ŠTÍTEK: žraloci

Kamarádi uctili památku Petra "Šíši" Stýbla benefičním turnajem.
Kutná Hora - I v dnešní uspěchané době se najde skupina lidí, kteří dokážou zorganizovat akci pro dobrou věc. Na betonovém hřišti na kutnohorském sídlišti v Opletalově ulici se skupina chlapů vrátila zpět do dětských let. Oblékli dresy, vzali hokejky a na hřišti, které dlouho zelo prázdnotou uspořádali první ročník Šíša cupu. Turnaje v „zabarákovém" hokeji na počest tragicky zesnulého brankáře tohoto sportu Petra „Šíši" Stýbla.
30 fotografií

Skupina přátel uctila památku Petra „Šíši" Stýbla benefičním turnajem

Ostatní sporty
TROSEČNÍK. Jeho příběh vyvolává otazníky.
Madrid – Dlouholeté rybářské zkušenosti, víra v Boha, ale i plastový odpad v oceánu pomohly před třemi lety mladému muži ze Salvadoru přežít 14 měsíců v bárce na širém moři. Vypráví o tom kniha, kterou trosečník José Salvador Alvarenga nyní představil v Madridu.

14 měsíců na moři. Snědl kamaráda, aby přežil?

Svět
Martin Souček a obří schránka amonita Lewesiceras peramplum.
Katusice - Na svém kontě má tisíce nálezů zkamenělin, z nichž některé patří mezi unikáty, které paleontolog najde jen jednou za život. Martin Souček z Katusic však není paleontologem – profesionálem. Z jeho koníčku se však stal velký kůň. Povídali jsme si o jeho nejvzácnějších úlovcích i významu Boleslavska z pohledu paleontologie

Kdybych měl cíl a dosáhl ho, mrzelo by mě, že už nemám co objevovat

Boleslavsko
Ilustrační foto.
Port Lincoln - Hlava v potápěčských brýlích a kousek za ní vyceněné zuby žraloka bílého. Tak vypadají fotografie, jimiž se chlubí turisté, kteří navštívili australské město Port Lincoln. Místní společnost nabízí zájemcům možnost potopit se v drátěné kleci a zaplavat si v bezprostřední blízkosti žraloků. Na památku si někteří šťastlivci mohou odnést selfie s obávaným mořským predátorem, píše web news.com.au.

Milovníci selfie fotek se v Austrálii fotí s lidožravým žralokem

Svět
Vizualizace: nové herní prvky na dětských hřištích.
Sokolov - V pořadí již pátá varianta centrálního hřiště na sokolovském sídlišti Vítězná je prý konečná. Přibudou v ní i vodní prvky a celkové náklady se vyšplhají na necelých 5 milionů korun. Doposud na druhém největším sokolovském sídlišti žádné hřiště není, jen pozůstatky betonových pískovišť z dob dávno minulých.

Rodiče chtějí na dětském hřišti osvěžení

Sokolovsko
tip na výlet
Praha - V ZOO Mořský svět na pražském holešovickém Výstavišti vítají nové obyvatele v postupných zásilkách v průběhu celého roku. Občas však dorazí živočichové natolik výrazní, že by bylo škoda na ně neupozornit.
4 fotografie

Novinky v mořském světě

Soutěže
Biker Ondřej Cink.
Praha /ROZHOVOR/ - Měl nakročeno 
k tomu, aby se stal v cross country nástupcem Jaroslava Kulhavého, ale k tomu už nejspíš nikdy nedojde. Biker Ondřej Cink totiž 
v pětadvaceti letech odchází do silniční cyklistiky 
a v novém týmu Bahrain-Merida bude jezdit například po boku slavného „Žraloka z Messiny" Vincenza Nibaliho.

Budoucí vrchař Cink myslí na Tour: Ke změně došlo v pravý čas

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Rio de Janeiro - Brazilské Rio de Janeiro otevře příští měsíc největší akvárium v Jižní Americe. Pětipatrový komplex v místním přístavu, nazvaný AquaRio, zahrnuje 28 obřích nádrží spojených průhlednými tunely, v nichž bude k vidění zatím 3000 kusů a 350 druhů mořských živočichů. Celková kapacita komplexu je podle jeho internetových stránek 8000 živočichů.

Rio de Janeiro otevře největší akvárium v Jižní Americe

Svět
Sledge hokej. Ilustrační foto
Karlovy Vary – Paráda. E.P.C. Management Česká sledge hokejová pokračovala o víkendu třetím kolem. V něm se představili i karlovarští Sharks, kteří zamířili do Neratovic, tedy na led svého velkého rivala v boji o medaile.

Sledge hokej: Karlovarští Sharks vybrakovali Prahu

Hokej
Počítačová hra Rocket League.
Rocket League se v minulosti díky netradičnímu nápadu stalo velmi populární. Hráče kombinace fotbalu a auta zaujala a pořád se jedná o jednu z nejhranějších on-line her. Pro hru právě vyšla nová aktualizace, která míru bizarnosti ještě zvyšuje.

