ŠTÍTEK: žraloci

Některé rekreační objekty čekají lepší časy. Jiné dále chátrají.
Plumlov – Zatímco Plumlovská přehrada po svém znovunapuštění láká rok co rok stále více návštěvníků, na jejích březích se stále dají nalézt památky na slávu vodní nádrže z dob dřívějších. Břehy dosud lemují buď jen částečně využívané nebo přímo zpustlé objekty. Některé z nich jako například Zlechov se pak jejich majitelé snaží dát do pořádku a v budoucnu je otevřít.
3 fotografie

Objekty na břehu přehrady chátrají, jen pár z nich čekají světlejší zítřky

Prostějovsko
Aquaventure - akvapark, který vám vezme dech!
Adrenalin, napětí, zábava, relax to vše a mnohem více nabízí unikátní akvapark – Aquaventure v Dubaji. Je jako šitý na míru pro milovníky vodních radovánek, ale i pro ty, kteří touží po adrenalinu či volném pádu, který jim vezme dech. Na co se můžete těšit při návštěvě dubajského vodního ráje?

Aquaventure - akvapark, který vám vezme dech!

Reklama
Ilustrační foto.
Washington - Jihofloridské město Pompano Beach v sobotu rozšířilo své podvodní pohřebiště lodí, které slouží jako atrakce pro potápěče, o další plavidlo. Zhruba stometrový tanker Lady Luck se stal novým přírůstkem areálu Shipwreck Park. Potopené vraky, kterých je nyní 17, slouží zároveň jako umělý útes pro podmořský život.

Město na jihu Floridy potopilo tanker jako atrakci pro potápěče

Svět
Ilustrační foto.
Durban (JAR) - Velkým bílým žralokům žijícím u pobřeží Jihoafrické republiky hrozí vyhubení. Jejich počty decimují rybářské sítě, pytláci, znečištění a drancování zásob ryb. Vyplývá to z výzkumu vědců univerzity ve městě Stellenbosch.

Velcí bílí žraloci se v JAR ocitli na pokraji vyhubení

Svět
Hudební festival Keltská noc. Ilustrační foto.
Plumlov – Všichni příznivci dobré muziky i zábavy zbystřete. Oblíbená Keltská noc, 15. ročník prestižního mezinárodního hudebního festivalu, už tento pátek a sobotu obsadí kemp Žralok u Podhradského rybníka v Plumlově. A těší se i velký fanoušek Keltů farář Petr Košák.

Je to senzace, zve farář na Keltskou noc

Prostějovsko
Ilustrační foto.
Praha - Mořský svět v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích připravil zkraje prázdnin zejména pro malé návštěvníky mnohá dobrodružství. Do čtvrtka 14. července lze vidět každý den ukázku krmení žraloků, murén a odranců. Navíc po dobu této akce, při zakoupení dvou vstupenek pro dospělé má jedno dítě vstup zdarma.

Prázdninové menu v Mořském světě: krmení žraloků, murén i vstup zdarma

Praha
Sídliště Vítězná v Sokolově
Sokolov - Na sokolovském sídlišti Vítězná je minimum zeleně a žádné moderní dětské hřiště. Lidé roky volají po změně a nyní se snad dočkají. Vyroste zde jedno velké centrální dětské hřiště s moderními prvky. Náklady na vybudování jsou 4,3 milionu korun. 
2 fotografie

Na Vítězné vyroste moderní dětské hřiště

Z okolí
Premiéra koncertní verze Jazz Side Story byla v roce 2007. Jedny z hlavních rolí ztvárnili Petr Gazdík a Radka Coufalová.
Lednice, Brno - Písně jako Maria, America, Tonight či Somewhere provedené v anglickém originále a za doprovodu šedesátičlenného orchestru rozezní v sobotu zámecký park v Lednici na Břeclavsku. Koncertní verzi melodií z nesmrtelného muzikálu West Side Story zde představí herci Městského divadla Brno v čele s Dušanem Vitázkem, Petrem Gazdíkem či hostujícím Romanem Vojtkem.

Party Tryskáčů a Žraloků se střetnou pod širým nebem. V lednickém zámeckém parku

Volný čas
Nicolas Werbík
Zlín – /ROZHOVOR/ Hraje tam, kde brousil svůj talent možná nejlepší hokejista současnosti. Z padesátitisí­cového městečka Rimouski na jižním pobřeží řeky Svatého Vavřince, přibližně 270 kilometrů na severovýchod od Québecu, vyrazil do světa velkého hokeje Sidney Crosby. Stejný dres v erbu se žralokem ve vlnách v uplynulé sezoně oblékal i 18letý odchovanec zlínského hokeje Nicolas Werbik.

Crosbyho číslo 87 si nikdo na dres nedovolí vzít, všímal si v zámoří Werbik

Hokej
Tomáš Hertl ze San Jose.
Praha - Kdyby existoval přístroj, díky němuž by šlo nahlédnout do snů všech hokejistů světa, jedna vidina by se jistě opakovala skoro do nekonečna sen o vysokém blyštivém poháru s masivním podstavcem, který obklopuje nehmatná svatozář slávy, nespočetné legendy a vítězná vůně šampaňského a doutníků. Ano, je to sen o Stanley Cupu, nejslavnější hokejové trofeji planety.

