ŠTÍTEK: Žamberk

Žamberská rezerva oslavila v červnu prvenství v okresní III. třídě a těší se na boje ve vyšší soutěži.
Pětadvacet družstev dospělých se přihlásilo do nového mistrovského fotbalového ročníku OFS Ústí nad Orlicí. To je o dva méně nežli v sezoně předcházející a tento úbytek je dán dvěma faktory. Jednak dvojnásobným postupem z okresního přeboru do I. B třídy a jednak úplným odchodem B mužstva TJ Sokol Tatenice z fotbalové scény. Program pro nadcházející ročník znají po losovacím aktivu také okresní mládežnické soutěže.
66 fotografií

Okresní fotbal 2024/2025: Černovír si zahraje přebor, v něm zůstává také Rybník

Okresy
Tipy na víkend
/DOPLNĚNY DALŠÍ TIPY OD ČTENÁŘŮ A NA KONCI ČLÁNKU ROVNĚŽ PŘEHLED AKCÍ Z CELÉHO KRAJE/ Kam vyrazit o víkendu 22. a 23. června (nejen) na Orlicku? Přinášíme nabídku textových i plakátových tipů na akce od naší redakce - pozor, některé jsou v naší nabídce jen textově, bez plakátu, nepřehlédněte je. Chybí vám v souhrnu nějaká akce? Pište na adresu kamil.dubsky@denik.cz. Na konci článku budeme postupně během čtvrtku a pátku doplňovat i tipy na víkendové události v okolních okresech, a v pátek v poledne i nabídky zveřejněné na portálu Pardubického kraje.   

Kam (nejen) na Orlicku o víkendu? Na triatlon, airshow i policejní veterány

Volný čas
Společenská místnost
Z analýzy Pardubického kraje vyplývá, že některé lokality mají nedostatek lůžek pobytové služby domova pro seniory. Jednou z nich je Žamberecko. V léto oblasti jsou tři menší města – Žamberk, Letohrad a Jablonné nad Orlicí a řada dalších obcí, celkem tu žije kolem 30 tisíc obyvatel. Situace by se po dlouhých letech měla změnit.
7 fotografií

Kraj podporuje vznik domova pro seniory na Žamberecku

Čtenář reportér
Zachraňování srnčat s pomocí dronu před senosečí
/FOTO, VIDEO/ Kombajny na loukách každý rok při právě probíhajících červnových senosečích usmrtí v Česku až 60 tisíc srnčat, ktará tam jejich matky nechávají ukryté v trávě před predátory. A i letos myslivci ve spolupráci s řadou dobrovolnických organizací pročesávají vždy těsně před senosečí louky, aby jich co nejvíce odchytili a zachránili. Pomáhají jim v tom drony s termovizí, jako třeba myslivcům v Žamberku.
12 fotografií

60 tisíc mrtvých srnčat ročně. Podívejte, jak je u Kunvaldu chrání před senosečí

Orlicko
Žamberská rezerva oslavila prvenství v nejnižší okresní fotbalové soutěži.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Dobojováno jest! Po 182 zápasech v okresním přeboru a dalších 156 utkáních ve III. třídě dopsala edice 2023/2024 v mistrovských fotbalových soutěžích OFS Ústí nad Orlicí závěrečnou kapitolu. V posledním dějství bylo potřeba definitivně vyřešit sestupovou otázku v přeboru, zde však žádná zápletka nenastala a dolů jsou Rybník a Albrechtice. V trojce byl šampiónem korunován Žamberk B, společně s ním si na podzim vyšší třídu zahraje béčko FC Jiskra 2008. V závěru článku najdete konečné tabulky okresních soutěží mládeže, kde se mimo jiné triumfu ve svitavsko-orlické konkurenci dočkal tatenický dorost.

