Croft, která vyjde již 5. března s českými titulky na PC a v původních verzích pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360.

Oficiální hardwarové požadavky Tomb Raider

Hry
Počítačová hra Resident Evil 6.
Vydavatelská společnost Capcom prozradila datum vydání PC verze hororové akce Resident Evil 6 a zároveň odhalila minimální a doporučené systémové požadavky. Pojďme se na ně společně podívat. PC verze Resident Evil 6 vyjde 22. března 2013 v krabicové i digitální podobě.
5 fotografií

Hardwarové požadavky hororové akce Resident Evil 6

Hry
Počítačová hra Crysis 3.
Zjistěte, zda na svém počítači spustíte připravovanou sci-fi střílečku Crysis 3 od německého tvůrčího celku Crytek, který si dává záležet na svém technologickém enginu CryEngine. Pro Crysis 3 připravil CryEngine 3 s podporou DirectX 11.

Hardwarové požadavky střílečky Crysis 3

Hry
Nové logo softwarové společnosti Microsoft.
Seattle – Americký softwarový gigant Microsoft prodal během jednoho měsíce od uvedení na trh 40 milionů licencí na svůj nový operační systém Windows 8. Oznámila to v noci na dnešek firma. Tempo prodeje systému je tak podle agentury Reuters rychlejší než u jeho předchůdce Windows 7 před třemi lety.

Microsoft během jednoho měsíce prodal 40 milionů Windows 8

Ekonomika
Počítačová hra StarCraft 2: Heart Of The Swarm.
Blizzard zveřejnil přesné datum vydání blížícího se druhého dílu z chystané trilogie real-time strategie StarCraft 2. Díl s podtitulem Heart of the Swarm vyjde 12. března příštího roku a bude podporovat operační systémy Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a Mac.
2 fotografie

StarCraft 2: Heart of the Swarm vyjde na konci zimy

Hry
Ilustrační foto.
Brusel - Evropská komise obvinila americkou softwarovou společnost Microsoft, že neplní nařízení z roku 2009 a uživatelům operačního systému Windows 7 nedává možnost výběru internetového prohlížeče. Komise tak učinila první krok ve zdlouhavém řízení, které může vést až k potenciálně vysoké pokutě pro Microsoft. Brusel přitom už jednou firmu za tento prohřešek potrestal.

Microsoftu hrozí pokuta kvůli prohlížeči v systému Windows 7

Ekonomika
Počítačová hra Dead Space 3.
Společnost Electronic Arts odhalila minimální systémové požadavky připravované hororové akce Dead Space 3, které vám vrásky na čele nepřidají. Naopak, hru spustíte bez větších problémů i na starším počítači. Nejprve jistě potěší podpora operačního systému Windows XP s SP3, samozřejmě i Windows 7 či Vista (SP1).
4 fotografie

Mírné hardwarové požadavky Dead Space 3

Hry
Počítačová hra Assassin's Creed 3.
Ubisoft prozradil, jaké minimální hardwarové požadavky bude mít jejich Assassin's Creed 3 na PC. A nejsou nijak přehnané, jenom musíte počítat například s 17 GB místa na pevném disku a alespoň dvoujádrovým procesorem, který má už ovšem nyní, předpokládáme, každý.

Ani Assassin's Creed 3 na PC nepustíte pod Windows XP

Hry
Počítačová hra Sleeping Dogs.
Square Enix zveřejnil, v čem se bude lišit jejich městská akce Sleeping Dogs pro osobní počítače od těch konzolových na PS3 a Xboxu 360. Zajímavostí také je, že v USA hra kupodivu vyjde jen digitální distribucí, zatímco v Evropě i normálně v krabicové verzi, a to už koncem příštího týdne.

Výčet vychytávek PC verze Sleeping Dogs

Hry