ŠTÍTEK: Zanzibar

Libotov cup 2024 ovládl stejně jako před rokem Zanzibar, tedy tým okolo exlibereckého Matyáše Kazdy, odchovance královédvorského fotbalu.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis /VIDEO, FOTO/ Dvě velké osobnosti si o poslední červnové sobotě nenechaly ujít 12. ročník dnes již tradičního turnaje v malé kopané. Na Libotov cup dorazila fotbalová dvojčata Jiří Štajner a Václav Koloušek (oba 48 let), tedy borci, kteří na svém kontě mají reprezentační starty a vedle mistrovské éry libereckého Slovanu působili také v dresech obou pražských S. První jmenovaný do hry pro zranění nezasáhl, přesto si odvezl zlatou medaili. Druhý skončil pátý, předváděl skvělé výkony a navrch střílel góly jako za mlada.
100 fotografií

Přivezli na turnaj Štajnera, obhájili pohár. Libotov cup znovu kořistí Zanzibaru

Fotbal
Podnikat v centru Kladna je obtížné. Končí jedna provozovna za druhou. Lidé dnes dávají přednost obchodním centrům pod jednou střechou.
/FOTO, VIDEO/ Kladenská pěší zóna v ulici TGM, kde už druhý rok pokračuje rekonstrukce, má aktuálně z velké části položenu novou dlažbu ze žulových kostek. Povrch je to pěkný, ovšem když odlepíte zrak od země, zmocní se vás pocit, že se nacházíte ve městě duchů. Převládají zašedlé výlohy zkrachovalých obchodů a opuštěných restaurací, po soumraku nikde nikdo.
97 fotografií

Kladenská pěší zóna se stala městem duchů. Končí i Zanzibar a TV produkty

Kladensko
Ilustrační snímek
Důchodci Josef a Eva z Chrudimska by se rádi v únoru vydali na dovolenou v dalekém Zanzibaru. Jejich šestiletá fenka německého ovčáka Asta musí strávit dlouhé dva týdny v psím hotelu, přepravu letadlem by nezvládla. Oběma manželi ale tento týden otřásla zpráva o neštěstí, které postihlo herečku Kateřinu Brožovou. Ta odletěla za teplem na Maledivy a svého rhodéského ridgebacka, svěřila do péče veterinární kliniky spojené s psím hotelem. Jordy však při venčení utekl a jeho život skončil pod koly vlaku. 
6 fotografií

Herečka Brožová přišla o psa. Jak hlídají své svěřence psí hotely v našem kraji?

Chrudimsko
Halina Pawlowská ve Strakonicích.
V žitě, Zanzibar, Banánové rybičky nebo Díky za každé nové ráno. A další a další… Každému milovníkovi milé české zábavy naskočí ihned jméno Haliny Pawlowské, scénáristky, spisovatelky, moderátorky, která má odpověď na všechno a umí dávat povzbuzující zveršované rady do života. Halina Pawlowská zavítala ve středu 1. listopadu do strakonického kulturního domu se svou úspěšnou talk show Manuál zralé ženy.
4 fotografie

Krásný večer plný smíchu s Halinou Pawlowskou

Čtenář reportér
Letos se focení finalistek Miss Czech Republic neslo v arabském stylu připomínajícím honosnost Spojených arabských emirátů
Fotografování si našel jako koníček během studií a postupně se vypracoval ke špičce v oboru reklamní fotografie. Nedávno se vrátil ze soustředění Miss Czech Republic v Dubaji, kdy už podruhé fotil úchvatné snímky finalistek. Ačkoli má na svém kontě řadu úspěchů, přiznává, že ani jemu se nevyhnulo vyhoření. Jak vypadá zákulisí focení pro Miss Czech Republic? Co musí fotograf udělat proto, aby uspěl ve světě módní fotografie? A změnil názor na „pozlátkový“ svět nereálné krásy po narození dcery? Nejen o tom mluví Petr Huser v rozhovoru pro Deník.
24 fotografií

Fotograf finalistek Miss Petr Huser: Můj styl je žena a moře, miluji obojí

Společnost
Z akce v mostecké Bukaschool.
Navštěvují teprve druhý ročník střední školy a už musejí projít „malou maturitou“, u které třes rukou může skončit i rozbitým nádobím. Řeč je o studentech mostecké Bukaschool. Měli jsme možnost být u jejich netradiční „zkoušky ohněm“, a dívat se teenagerům pod ruce během přípravy noblesní italské tabule s několikachodovým menu, které také sami servírovali. A pak jsme hodnotili. Na co chtěl odborník jejich recept?

„Malá maturita“ po italsku aneb Reportáž s plnou pusou. Co by řekl Pohlreich?