Rocket League bere automobilový fotbal pod mořskou hladinu

Hry
Ïlustrační foto
Teplice - V obchodním centru Galerie Teplice začíná ve středu 5. října výstava nazvaná Obři oceánů. Jedná se o edukativní výstavu tvorů z hlubin oceánů, která je připravená ve spolupráci se společností National Geographic.

Obři oceánů v Galerii Teplice

Teplicko
Žralok - ilustrační foto.
Johannesburg - Ve světových mořích je každoročně vybito 100 milionů žraloků, cože je dvojnásobek množství, který by udržel počty tohoto živočišného druhu na současné úrovni. Konstatovali to účastníci schůzky zemí Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin (CITES), která se do středy koná v jihoafrickém Johannesburgu.

Žraloků se podle zemí CITES loví příliš mnoho

Svět
Marek Malý se vrátil na rozhodující boje k Bobrům Chomutov.
Chomutov - Devatenáct let nechyběli ani jednou ve finále! Ale každá série jednou končí, a ta chomutovských Bobrů skončila právě v sezoně 2016. Pro omlazený tým se stalo konečnou stanicí čtvrtfinále, ve kterém Bobři nestačili na Žraloky z Leděnic a v extralize skončili na konečném pátém místě.

Bobři skončili po dlouhých letech bez medaile

Ostatní sporty
Centrální park Prahy 13 se Stodůleckou haldou.
Praha - Stodůlecká halda přezdívaná Makču Pikču láká už léta investory. Nyní se řeší, zda zde vznikne areál s bobovou dráhou a vláčkem. Větší atraktivity by se měl dočkat i kopeček v Letňanech.

Vláček či sjezdovka. Haldy lákají investory

Praha
Hlavní náměstí v Plumlově. Ilustrační foto
Plumlov – S přibývajícími návštěvníky plumlovskému zámku a kulturních akcí v celém městě ubývá místa. Zvláště pro parkování. S takovým problémem se už delší dobu potýkají v Plumlově. Během událostí jako jsou ohňostroj, pohádkový les ve Žraloku nebo třeba Vinobraní mají opozdilci smůlu – v blízkosti dějiště akce zkrátka nezaparkují.

V Plumlově není kde parkovat, shodují se místní s politiky. A chystají změnu

Prostějovsko
BUM Otrokovice (černá) - KWHC Zlín (žlutá)
Zlín - Přibližně pouze polovina zápasu stačila malenovickým žralokům na vysokou výhru nad ambiciozním týmem Březnice v rámci třetího kola Zlínské amatérské hokejové ligy ( ZAMHL). Díky komunikačnímu šumu se totiž brankář Březnice dostavil k zápasu s více jak půlhodinovým zpožděním.
14 fotografií

Žraloci se gólmana soupeře i výhry nakonec dočkali

Hokej
Ilustrační foto.
Praha/Chomutov - V Chomutově se bude příští sezonu hrát nejvyšší žákovská softballová liga! Zasloužili se o to chomutovští Bobříci, který na rozhodujícím turnaji nenechali nikoho na pochybách, kdo si nejvíce zaslouží účast v extralize.

Je to tam! Mladí Bobříci vybojovali extraligu

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Nouméa - Australský kitesurfař podlehl zraněním, která mu dnes způsobil žralok u pobřeží Nové Kaledonie. Jde o druhý smrtelný útok žraloka na člověka u tohoto ostrovního území v jižním Pacifiku za posledních šest měsíců. S odvoláním na místní činitele o tom informovala agentura AFP.

Žralok zabil u Nové Kaledonie australského kifesurfaře

Svět
Návrh nového vstupního areálu do brněnské zoo.
Brno /VIZUALIZACE/ – Krvelačné paryby brázdící vody v brněnské zoologické zahradě? Návrh na velký vstupní areál do brněnské zoo, jehož součástí je i mořské akvárium se žraloky, je zpět. Před třemi lety přitom plány na stavbu na březích řeky Svratky město odložilo jako příliš nákladné. V evropských fondech kvůli průtahům při plánování nezbylo dost peněz.

Nový vstupní areál do zoo má stát stovky milionů. Návrh počítá se žraloky

Brněnsko
Ilustrační foto.
New York – Vědci objevili nového nejdéle žijícího obratlovce, který možná žil až 400 let. Výzkumnou studii ve čtvrtek zveřejnil časopis Science, napsala agentura AP. Rekordmanem je prý žralok malohlavý nebo též grónský, který žije i ve vodách severního Atlantiku, zejména kolem Grónska a Islandu, který uhynul před několika lety.

Vědci objevili zřejmě nejdéle žijícího obratlovce, je jím žralok

Svět
Libor Podmol užívající dovolenou s manželkou.
Znosim – Česká freestyle motokrosová jednička po úspěchu na Nitro World Games odpočívala. Libor Podmol odcestoval na Maledivy, kde si užíval oceánu a připravoval se na druhý půlrok. O víkendu jede prestižní exhibici Master of Dirt v Rakousku, které se zúčastní také Petr Pilát nebo Matěj Česák.

Podmol plaval se žraloky a jede slavnou exhibici

Ostatní sporty