Žamberk zvládl závěrečný zápas vítězně a titul ve třetí třídě má v kapse

Okresy
Tipy na víkend 15. - 16. června
Kam vyrazit o víkendu 15. a 16. června (nejen) na Orlicku? Přinášíme nabídku textových i plakátových tipů na akce od naší redakce - vždy na střídačku (pozor, některé jsou v naší nabídce jen textově, bez plakátu, nepřehlédněte je). Chybí vám v souhrnu nějaká akce? Pište na adresu kamil.dubsky@denik.cz. Na konci článku najdete i tipy na víkendové události v okolních okresech, které budeme během čtvrtku a pátku doplňovat, a v pátek v poledne i nabídky zveřejněné na portálu Pardubického kraje. 

Kam (nejen) na Orlicku o víkendu? JamRock, běh na Kozlák a řada dalšího

Volný čas
Krajská fotbalová I. A třída.
/I. A TŘÍDA/ V závěrečném dějství druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže mužů zůstávaly k zodpovězení dvě zásadní otázky. Na dálku se rozhodovalo mezi Moravskou Třebovou a Ústí nad Orlicí B o konečném druhém místě a vyjasnit bylo potřeba rovněž zapeklitou situaci u dna tabulky, kde se hledal druhý sestupující k odsouzenému celku FC Jiskra 2008. Pozici „vicemistra“ udrželi moravskotřebovští fotbalisté a hořký kalich až do dna vypili v Jablonném nad Orlicí.
21 fotografií

Sestupové slzy kanou kromě FC Jiskra 2008 rovněž v Jablonném. Úleva pro Žamberk

Kraje
Krajská fotbalová I. A třída.
/I. A TŘÍDA/ Nebyla to rozhodně cesta přímočará a prostá překážek a nejrůznějších výmolů, ale moravskotřebovský Slovan se po roční pauze vrací do krajského přeboru a to je vynikající zpráva pro tamní fanoušky! V konečném pořadí je druhý a to je pozice zaručující postup. Razítko na tento výsledek bylo věru stylové, když Slovanisté na závěr zdolali suveréna ze Zámrsku. A další zástupci Svitavska? Ti musí vzít zavděk záchranou, na výraznější úspěch jejich výkony a výsledky nestačily. Sestupují orličtí zástupci FC Jiskra 2008 a Jablonné nad Orlicí.
21 fotografií

Jásot na Slovanu! Po skalpu Zámrsku se v Moravské Třebové těší na krajský přebor

Kraje
Balík slisovaného papíru zavalil v Žamberku muže
/DOPLNĚNY INFORMACE ZDRAVOTNICKÝCH ZÁCHRANÁŘŮ/ V žambereckých sběrných surovinách v pondělí spadl na muže balík slisovaného papíru o váze 300 kilogramů. Kolegové ho z něj sundali ještě před příjezdem záchranářů pomocí ještěrky, hasiči pomohli s ošetřením a transportem muže do sanitky, která ho pak převezla k záchranářskému vrtulníku, jenž přistál u dopravního hřiště. Muž skončil s poraněním horní poloviny těla v hradecké fakultní nemocnici.
3 fotografie

Ve sběrných surovinách spadl 300kilový balík na muže, leží ve fakultce

Nehody
Úkol splněn, euforie na místě. Fotbalové Libchavy slavily.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Předposlední dějství nejvyšší okresní fotbalové soutěže nemohlo nic změnit na libchavském triumfu, okresní přeborník mohl domácí duel s tatenickým béčkem využít k oslavám titulu, které si všichni přítomní vychutnali naplno. Prakticky jasno je také o sestupujících – dolů jde Rybník a spolu s ním s největší pravděpodobností Albrechtice. Přetahovaná o postupové pozice v „trojce“ zná první úspěšný tým, jímž je béčko Žamberka, o vítězi se však rozhodne teprve v posledním kole. V závěru článku najdete aktuální výsledky okresních soutěžích mládeže.

