ŠTÍTEK: žraloci

Ilustrační foto.
Sydney - Turista pravděpodobně japonské národnosti zemřel dnes v Austrálii poté, co ho v moři u východního pobřeží napadl žralok a ukousl mu obě nohy. Útok se odehrál jen den poté, co ve stejné oblasti utrpěl vážná poranění od žraloka pětatřicetiletý surfař. Informovala o tom agentura AFP.

Žralok zabil turistu v Austrálii, ukousl mu obě nohy

Svět
Tomáš Hertl
San Jose, Praha - Na jeho širokém bezelstném úsměvu a ďábelsky šikovných rukách měli stát „noví" Žraloci ze San Jose. Tomáš Hertl se stal jednou z tváří kalifornského klubu, byl pasován na budoucí hvězdu. Při pohledu na kousky, které předváděl ve své první sezoně v NHL, ani není divu. Druhý rok slávistického odchovance v elitní soutěži ale dokazuje, že i chlebíček profesionálního hokejisty má dvě kůrky.

Poprvé na farmě. Hertl se má rozehrát a přiznává: Je to těžká sezona

Hokej
Znojemští hokejisté (v červeném) - ilustrační foto.
Znojmo – Konec základní části EBEL se pomalu ale jistě blíží. Situace znojemských Orlů není nejlepší, ale přesto si stále udržují pátou pozici v tabulce a jistotu přímého postupu do play-off. Nadcházející víkend, v němž sehrají dva zápasy na domácím ledě, může o jejich možnostech poodkrýt karty. Ve Znojmě se nejprve v pátek představí předposlední Žraloci z Innsbrucku a v neděli si to naposledy v základní části rozdají Orli v derby s Vídní. Prestižní utkání bude jako druhé v letošní sezoně vysílat celostátní sportovní televize SPORT 5.

Domácí víkend Orlů: outsider a derby

Hokej
Skupinu šesti vorvaňů obrovských vyplavilo v pondělí moře u pobřeží jižní Austrálie. Ilustrační foto.
Sydney – Skupinu šesti vorvaňů obrovských vyplavilo v pondělí moře u pobřeží jižní Austrálie. Hromadný úhyn obřích kytovců je v této oblasti velmi nezvyklý, uvedla dnes agentura AFP, podle níž se místní úřady nyní potýkají s technickými problémy kolem odstranění mnohatunových zvířat.

Šest vorvaňů obrovských uhynulo při uvíznutí na pláži v Austráli

Svět
SKV Sharks Karlovy Vary
Karlovy Vary, Zlín – Čtvrté kolo České sledge hokejové ligy bylo pro hráče karlovarského SKV Sharks hodně smolné. V sobotní den se totiž měli Sharks představit na zimním stadionu v Šternberku, kde měli poměřit své síly s Kohouty Olomouc. Proti však byl autobus, který po cestě k utkání ohlásil poruchu, a tak byl duel nakonec odložen. Po zdárné opravě autobusu nakonec Žraloci změnili ještě týž den svou GPS a zamířili do Zlína, kde je čekal nedělní důležitý souboj o sledge hokejový trůn se zlínským Lappem.

Karlovarští Žraloci ve Zlíně bodově vyhořeli, na sledge hokejový trůn usedl Lapp

Hokej
Ilustrační foto.
Příbram – V neděli 23. listopadu pokračovala florbalová Regionální liga mužů, skupina 3 svým dalším turnajem. Příbramští Žraloci si dělali zálusk na šest bodů, ale získali jen tři. Plány překazil příbramským florbalistům tým Ovocné Báze, který odmítl ztratit se zbytkem tabulky kontakt. Díky těsnému vítězství nad Příbramí se na svého soupeře bodově dotáhl.

Žraloci si vylámali zuby na Ovoci, chtěli šest bodů, získali jen tři

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Znojmo - Po čtrnácti dnech se Znojemští hokejisté představili na domácím ledě a přivítali Žraloky z Innsbrucku. Do branky Znojma se v osmnáctém kole EBEL tentokrát postavil slovenská gólman Tomáš Tomek, ale více práce měl v úvodu zápasu jeho soupeř Adam Munro. Ani jeden z týmů se ale v první třetině neprosadil.

Hokejisté Znojma porazili Innsbruck po nájezdech

Hokej
Daniel Landa
Praha – Přestože zpěvák a skladatel Daniel Landa předloni oznámil přerušení své hudební kariéry, vyráží příští týden na turné a 5. září plánuje v Praze uspořádat velký koncert. Žito Tour 2014 Landa s kapelou v čele s kytaristou Tomášem Varteckým zahájí 21. listopadu v Bratislavě. „Mám nové písně, ale vydat desku není cílem. Chci se hudbou bavit a dělat ji od srdce. Chystané turné si užiju, není to showbyznys s kolotočem deska-muzikál-turné," uvedl dnes na setkání s novináři Landa.

Daniel Landa se vrací k hudbě. Vyráží na turné a chystá megakoncert

Hudba
Ilustrační foto.
Quito - Lední medvědi a žraloci se brzy dočkají větší mezinárodní ochrany. Včera se na tom shodli delegáti 11. konference Organizace spojených národů o stěhovaných druzích volně žijících živočichů v ekvádorské metropoli Quitu. Na seznam takzvané bonnské úmluvy se kromě nich dostane nově více než třicet druhů zvířat.

Svět bude více chránit lední medvědy i žraloky

Svět
SKV Sharks Karlovy Vary
Karlovy Vary – Po reprezentační sledge hokejové přestávce, kdy se Česko představilo na mezinárodním turnaji čtyř zemí v německém Hannoveru, kde obsadil výběr kouče Jiřího Břízy druhé místo, se o víkendu opět roztočí sledge hokejová liga.

Varští Žraloci si o víkendu pořádně zacestují

Hokej
Ilustrační foto.
Praha - Dosluhující radní hlavního města v úterý zpřísnili vyhlášku o pouliční reklamě. Od Nového roku nebudou moci po pražských ulicích chodit lidé převlečení do reklamních kostýmů. Novela rovněž zakazuje pouliční rozdávání brožur a katalogů a upravuje umístění reklamních plachet na domy.

Praha zakázala reklamní kostýmy v ulicích. Pokuta až dva miliony

Praha
Úspěšní kadeti. Dolní ř. zleva: P. Duben, J. Hospodka, P. Kučírek, M. Jedlička, P. Kruntorád, Iredu. Horní ř. zleva:  V.Albrecht (as.), D. Šnelly (coach), D. Müller, J. Šeda, M. Preclík, Š. Urbánek, M. Rosenkranz, B. Vladyka, M. Zakouřil,V. Rosenkrantz
Havlíčkův Brod – Brodská Hippos aréna byla svědkem poslední letošní softbalové akce, finále Extraligy kadetů hrané zároveň jako VI.ročník Memoriálu Karla Švece.

Hroši zkompletovali hattrick

Ostatní sporty