ŠTÍTEK: žraloci

RegioShark na Moldavě
Ústí nad Labem - Blíží se další jízdy jednotek Regioshark na vlacích 26850/26851 z Ústí nad Labem přes Louku u Litvínova, Osek město a Dubí do Moldavy v Krušných horách a zpět. Tentokrát budou podle jízdního řádu jízdy uskutečněny v pondělí 15. února a v úterý 16. února 2016.

"Žralok" opět pojede z Ústí do horské Moldavy

Ústecko
RegioShark na Moldavě
Teplicko - Blíží se další jízdy jednotek Regioshark na vlacích 26850/26851 z Ústí nad Labem přes Louku u Litvínova, Osek město a Dubí do Moldavy v Krušných horách a zpět. Tentokrát budou podle jízdního řádu jízdy uskutečněny v pondělí 15. února a v úterý 16. února 2016.

"Žralok" opět pojede do horské Moldavy

Teplicko
Z výstavy Z pokladnice planety Země v prostorách Městského muzea Česká Třebová.
Česká Třebová – Z pokladnice planety Země, pod tímto poetickým názvem byla 21. ledna v prostorách Městského muzea Česká Třebová otevřena výstava věnovaná 15. výročí založení mineralogického klubu ve městě. Početná skupina návštěvníků vernisáže dávala tušit, že o výstavu bude velký zájem. Ve výstavních prostorách je k vidění mnoho zajímavostí, a to nejen ze života samotného klubu, ale i četná „kamenářská" překvapení.
25 fotografií

Na výstavě můžete nahlédnout do pokladnice planety Země

Orlicko
Žralok - ilustrační foto.
Washington - Žraloci v loňském roce zaútočili na lidi po celém světě celkem 98krát, což je rekordní číslo, oznámili vědci ve své nové studii. Předchozím rekordním rokem byl rok 2000, kdy došlo k 88 napadením. Celkem šest osob loni při útoku žraloka zemřelo. Jednou z obětí byl plavec, který šnorchloval na Havaji, dva lidé zahynuli u ostrova Réunion v Indickém oceánu, další pak v Austrálii, Egyptě a Nové Kaledonii v Tichém oceánu, napsaly světové agentury.

Žraloci loni zabili šest lidí, útoků bude v budoucnu přibývat

Svět
Zápis ve Městě Albrechticích loni paní učitelky pojaly jako námořní výpravu.
Zápis do Základní školy ve Městě Albrechticích si děti asi budou dlouho pamatovat. V úterý se u zápisu postupně vystřídalo 38 dětí za doprovodu svých nejbližších, maminek, tatínků a sourozenců. Počáteční nejistota rychle opadla, protože hned na začátku budoucí prvňáčky vítaly paní učitelky převlečené za námořnice. Pozvaly je na dobrodružnou cestu za tajemstvím oceánů.

Zápis pojali jako výlet za tajemstvím oceánů

Bruntálsko
Na horskou železnici plnou tunelů a mostů budou nasazeny moderní soupravy RegioShark, zvané taktéž Žralok.
Ústí nad Labem - Hned dvoje prázdniny budou mít děti nejenom na Ústecku. V pátek 29. ledna si užijí třídenní volno pololetních prázdnin a jarní prázdniny vycházejí na Ústecko v době od 15. do 21. února. Program nabízí Dům dětí a mládeže.

Děti budou mít prázdniny hned dvakrát

Ústecko
Vlak Pesa Link II.
Most – Moldavskou horskou dráhou bude brázdit žralok. Začátkem února se několikrát projede po kolejích Moldavské horské dráhy vlak Pesa Link II, který již na některých tratí díky svému atraktivnímu tvaru a modernímu vybavení zvýšil kvalitu cestování. Navíc díky svému netradičnímu designu dostal vlak ze strany Českých drah přezdívku Regioshark, tedy žralok.

Moldavskou horskou dráhu bude začátkem února brázdit regionální žralok

Mostecko
Ilustrační foto
Teplicko - Moldavskou dráhu bude v únoru „brázdit žralok". V roce 2012 poprvé České dráhy oficiálně ukázaly veřejnosti nový vlak Pesa Link II.