Libchavské oslavy podpořila dvacátá výhra. Žamberk rozrazil postupové brány

Okresy
Fotbalisté Stolan slavili po vítězství nad soupeřem z Řečan nad Labem prvenství v I. B třídě skupině A.
Předposlední mistrovský fotbalový víkend v regionálních soutěžích odpověděl na další zásadní otázky. V sobotu mimo jiné podtrhli svoje prvenství v pardubicko-chrudimské skupině I. B třídě fotbalisté ze Stolan. V boji o záchranu v I. A třídě uhrál klíčové vítězství Žamberk. Za zmínku stojí výhra Letohradu, sestupující celek se s divizí loučí se ctí. Jiskra Ústí nad Orlicí prohrála v Benátkách nad Jizerou a o vytoužený divizní titul bude tím pádem bojovat do posledního kola. Hlinsko si domácí výhrou na 99 procent zajistilo divizní záchranu. V krajském přeboru rozhodne o vítězi přímý duel Horních Ředic se Svitavami v závěrečném dějství. Druhým postupujícím z I. A třídy se stala Moravská Třebová.

Krajské fotbalové výsledky: Střelecké hody v přeboru, Přelouč dala třináct gólů

Fotbal
TJ Sokol České Heřmanice vs. TJ Sokol Dolní Újezd.
/I. A TŘÍDA/ Předposlední dějství druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže přineslo dvě důležité změny do tabulky soutěže. Na druhou postupovou pozici za suverénní Zámrsk se před ústeckou rezervu znovu posunul moravskotřebovský Slovan a na druhou s jistotou sestupovou pozici se propadlo po další nejtěsnější porážce Jablonné. Na beton ovšem ještě nic z toho není, konečné pořadí ozřejmí teprve závěrečné dějství.
17 fotografií

Jablonné stojí na propadlišti. Ani vítězství v posledním kole mu nemusí stačit

Kraje
TJ Sokol České Heřmanice vs. TJ Sokol Dolní Újezd.
/I. A TŘÍDA/ Předposlední dějství druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže přineslo dvě důležité změny do tabulky soutěže. Na druhou postupovou pozici za suverénní Zámrsk se před ústeckou rezervu znovu posunul moravskotřebovský Slovan a na druhou s jistotou sestupovou pozici se propadlo po další nejtěsnější porážce Jablonné. Na beton ovšem ještě nic z toho není, konečné pořadí ozřejmí teprve závěrečné dějství. Platí to i pro chrudimnské vyslance ze Slatiňan a Proseče, mezi nimiž se rozhodne o konečné páté pozici. Skuteč má jistotu čtvrté příčky.
17 fotografií

Skuteč sklidí v I. A třídě „brambory.“. Top trojka se jí nedostižně vzdálila

Kraje
TJ Sokol České Heřmanice vs. TJ Sokol Dolní Újezd.
/I. A TŘÍDA/ Předposlední dějství druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže přineslo dvě důležité změny do tabulky soutěže. Na druhou postupovou pozici za suverénní Zámrsk se před ústeckou rezervu znovu posunul moravskotřebovský Slovan a na druhou s jistotou sestupovou pozici se propadlo po další nejtěsnější porážce Jablonné. Na beton ovšem ještě nic z toho není, konečné pořadí ozřejmí teprve závěrečné dějství.
17 fotografií

Výhra = postup. Slovan zvítězil venku a zpět do přeboru mu chybí poslední krok

Kraje
Je to tam! Libchavy po vítězství v Dolní Dobrouči slaví okresní přebornický titul.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Hotovo, vymalováno. Fotbalisté Libchav jsou šampióny nejvyšší okresní fotbalové soutěže pro sezonu 2023/2024! To, k čemu se schylovalo po celou dobu, se v neděli 2. června dočkalo svého stylového potvrzení. Libchavští zvítězili rozdílem třídy na hřišti druhé Dolní Dobrouče a v závěrečných dvou kolech je z nejvyššího stupínku nemůže nikdo vystrnadit. Zato ve III. třídě bude o dvě „vstupenky“ do přeboru ještě pořádná mela, neboť všichni uchazeči o postup o víkendu uspěli. V závěru článku najdete aktuální výsledky soutěží mládeže.