Čtenář reportér
Žáci vrapického učiliště se učí vařit podle italských kolegů.
/FOTOGALERIE/ V covidových letech, kdy hospody a restaurace v nouzových stavech skomíraly, řada kuchařů a číšníků z oboru utekla. Aby neměli prázdné kapsy, našli si tehdy práci v jiných oborech. A mnozí už se zpátky nevrátili. Majitelé a provozovatelé podniků teď naříkají, že jim chybí personál. Stačí ale, aby si pár let počkali. Zájem o studium gastronomických oborů totiž nepolevuje, naopak stoupá. Potvrzují to zkušenosti středních škol z Kladenska.
19 fotografií

Hostinští čekají na posily. Zájem o studium gastronomických oborů zažívá boom

Kladensko
Spisovatelka Hana Hindráková pochází z Trutnova. V současné době žije v Brdech.
Keňské pobřeží společně s tanzanským Zanzibarem se poslední dobou stalo oblíbeným místem českých turistů. Koho by nelákaly překrásné scenérie palmových hájů a zářivé zelenomodré odstíny Indického oceánu. S rostoucím počtem Čechů cestujících do Afriky se v tematicky zaměřených facebookových skupinách často objevuje jedna a tatáž otázka. Co máme přivézt chudým africkým dětem? Bonbony? Omalovánky? Pastelky? Oblečení?

Spisovatelka Hana Hindráková: Proč nedávat bonbony africkým dětem

Čtenář reportér
Město Betlém. Tradiční palestinský oděv s nastupující generací postupně mizí. Škoda je velice oblíbený automobil v Palestině.
/ROZHOVOR/ Profesionální pilot letecké společnosti Smartwings Aleš Tauchman ze Dvora Králové nad Labem létá boeingem do celého světa. Pasažéry dopravuje na dovolenou k moři do Španělska nebo na Zanzibar. Pracoval u vládní letky, českou fotbalovou reprezentací vezl do Japonska, létal pro společnost na Maledivách. Ale také prožil chvíle nejistoty v době covidu, kdy jeho kolegové vyměnili kokpit letadla za volant kamionů, dělali si papíry na lokomotivu, vypomáhali v truhlářských dílnách a z některých letušek se staly průvodčí ve vlaku.
27 fotografií

Pilot boeingu šel v Betlémě po stopách vánočního příběhu. Získal unikátní záběry

Krkonoše
Jakub Seibert, stolní tenista SKST Liberec, je oporou týmu. Daří se i jeho spoluhráčům.
V březnu porazil nejúspěšnějšího hráče extraligy Tomáše Treglera, poslední tři zápasy v nejvyšší soutěži vyhrál a patří mezi opory ambiciózního SKST Liberec i top hráče žebříčku. Stolní tenista Jakub Seibert věří, že jeho tým skončí po základní části do 5. místa a vyhne se v úvodu play off největším favoritům. „Snažíme se hrát, jak nejlépe umíme a výsledky přijdou,“ říká v rozhovoru pro Deník 27letý zkušený hráč, jenž hraje mezi tuzemskou elitou už jedenáctou sezonu.

Neznám rozdílnější povahy než je Shoumi a Beny, říká Seibert. Chtěl by do finále

Ostatní sporty
Street food letní festival v Třeboni
Dobroty z celého světa ochutnávali návštěvníci letního Street food festivalu v sobotu 27. srpna v Třeboni. K dostání byly moderní i nemoderní gastronomie, mix chutí z celého světa, ale i české kuchyně. Nechyběly food trucky. Součástí akce byly trhy s exotickým ovocem z Ugandy, sušeným ovocem, kořením ze Zanzibaru a dalším zbožím z Afriky. Děkujeme Adamu Novákovi za poskytnuté snímky. 
14 fotografií

Burgry, červi a další dobroty. V Třeboni se mísily vůně a chutě z celého světa

Čtenář reportér
Sarah Horáková z Velkých Pavlovic, první vicemiss Miss České republiky 2021, je nyní v Tanzanii, kam přiletěla kvůli soutěži Miss Jungle International 2022. Tu nakonec pořadatelé odložili.
Štěstí v neštěstí potkalo jihomoravskou krásku Sarah Horákovou. V polovině července odletěla do východoafrické Tanzanie, aby tam pro Českou republiku vybojovala unikátní korunku z modrého tanzanitu. První vicemiss České republiky 2021, která pochází z Velkých Pavlovic na Břeclavsku, se však až na místě dozvěděla, že pořadatelé světovou soutěž krásy Miss Jungle International 2022 odložili. A to už podruhé. Konat se nakonec bude nejspíš až v listopadu.
7 fotografií