Na Moldavu pojede „žralok“

Teplicko
Petr Vabroušek na Ironmanu v Busseltonu
Malenovice – Letošní Ironmanová derniéra se Petrovi Vabrouškovi vydařila. Triatlet z Malenovic v neděli vybojoval v australském Busseltonu osmé místo. Závod, který se konal na klasických tratích 3,8-180-42,2 kilometru, vyhrál loňský vícemistr světa z Havaje domácí borec Luke McKenzie. Na stříbrné příčce skončil Denis Chevrot z Francie, třetí pozici obsadil Němec Per Bittner.
2 fotografie

Vabroušek skončil ve větrném a deštivém Ironmanu v Busseltonu osmý

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Prostějovsko – S blížícím se koncem roku se začínají rýsovat městské a obecní rozpočty na ten následující. Nejinak je tomu i na Prostějovsku. Zatímco například Kostelec na Hané bude už tradičně v rozpočtovém provizoriu, v Konici už ke schválení rozpočtu došlo. V Plumlově zatím sice ne, ale starosta města Adolf Sušeň pro Deník sdělil, na jaké záležitosti by se mělo v roce 2016 dostat. „Věřím, že se dostane na autokemp Žralok, už díky letošnímu výdělku se přes zimu bude pracovat na sociálním zázemí kempu," uvedl například. A na co se tedy mohou obyvatelé menších měst na Prostějovsku těšit?

Plumlov, Kostelec a Konice. Co chystají v příštím roce za investice?

Prostějovsko
Amatérský hokej
Zlín – Debakl utrpěli hráči malenovických Žraloků v 15. kole Zlínské amatérské hokejové ligy (ZAMHL) s Březnicí, která lídru tabulky nedovolila ani jednou skórovat a sesadila jej z čela.

Žraloci se chytili na udičku Březnice

Hokej
Nultý ročník Šíša Cupu na počest zesnulého Petra Stýbla.
Kutná Hora – I v dnešní uspěchané době se několik desítek chlapů zastavilo a na pár hodin se vrátilo do dětských let. Betonové hřiště na kutnohorském sídlišti v Opletalově ulici zelo několik let prázdnotou, možná od té doby, co tato parta dospěla, ale v sobotu se tam uskutečnil premiérový nultý ročník Šíša Cupu v takzvaném „zabarákovém" hokeji na počest tragicky zesnulého brankáře tohoto sportu Petra Stýbla.
26 fotografií

Památku Petra „Šíši“ Stýbla uctili kamarádi benefičním turnajem pro jeho dceru

Ostatní sporty
Jakub Vágner besedoval se studenty na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře
Kutná Hora – V pondělí 23. listopadu zavítal na Gymnázium Jiřího Ortena Jakub Vágner, rybář, který cestuje za lovem sladkovodních ryb a za dobrodružstvím s ním spojeným po celém světě. Jeho expedice nejčastěji směřují do odlehlých koutů planety, nedotčených lidskou rukou, kde loví největší či nejzajímavější ryby daných oblastí. V posledních letech se věnuje především Amazonii, ve které strávil již tři roky, a také Africe, konkrétně rovníkové řece Kongu. V minulosti strávil nějaký čas v Austrálii, kde pracoval jako rybářský průvodce Big Game Fishing – lovu mečounů, tuňáků nebo žraloků. Rybářský průvodce byl i v mnoha zemích Evropy. Své expedice nepodnikal jen do míst s vysokými teplotami, ale zakusil i druhý extrém na sibiřské expedici.
4 fotografie

Jakub Vágner navštívil gymnázium, studentům představil prales i Sibiř

Kutnohorsko
Plastika plavců od Alberta Králička.
Nová Paka – Nový plavecký bazén s logem žraloka je sice zatím ve výstavbě, ale od září má svého šéfa. Vítězem výběrového řízení na hlavního plavčíka a provozního vedoucího vznikajícího areálu je Jiří Petr. Ten má za sebou dlouholeté zkušenosti v oboru, nyní má na starosti i přípravu provozu.

Prolínající se plavci jako ozdobný i funkční prvek

Jičínsko