Staré přísloví „Co si kdo navaří, to si také sní!" může dostat nový dodatek, že míra následného ztloustnutí nemusí nutně záviset na množství nebo druhu potraviny, ale na tom, jak ji uvaříte.
ČlánkySpotřeba červeného masa je již dlouho spojena s rozvojem určitých typů rakoviny. Nyní vědci pravděpodobně našli důvod, proč je pro nás červené maso karcinogenní.
ČlánkyJíme nejen proto, abychom mohli žít. Díky jídlu si získáváme přátele, dvoříme se těm, jež milujeme, a uvědomujeme si šťastné chvíle v životě, píše Victorie Popeová na závěr letošníhoho cyklu věnovaného potravinám. Reportáž doprovodila fotografemi Carolyn Drakeová.
6 fotografií
ČlánkyNezdravé. Výživné. Nechutné. Delikátní. Neudržitelné. Tradičně americké. Názory na hovězí maso se různí. Autory posledního z vrcholící letošní série článků v listopadovém čísle našeho časopisu o jídle jsou Robert Kunzig a fotograf Brian Finke. Zde je malá ochutnávka.
ČlánkyBerlínská čtvrť Tempelhof ukrývá opravdový relikt z doby nacistického Německa. Je jediným hmatatelným důkazem plánování Hitlerovy vysněné Germanie, hlavního města Říše.
ČlánkyV pražské rodině kamenického mistra Aichela se v Praze narodil chlapec. Stalo se to 3. února 1677 a velkou radost to rodičům nepřineslo.
6 fotografií
SPECIÁL: Osobnost týdneTuší to asi málokdo. A možná i mnozí křesťané žijí v představě, že největší křesťanský chrám stojí v Římě. Ale není to pravda.
10 fotografií
ČlánkyMrakodrapy jsou stavby, které nejvíc posunují architekturu vpřed. Právě na nich se zkouší nové technologie, jsou nejvíc vidět a užívá je nejvíc lidí. Jak budou vypadat v budoucnosti?
ČlánkyVrcholem stavby kostelů jsou pro většinu Evropanů středověků katedrály anebo pompézní barokní chrámy. Kostel však může vypadat taky úplně jinak…
5 fotografií
ČlánkyFantazii se meze klást nemají. Vznikají pak pozoruhodné věci. Podívejte se na budovy, které postavili architekti s opravdu bujnou představivostí.