Libchavy na trůnu! Šlágr v Dolní Dobrouči pro sebe rozhodly ve velkém stylu

Okresy
Tipy na víkend 1. - 2. června
Kam vyrazit o víkendu 1. a 2. června (nejen) na Orlicku? Přinášíme nabídku textových i plakátových tipů na akce od naší redakce. Nabídku budeme během pátku doplňovat, a to i na základě vašich tipů zaslaných na adresu kamil.dubsky@denik.cz. Na konci článku najdete i tipy na víkendové akce v okolních okresech. Orlicko bude v sobotu hlavně ve znamení dětských dnů, řadu pozvánek přinášíme i v našem přehledu, ale rlozhodně není vyčerpávající, dětské dny se konají v desítkách dalších obcí okresu.

Kam (nejen) na Orlicku o víkendu? V sobotu hlavně dětské dny. Ale nejen ty

Volný čas
TJ Sokol České Heřmanice vs. TJ Sokol Dolní Újezd.
/I. A TŘÍDA/ Fotbalová detektivka s názvem krajská I. A třída má dvě kola před koncem pořád několik nezodpovězených otázek. A to jednak, jak se porovnají soupeři za suverénním Zámrskem, kdy na druhém postupovém místě se nadále drží ústecké béčko. A jak se vyvrbí nevídané napínavý boj o záchranu, tím spíše, kdy není jasné, kolik mužstev bude nakonec sestupovat. Uplynulé dějství mnoho konkrétních odpovědí nedalo.
17 fotografií

FOTO, VIDEO: Drama v Českých Heřmanicích vyvrcholilo penaltou v nastavení

Kraje
TJ Sokol Libchavy vs. FK Dolní Dobrouč (snímek z podzimního utkání). V neděli 2. června čeká na tyto celky klíčová jarní odveta.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Sedm gólů nastříleli fotbalisté vedoucích Libchav do sítě Žichlínku v dalším pokračování nejvyšší okresní soutěže fotbalistů. Před šlágrem jara příští neděli v Dolní Dobrouči si tak před svým pronásledovatelem udrželi nikoli nevýznamnou výhodu v podobě čtyřbodového náskoku. Ve III. třídě skončil tahák mezi Verměřovicemi a Dolní Čermnou smírně, čehož využily obě rezervy. V závěru článku najdete jako obvykle výsledky okresních mládežnických soutěží.

Favorité nezaváhali, teď je čeká vzájemný střet. Dolní Třešňovec nasázel desítku

Okresy
Prezident Petr Pavel na cestách Orlickoústeckem
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Prohlédněte si středeční cestu prezidenta Petra Pavla po Orlickoústecku v obsáhlé fotogalerii naší fotoreportérky Ivety Nádvorníkové. Prezident začal svůj program návštěvou farmy v Kunvaldu, odkud pokračoval do Žamberka, kde si prohlédl Muzeum starých strojů a technologií. Uchvátily ho tu nejvíc samozřejmě motorky. Další program byl v Králíkách, kde jednal se starosty regionu, a cestu po kraji zakončil na Suchém vrchu, kde se z Kramářovy chaty vyšlápl na nedalekou tvrz Bouda. Tam si už v rámci soukromého programu opekl se svým týmem klobásu a odjel do Prahy. 
117 fotografií

Kunvald, Žamberk i tvrz Bouda. Cesta prezidenta objektivem naší fotoreportérky

Orlicko
Peníze z Evropské unie pomohly výrazně změnit podobu kraje k lepšímu. A jejich přínos výrazně převyšuje průšvihy, které jejich využívání provázely. Ilustrační foto.
Peníze z Evropské unie pomohly výrazně změnit podobu kraje k lepšímu. A jejich přínos podstatně převyšuje průšvihy, které jejich využívání provázely. Ty však zanechaly na řadě míst pachuť a také leckdy dodnes nevyřešené problémy. Snad nejviditelnější známkou toho, jak se v Pardubickém kraji špatně zacházelo s finančními prostředky z EU, je opuštěný a zanedbaný hotel Bohemia v Chrudimi. Další problematické případy pak provázely soudní spory nebo neschopnost vyjednat si dotace ve chvíli, kdy to bylo nejvýhodnější.