Bitva o grál. V noci začíná finále play-off NHL i se dvěma Čechy v dresu Žraloků

Hokej
Hráči San Jose Sharks s pohárem pro vítěze západní konference NHL.
New York /VIDEO/ - Obránce Roman Polák a útočník Tomáš Hertl si v dresu San Jose zahrají finále Stanley Cupu. Sharks porazili ve středečním šestém semifinále play off NHL St. Louis 5:2, sérii vyhráli 4:2 a poprvé v historii se probojovali do finále. V něm se utkají s vítězem souboje mezi Pittsburghem a Tampou Bay, kde o postupujícím rozhodne dnešní sedmý zápas.

Žraloci smetli St. Louis a jsou ve finále Stanley Cupu, slaví i Hertl s Polákem

Hokej
Fanoušci v kempu Žralok v Plumlově při čtvrtfinálovém zápase Čechů proti Američanům
Plumlov - Případnému turistovi z Ameriky by v plumlovském kempu Žralok ve čtvrtek odpoledne asi pšenka moc nekvetla. Přibližně třicítka místních fandů si zde totiž užívala čtvrtfinálový zápas českých hokejistů na mistrovství světa právě proti týmu z USA. A všichni drželi pěsti Čechům.
17 fotografií

Žralok fandil Čechům, se slzami v očích

Prostějovsko
Moderních vlakových souprav RegioShark jezdí v Karlovarském kraji osm.
Karlovarský kraj - Jednou z podmínek, které měly splnit České dráhy v souvislosti s kontraktem na zajištění dopravní obslužnosti v Karlovarském kraji, byla modernizace vozového parku. V tomto směru může být vedení kraje spokojeno, první moderní vozy RegioShark, přezdívané žraloci, směřovaly právě sem.

Karlovarskému kraji náleží ve výskytu „žraloků“ přední místo

Z okolí
Gólman Brian Elliott (St. Louis Blues) a Cody Eakin (Dallas Star).
New York - Útočník Radek Faksa přispěl ve druhém kole play off NHL jedním gólem k výhře Dallasu na ledě hokejistů St. Louis 3:2 v prodloužení, po kterém je série vyrovnaná 2:2 na zápasy. Stejný stav platí i ve druhém semifinále Západní konference, v němž Nashville udolal ve třetím prodloužení San Jose 4:3. Nejdelší zápas od roku 2008 rozhodl ve 112. minutě Mike Fisher.

Faksa pomohl Dallasu vyrovnat sérii, Hertlovi Žraloci padli ve 3. prodloužení

Hokej
Tomáš Hertl ze San Jose.
New York - Hokejový útočník Tomáš Hertl si připsal přihrávku u jediné branky San Jose, které prohrálo v Nashvillu 1:4 a v sérii druhého kola play-off NHL vede už jen 2:1 na zápasy. Tampa Bay si vynutila na ledě New Yorku Islanders gólem z poslední minuty základní hrací doby prodloužení, ve kterém o její výhře 5:4 rozhodl Brian Boyle. Lightning otočili stav série na 2:1 stejně jako St. Louis, které přestřílelo Dallas 6:1.

Hertl přichystal jediný gól San Jose, ale Žraloci padli. Tampa uspěla

Hokej
Michal David.
Mostkovice/Plumlov – Pár novinek, řada tradičních akcí i pár událostí, které získávají nový rozměr. Takový bude konec jara a především léto na Plumlovské přehradě a v jejím blízkém okolí. Návštěvníci mají k dispozici vyčištěnou a napuštěnou přehradu třetí rok za sebou. Přestože však teploty a počasí zdaleka nevybízejí ke koupání, na březích už pomalu začíná ruch.

Na co láká přehrada? K Vrbičkám dorazí Michal David, do Žraloka auta z RVHP

Prostějovsko
Ilustrační foto.
Chomutov - Uplynulý víkend se rozběhla i druhá liga žáků a hned 1. kolo se za účasti osmi týmů konalo na chomutovském hřišti. Chomutovští Beavers se turnaje zúčastnili se dvěma týmy, byly to tým žáků a tým sestavený z hráčů do 10-ti let. Pro mladší hráče to bylo seznámení s vyšší soutěží, do které příští sezonu přechází většina týmu.

Žáci Beavers zvítězili, Severní hvězdy na čtvrtém místě

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Paříž - Žraloky místo oveček budou moci počítat nespavci, kteří v dubnu stráví noc v prosklené ponorné ložnici v pařížském veřejném akváriu Cinéaqua. Příležitost přespat mezi 35 mořskými predátory obklopeni třemi miliony litrů vody získají postupně tři vítězové jedné soutěže a jejich hosté, píše CNN na svých internetových stránkách.

Vítězové soutěže přespí mezi žraloky v pařížském akváriu

Svět
ZOO Mořský svět v Praze.
Praha - ZOO Mořský svět bude své návštěvníky vítat i o velikonočních svátcích. Na Velký pátek 25. března od 8.30 do 18 hodin, o víkendu 26. a 27. března od 9 do 19 hodin a na Velikonoční pondělí od 8.30 do 18 hodin. Na pátek a sobotu je připravený speciální program pro zpříjemnění návštěvy.

Mořský svět připravil na Velikonoce speciální program pro návštěvníky

Praha
Ilustrační foto.
Washington – Americké matky, které nedostávají mateřskou, si opatřují peníze i prostřednictvím skupinového financování, takzvaného crowdfundingu. Za situace, kdy je „moře plné úvěrových žraloků", to může být dobrá volba, napsal server buzzfeed.com.

Americké matky bez mateřské objevily crowdfunding

Svět