ŠTÍTEK: zadek

Domácí čerstvý zázvorově-medový sirup můžete i naředit minerálkou a udělat si lahodný drink plný štiplavého zázvorového aroma.
Jak si vybrat správnou zubní pastu? Jak může odhalit rakovinu už pouhý pohled do záchodu? Které tři bylinky zatočí se špeky na břichu a pod zadkem? Znáte potraviny, které vytáhnou z těla cholesterol? A víte jak za pár kaček připravit domácí elixír, proti kterému nemá chřipka šanci? Tato témata patří mezi nejčtenější v naší rubrice zdraví.

To nejlepší z rubriky zdraví v roce 2023: Jak zatočit se špeky nebo s chřipkou

Zdraví
„Pokud dítě fyzicky trestáme, i kdybychom se bavili o plácnutí nebo pohlavku, vytváříme tím vzor, který po nás bude opakovat,“ říká dětská psycholožka.
Stát se mámou nebo tátou znamená vkročit do jedné z nejsložitějších životních rolí. Jsou to totiž právě rodiče, kteří do velké míry zodpovídají za to, jak se jednou bude jejich dítě chovat k sobě i k ostatním. Většina rodičů si pochopitelně přeje vychovat zdravě sebevědomého člověka, který je ohleduplný ke svému okolí. Často však při výchově nevědomě uplatňují metody vedoucí k pravému opaku – jako například tělesné tresty. „Těmi ukazujeme dítěti, že když se nám něco nelíbí, můžeme vůči druhým použít násilí,“ říká dětská psycholožka Dita Pavlová.

Výchova pohlavkem? Nedivte se, když pak dítě ublíží sourozenci, říká psycholožka

Zdraví
Herečka Veronika Arichteva (vlevo) s moderátorkou podcastu Bohumilou Čihákovou
Vyrůstala v autoritativní rodině, ale svého syna Luku vychovává s respektem. „Nenechám se zviklat názorem, že s tímto přístupem bude z mého syna špatný člověk nebo, jak často slýchám, nevychovaný parchant či rozmazlený spratek. Věřím, že to bude obráceně,“ říká herečka Veronika Arichteva. Vlastní zkušenosti sdílí na Instagramu. Setkává se s pochopením, ale i kritikou. Jak sama říká, pravda bolí, a i kdyby to byla jen jedna maminka, která před tím, než naseká svému dítěti na zadek, tu ruku zastaví a řekne si, vždyť to není třeba, tak pro mě je to velká výhra.

Syna vychovávám s respektem. Říkat ne se učíme oba, vypráví herečka Arichteva

Česko
Filip Salač nebude na letošní závodní víkend v Assenu vzpomínat v nejlepším
Na letošní vystoupení na známém britském okruhu v Silverstone nebude Filip Salač vzpomínat v nejlepším. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi skončil v závodě mistrovství světa silničních motocyklů kubatury Moto2, kterou byla Velká cena Anglie, na třináctém místě. Získal jen dva body a zopakoval své letošní nejslabší hodnocené umístění z červnového závodu v Německu.

V Silverstone klouzal zadek motorky. Jezdil jsem na hranici pádu, říká Salač

Motorismus
Bylinky můžete zamrazit v tvořítkách na led
Na prosté bylinky mohou vsadit ti, kteří se rozhodli zatočit s přebytečnými tuky v těle. Přece jen špeky na břiše, špeky v podpaží i pod prsy nebo třeba špeky na zádech či pod zadkem vypadají nevzhledně. Zbavit se jich může být snadnější s pomocí tří prostých bylinek – bazalky, petržele a máty peprné. A nejde jen o babské rady. Zjištění a doporučení k využívání přírodních produktů zaznívá od samotných expertů na hubnutí a výživu.
6 fotografií

Máte je na dosah. Tři prosté bylinky zatočí se špeky na břichu a pod zadkem

Zdraví
Správně vyprazdňování? Musíme vytvořit návyky, abychom v pravidelnou dobu šli na velkou stolici.
Lidoví léčitelé, ale i běžné lékárny nabízejí řadu produktů pro očistu střev. Poptávka je obrovská. Ve střevech se nám díky našemu špatnému životnímu stylu údajně množí nebezpečné bakterie, a tak je prý nutné jednou za čas celý střevní trakt pořádně pročistit. Zeptali jsme se, co na to říká náš přední odborník na imunitu, profesor Jan Krejsek, přednosta Ústavu klinické imunologie a alergologie Fakultní nemocnice Hradec Králové.
8 fotografií

Vycvičte si zadek. Mnohem lepší pro čištění střev je kravinec než hezká šiška

Zdraví
Pohled z místa pilota větroně
Létání je pěkným koníčkem, ale i vášní, která se může stát stylem života. Osvojit si základy řízení letadla není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Je však třeba se je naučit přesně a bezpečně a musí člověku takříkajíc přejít do krve. Pak si najednou začnete připadat ve vzduchu jako doma. Obzvlášť, když letíte ve větroni, kde slyšíte jen lehký svist.
10 fotografií

Jak se stát pilotem větroně: Základy nejsou těžké, důležitý je ale cit v „zadku“

Hobby
Ilustrační foto
Nepříjemný zážitek mají za sebou lidé, kteří šli ve čtvrtek 1. prosince večer nakupovat do obchodního centra v Leštinské ulici v Zábřehu. Kolem obchodu pobíhal třiatřicetiletý muž, který kolemjdoucím ukazoval obnažený zadek. Svého jednání zanechal až po příjezdu policistů.