Promarněné příležitosti na dotace z EU: hotel, zámek i ostuda pro Pardubice

Pardubicko
Prezident si na tvrzi Bouda připil 22 letou slivovicí.
Druhý den návštěvy prezidenta Petra Pavla v Pardubickém kraji začal ve středu dopoledne ve statku U Svatého Jána v Kunvaldu poblíž Žamberka. Farmáři ho provedli mezi drůbeží, vyšlápl si i k pastvině ke kravám a koňům. Debatoval přitom se zemědělci o jejich největších problémech. Poté odjel do Žamberka s jeho Muzeem starých strojů, a Králík, kde se setkal se starosty regionu. Cestu po kraji poté zakončil na Kramářově chatě a tvrzi Bouda, kam odsud šel pěšky. Na Tvrzi si připil 22 letou slivovicí a opekl si s pardubickým hejtmanem a svými spolupracovníky nad ohněm klobásu. Podívejte se ve fotkách.
45 fotografií

FOTO: Prezident si se svým týmem opekl u Boudy klobásu a vrátil se na Hrad

Orlicko
SK Polička vs. 1. FC Žamberk.
/I. A TŘÍDA/ Tři kola před koncem druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže jsou zodpovězeny dvě zásadní otázky. Jistým vítězem soutěže a prvním postupujícím do krajského přeboru je Zámrsk, prvním jistým sestupujícím do I. B třídy je FC Jiskra 2008. Ale co dál? Česká nás mimořádně vypjatý finiš sezony, a to na obou pólech tabulky. Na druhé postupové místo jsou tři uchazeči a na opačné straně ani sedmé (!) České Heřmanice nemohou zdaleka hovořit o zajištěné záchraně. Podívejme se blíže, co 23. kolo přineslo jednotlivým týmům.
21 fotografií

Nepříjemná ztráta Slovanu. Smírné derby, Dolní Újezd zabředl do potíží

Kraje
SK Polička vs. 1. FC Žamberk.
/I. A TŘÍDA/ Tři kola před koncem druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže jsou zodpovězeny dvě zásadní otázky. Jistým vítězem soutěže a prvním postupujícím do krajského přeboru je Zámrsk, prvním jistým sestupujícím do I. B třídy je FC Jiskra 2008. Ale co dál? Česká nás mimořádně vypjatý finiš sezony, a to na obou pólech tabulky. Na druhé postupové místo jsou tři uchazeči a na opačné straně ani sedmé (!) České Heřmanice nemohou zdaleka hovořit o zajištěné záchraně. Podívejme se blíže, co 23. kolo přineslo jednotlivým týmům.
21 fotografií

Trejtnarova penalta všechno zamotala, i Žamberk ještě dýchá. V Zámrsku se slaví

Kraje
Jakub Nyari z TJ Kajak Děčín.
Tryskem uhání letošní sezona kanoistických závodů. Zatímco nejmladší závodníci TJ Kajak Děčín z kategorií benjamínků vycestovali na východočeskou přehradu Pastviny nedaleko Žamberka, ostatní starší sportovci od žáků až po dospělé zamířili na další pohárové klání znovu do Račic, kde se tentokrát představili také slovenští závodníci při společném Česko-Slovenském závodě.

Richard Válek dvakrát zlatý, v Račicích byla tvrdá konkurence ze Slovenska

Ostatní sporty
Rezerva FC Jiskra 2008 se opět posunula do čela okresní III. třídy.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Dvaadvacáté pokračování má za sebou nejvyšší okresní fotbalová soutěž a co se týče boje o postup, nepřineslo nic nového. Libchavy ovládly derby v Sopotnici díky velmi dobrému nástupu do zápasu a neméně povedenému závěru. Ovšem na zaváhání Dolní Dobrouče čekaly marně, jejich pronásledovatel nedal na domácím trávníku šanci Řetové. Ve III. třídě pokračuje neuvěřitelně vyrovnaná řež na špici tabulky, elitní čtyřka je poskládání v rozmezí dvou bodů! V závěru článku najdete aktuální výsledky okresních soutěží mládeže.

