ŠTÍTEK: žehlička

Zima může být pro vlasy náročná. Venku na ně působí chladný až mrazivý vzduch, v místnostech je zase vzduch suchý
Zima je pro lidské zdraví velmi náročným obdobím. Nízké teploty škodí i vlasům, proto bychom jim měli věnovat zvláštní péči. To, co jim prospívá v létě, v zimě nemusí platit. Některé stylingové postupy, které vlasy v jiných ročních obdobích zpravidla snášejí dobře, by je v zimě mohly dokonce poškodit. Jak chránit vlasy před mrazem? Proč elektrizují? A jak v zimě správně pečovat o vlasy?

Jaké 3 věci byste v zimě svým vlasům nikdy neměli dělat: Opatrnost se vyplatí

Ženy
Neuvěříte. Zubní pasta se vám může hodit na řadu věcí.
V nenápadné tubě se zubní pastou, která leží v koupelně, se skrývá velký potenciál pro čištění a opravu nejrůznějších předmětů. Jemné abrazivní přísady, které obsahuje, umějí nejen odstranit plak ze zubů, ale také vyčistit a opravit i věci, nad nimiž jste už zlámali hůl. Některé typy zubních past navíc obsahují jedlou sodu nebo peroxid vodíku, což jsou čisticí prostředky. Máme pro vás několik tipů, jak a na co zubní pastu použít.

Špinavá světla, zlobivý pupínek, zamlžené zrcadlo. I s tím pomůže nečekaná věc

Domácnost
Modelka zahalená do svých vlasů. Ilustrační foto
U většiny přístrojů pro péči o vlasy prověřených Českou obchodní inspekcí (ČOI) odhalila kontrola chyby. Požadavkům nevyhovělo pět z devíti testovaných vysoušečů vlasů, kulem a vlasových žehliček, a jeden fén dokonce inspekce označila za nebezpečný. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou dnes ČOI zveřejnila. Prověrka byla součástí mezinárodní akce, při níž bylo otestováno 109 výrobků pro péči o vlasy. Bezchybných bylo jen 46 z nich.
17 fotografií

Nebezpečné kulmy a fény. ČOI odhalila chyby u přístrojů pro péči o vlasy

Ekonomika