Miss z Velkých Pavlovic Horáková tráví léto v Tanzanii. Soutěž jí opět odložili

Břeclavsko
Kousci Laušmanovi do desátého ročníku Libotov cupu vstoupili porážkou od Zanzibaru, ve zbytku turnaje ale vyhráli všech dalších sedmi zápasů a svou jízdu dotáhli až na vrchol.
Vedle 45. ročníku HAPO či nedalekého Mostek cupu se v sobotu konal také jubilejní 10. ročník Libotov cupu. Turnaj v malé kopané si nenechalo ujít 19 zúčastněných mužstev, dorazily i desítky diváků a tak byl po celý den libotovský areál skvěle zaplněn. Na fotbalové klání navázala diskotéka a vydařená akce, při níž se mimochodem vypilo čtyřiadvacet pivních sudů (o šest méně než loni), končila dvě hodiny po půlnoci.
100 fotografií

Ze skupiny smrti pro nečekaný triumf. Libotov cup počtvrté pro Kousky Laušmanovi

Okresy
Finalistky Miss Czech Republic na soustředění v Zanzibaru.
Koupit si trochu kvalitnější foťák, začít fotit a svou práci prezentovat světu, je v dnešní době sociálních sítí a dostupné elektroniky snadnější než kdy dřív. S jednoduchostí však narůstá i konkurence. „Mým hlavním cílem není odlišovat se od ostatních, ale být spolehlivý pro klienty,“ odpovídá teprve devětadvacetiletý Petr Huser ze Zlína na otázku, čím je jeho tvorba jiná. Mladý talent z baťovského města však rozhodně výjimečný je.
80 fotografií

Ženskou krásu obdivuji neustále, říká mladý fotograf finalistek Miss

Hobby
Finalistky Miss Czech Republic na soustředění v Zanzibaru.
Nádherné ženy v překrásných šatech a pohádkově krásné pláže Zanzibaru. Tak vypadalo letošní soustředění desítky finalistek soutěže Miss Czech Republic. Na místě se natáčely oficiální spoty pro televizi a dívky absolvovaly také řadu focení. Společně s realizačním týmem zamířil na souostroví poblíž afrických břehů také mladý fotograf ze Zlína.
51 fotografií

Zlínský fotograf vytvořil dechberoucí snímky finalistek Miss Czech Republic

Společnost
Africké trhy v Táboře
Na Univerzitě Tábor jste mohli ochutnat exotické ovoce z Afriky. Kromě tropického ovoce vypěstovaného drobnými ugandskými farmáři bylo na afrických trzích k dostání sušené ovoce, voňavé koření ze Zanzibaru, džemy, čaj aj. Děkujeme Lukáši Petrželovi za snímky. Další trhy s exotickým ovocem budou v Českých Budějovicích 30. dubna v IGY Centru. 
12 fotografií

Banány, manga nebo voňavé koření nabízely africké trhy. Budou i další

Čtenář reportér
Africké trhy v Táboře
Na Univerzitě Tábor jste mohli ochutnat exotické ovoce z Afriky. Kromě tropického ovoce vypěstovaného drobnými ugandskými farmáři bylo na afrických trzích k dostání sušené ovoce, voňavé koření ze Zanzibaru, džemy, čaj aj. Děkujeme Lukáši Petrželovi za snímky. Další trhy s exotickým ovocem budou v Českých Budějovicích 30. dubna v IGY Centru. 
12 fotografií

Banány, manga nebo voňavé koření nabízely africké trhy. Budou i další

Čtenář reportér
Ilustrační foto
Do krajského města 27. a 28. února zavítá to nejlepší přímo z Afriky. Přijďte do OC Futurum Hradec Králové ochutnat skvělé tropické ovoce, které pro vás pěstují drobní ugandští farmáři. A na co se můžete těšit?

Exotické ovoce ochutnáte v hradeckém Futuru

Hradecko
Virunga pravidelně prodává v budějovickém IGY exotické ovoce a zeleninu z Ugandy, Tanzánie a Indonésie.
Ty nejlepší plody přímo ze srdce Afriky byly v sobotu k dostání v budějovickém IGY Centru. Tu nejčerstvější zemědělskou produkci sem přivezl česko-ugandský food projekt Virunga.cz. Zájemci ochutnali tropické ovoce, které vypěstovali drobní ugandští farmáři. Jak říkají prodejci, všechno je tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie. Kromě čerstvého ovoce trh nabídl také ovoce sušené, dálkami vonící koření ze Zanzibaru, extra kvalitní čaj či džemy. Zájem Budějčáků byl obrovský, u stánku se tvořila dlouhá fronta.
69 fotografií

Tak chutná exotika, Budějovičtí si smlsli na ovoci z Afriky

Českobudějovicko