První vyhrál 5:1, druhý také, na čele beze změny. Myšák zničil rivala sedmi góly

Okresy
SK Polička vs. 1. FC Žamberk.
I. A TŘÍDA /FOTO, VIDEO/ Na obou pólech tabulky bude ve finiši druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže mužů o co hrát. Zámrsk sice nyní nevyužil možnost dát razítko na svůj primát, ale to se jeví toliko jako otázka času, ve hře o přebor je však i jeho přemožitel z Ústí nad Orlicí, na druhé místo ztráci jediný bod. A boj o záchranu? Tam je regionálních zástupců jak naseto, přičemž osud FC Jiskra 2008 je po 22. kole zpečetěn. Poslední čtyři kola rozhodně nebudou pro slabé povahy, tím spíše, že není pořád jasné, zda dolů půjdou dva nebo tři celky.
21 fotografií

Ústecké béčko si vyšláplo na Zámrsk. Pod týmem FC Jiskra 2008 praskla větev

Kraje
SK Polička vs. 1. FC Žamberk.
/I. A TŘÍDA/ Perfektně, tedy za devět bodů zvládnutý „anglický“ týden drží fotbalisty SKP Slovan na druhém místě tabulky, které by jim na konci sezony zajistilo návrat do krajského přeboru. Bude to však ještě boj, tlačí se na ně ústecké béčko i Skuteč. V boji o udržení bude ještě pořádně „veselo“, poslední čtyři kola rozhodně nebudou pro slabé povahy, tím spíše, že není pořád jasné, zda dolů půjdou dva nebo tři celky. Z tohoto pohledu je domácí remíza Poličky velkou ztrátou. 
21 fotografií

FOTO, VIDEO: Nicneřešící remíza v Poličce. Slovan se drží na postupovém fleku

Kraje
Fotbalisté TJ Sokol Verměřovice.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Beze změny. Čtyřbodový zůstává rozdíl mezi vedoucími Libchavami a druhou Dolní Dobroučí na špici tabulky nejvyšší okresní soutěže fotbalistů. Výhry obou favoritů se o víkendu nerodily snadno, ale překvapení nenastalo. Novým lídrem „trojky“ je žamberské béčko, které využilo faktu, že doposud první rezerva FC Jiskra 2008 si vybrala volný los. V každém případě boj o postup tady slibuje mimořádné drama. V závěru článku najdete výsledky okresních soutěží mládeže.

Libchavského lídra vysvobodila penalta. Albrechtice vyhrály po devíti měsících

Okresy
Nehoda v Tisové
/FOTO/ Nedobrovolnou koupel absolvovala řidička v úterý po poledni v Tisové poblíž Vysokého Mýta na Orlickoústecku. Skončila totiž s vozem v potoce. Naštěstí se ženě nic nestalo. "Hasiči zajistili provozní náplně, aby neunikaly z vozu a následně neznečistily vodní tok a po odstranění následků se vrátili zpět na základnu," uvedla mluvčí krajských profesionálních záchranářů Vendula Horáková.
2 fotografie

V Tisové u Vysokého Mýta se řidička s autem vykoupala v potoce

Nehody
Krajská fotbalová I. A třída.
/I. A TŘÍDA/ Zatímco vedoucí Zámrsk dal zapomenout na předchozí porážku a po výhře nad Prosečí si opět hýčká dvouciferný náskok na čele tabulky, tak na dalších klíčových pozicích jak v postupových, tak sestupových vodách to pořádně vře. Do záchranářských bojů nyní vnesl hlasité slovo Žamberk, který dal parádním obratem proti Slatiňanům najevo, že svoje úsilí v žádném případě nevzdává. České Heřmanice zachránily alespoň remízu z dvougólového manka, totéž se povedlo i ústeckému béčku v Jablonném a drží se na postupové pozici.

Zámrsk se vrátil zpět na vítěznou vlnu. Žamberk nasadil neskutečný finiš

Kraje
Krajská fotbalová I. A třída.
/I. A TŘÍDA/ Dva výsledky 0:4 zaujaly fotbalovou veřejnost v uplynulém kole druhé nejvyšší krajské soutěže mužů. Zatímco v případě výhry o postup bojujícího moravskotřebovského Slovanu na půdě posledního týmu tabulky to až takové překvapení nebylo, tak pohled na výsledek derby v Dolním Újezdu trochu šokoval. Že zrovna Polička, která má na jaře se střílením gólů vážné potíže, naloží soupeři „čtyřku“, to asi nenapadlo ani největší optimisty v poličských řadách.