Pohoršení v Zábřehu. Opilec vystrkoval na kolemjdoucí zadek

Šumpersko
Šestnáctiletá naděje českého tenisu Sara Bejlek slaví premiérový postup do hlavní soutěže grandslamu.
Již v šestnácti letech si splnila svůj celoživotní sen. Proklestila se náročnou tříkolovou kvalifikací v rozpáleném New Yorku a úplně poprvé v kariéře nakoukla i do hlavní soutěže grandslamu. A tak trochu nechtěně se také objevila v centru pozornosti domácích fanoušků. Tady však mladé české tenistce Sáře Bejlek příliš do smíchu rozhodně nebylo.
7 fotografií

Plácání po zadku šokovalo Ameriku. V ČR by to nikdo neřešil, žasne Češka Bejlek

Tenis
Brankář Tochovic Ondřej Matějka.
Většinou gólům zabraňuje, o víkendu je ale sám nasázel. Nikoliv jeden, nebo dva, ale rovnou osm. Brankář Tochovic Ondřej Matějka se v zápase IV. třídy D postavil do útoku a svůj potenciál ukázal i v poli. I s jeho pomocí rozdrtily Tochovice B na vlastním hřišti Pičín B 15:0 a po zásluze si tak vybojoval titul Kanonýra Deníku.

Gól zadkem pomohl Kanonýrovi Deníku. Brankář Tochovic se trefil osmkrát

Fotbal
To, jak jsme vychováváni a v čem vyrůstáme, má jednoznačný vliv i na náš budoucí výchovný styl, pokud na sobě vědomě nepracujeme
Ivana Procházková je lektorka emoční inteligence dětí, kurzů pro rodiče a batolata, zakladatelka prvních Montessori jeslí v Brně a spoluautorka knihy S láskou i rozumem s podtitulem Využijte emoční inteligenci ve výchově. Zabývá se především rodičovstvím a batolaty a říká: „Musím si jako rodič položit otázku – chci vést dítě k tomu, aby nedělalo určité věci, protože rozumí, že je nemá dělat, nebo že je nebude dělat ze strachu z výprasku?“
11 fotografií

V získání trpělivosti nám pomáhá i pochopení dětských emocí, zdůrazňuje lektorka

30 pozorností pro radost
Michal Filák a jeho tvorba
Neprojdete kolem nich, aniž byste zastavili a prohlédli si je. Jokera vystupujícího z plamenů, mladou indiánku s uhrančivýma očima či ženský zadek v provokativně krátkých kraťáscích rozhodně neminete bez povšimnutí. Řeč je o dílech vyvedených sprejem v podchodu Česká na Jižních Svazích ve Zlíně. Jejich autorem je osmadvacetiletý Michal Filák ze Vsetína působící pod uměleckým jménem Prorok.
22 fotografií

Autor zadku na České: Sprayart není práce na hodinu

Zlínsko
Putování s letovickou kachnou.
  Světovou premiéru snímku P*delí proti šedi aneb ze života kolem kachny zhlédli Letovičtí  v poslední červencový den na dvoře Základní umělecké školy. Film zachycuje aktivity občanské iniciativy zaměřené na probuzení zájmu o veřejný prostor a jeho kvalitu. Už od roku 2015 se v Letovicích konají akce s cílem vytvořit z nábřeží, náměstí a ulic příjemné prostory k trávení volného času. Symbolem celého snažení je obří zlatá maketa kachního pozadí, která rozvířila místní stojaté vody. Říkáte si, proč právě kachní zadek?  
24 fotografií

Prožili jsme pět let s letovickou Kachnou. Snad se na nábřeží uhnízdí natrvalo

Čtenář reportér
Úzkorozchodnou železnicí se lidé svezou z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice.
Česká Kanada je kraj malebných měst, kamenných útvarů i rozlehlých lesů, ve kterých kdysi bydlel i loupežník Jan Jiří Grasel. Čistá příroda láká turisty k procházkám, koupání i výletům na kole. Lidé navštíví zdejší kdysi impozantní pevnost Landštejn i klidné vesnice. V Maříži si namalují vlastní keramiku, po cestě v úzkokolejce si při pohledu z okna vzpomenou na slavného všeuměla Járu Cimrmana. Přečtěte si sedm tipů Deníku na zajímavá místa v okolí.
7 fotografií

Tajuplná Česká Kanada: nabízí loupežnické lesy i zadek ďábla

Cestujeme
Nový kamion Martina Macíka pro Dakar 2020
V sobotu 23. listopadu pilot týmu Big Shock Racing Martin Macík ve svém novém kamionu, pojmenovaném Karel, naposled projede offroadovou trať Sedlčanské kotliny. Závěrečného tréninku před Dakarem 2020 se mohou zúčastnit také fanoušci. Právě pro ně je na celé odpoledne připraven zajímavý program. Představen bude poprvé také nový design vozu pro nadcházející dakarskou sezónu. Na osobní setkání s fanoušky už se těší Martin Macík. Český pilot dokonce dovolí, aby diváci popsali zadek jeho závodního vozu vzkazy, které si odveze na Dakar 2020 v Saúdské Arábii. 
20 fotografií

Macíka čeká poslední trénink před Dakarem. Zúčastnit se ho mohou i fanoušci

Motorismus
David Stach je po dvou kolech zatím bez bodu, ale prý se do sezony rozjíždí vždycky pomaleji.
/ROZHOVOR/ V duelu se zlínskými Berany došlo k obnovené premiéře sehraného dua Stach – Bílek. Útočné choutky ale naplnit moc nemohli – jak už to proti Zlínu bývá, hlavní slovo měla obrana. A hlavně tedy bezchybný Godla v bráně. „Fantastický výkon. Měl tam neskutečné zákroky. Byl to prostě jeho zápas,“ měl jasno o hrdinovi zápasu Stach.

Můžeme líbat Godlovi zadek, má jasno o hrdinovi Stach

Hokej