Tohle se opravdu nečekalo: Polička nastřílela čtyři góly do dolnoújezdské sítě

Kraje
"Chtěl jsem se pobavit," řekl řidič policistům
/VIDEO/ Dvacet kilometrů ze Žamberka do Ústí nad Orlicí střídavě ujížděl a zastavoval opilý 22letý řidič policistům, kteří ho chtěli v Dlouhoňovicích jen zkontrolovat. Vždycky, když zastavil, počkal, než policisté vystoupí z auta, a zase šlápl na plyn. Divoká honička skončila až v centru Ústí nad Orlicí, kde policii pomohly mazdu zastavit další dvě hlídky. "Chtěl jsem se pobavit trošku," odpověděl policistům na otázku, proč jim ujížděl. Podívejte se ve videu.
3 fotografie

Chtěl jsem se pobavit. Opilý řidič si u Žamberka hrál s policisty na kočku a myš

Krimi
Nehoda u Helvíkovic
U Helvíkovic u Žamberka ve čtvrtek odpoledne havaroval motorkář, hasiči silnici uzavřeli. "Motocyklista utrpěl zranění a na místo přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, kterým byl transportován do nemocnice. Kvůli přistání vrtulníku musela být uzavřena silnice. Pomohli jsme s ošetřením a následně naložíme pacienta do vrtulníku a odstranili jsme následky kolize," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.
3 fotografie

V Helvíkovících byla kvůli nehodě motorkáře zavřená silnice

Nehody
SK Polička vs. FC Jiskra 2008.
I. A TŘÍDA /FOTO, VIDEO/ Boj o postup ve druhé nejvyšší krajské soutěži fotbalistů nabírá na pořádné intenzitě a moravskotřebovský Slovan nyní vytáhl silnou kartu, když na domácím trávníku zničil České Heřmanice. Bylo to současně jediné vítězství pro svitavského reprezentanta v tomto kole. Jinak bodovala pouze Polička, a to potřetí v řadě, jenže bezbranková remíza s posledním týmem tabulky rozhodně nepředstavuje splnění předzápasového plánu.
13 fotografií

Slovan neměl se soupeřem slitování. Svitavské béčko hrálo, Ústí dávalo góly

Kraje
SK Polička vs. FC Jiskra 2008.
I. A TŘÍDA /FOTO, VIDEO/ Od srpnového začátku sezony do poslední dubnové neděle drželi fotbalisté Zámrsku nulu na kontě porážek ve druhé nejvyšší krajské soutěži. Tuhle výjimečnou šňůru nyní neukončil nikdo z rivalů z ppopředí tabulky, nýbrž o záchranu bojující Jablonné, což je prvořadé překvapení. Další důležitou zprávou z víkendu je z pohledu orlického regionu posun ústecké rezervy na postupové místo. Naopak na cestu do Moravské Třebové nebudou rozhodně v dobrém vzpomínat vinou osmigólové nakládačky hráči Českých Heřmanic.
13 fotografií

Strom jménem Zámrsk do nebes nedorostl. První porážku mu nachystalo Jablonné

Kraje
Libchavští fotbalisté.
/OKRESNÍ FOTBAL/ Šest bodů. Taková zůstává po 20. kole mezera mezi vedoucími Libchavami a druhou Dolní Dobroučí na špici nejvyšší okresní soutěže fotbalistů. Libchavy zvládly těžký duel ve Srubech, jejich rival nasázel půltucet posledním Albrechticím. Ve III. třídě se v každém dějství odehrávají pozoruhodné věci, její čelo aktuálně obsazují B týmy FC Jiskra 2008 a Žamberku. V závěru článku najdete aktuální výsledky a tabulky okresních mládežnických soutěží.

Libchavy si v závěru „zalaškovaly“, ale další výhru si ve Srubech vzít nenechaly

Okresy