Je s námi konec? Podívejte se!

Plná verze filmu - Oscarový herec a bojovník za ochranu životního prostředí Leonardo DiCaprio se vydal z Grónska přes Sumatru až do Vatikánu, aby zkoumal klimatické změny a jejich dopad na planetu. Z jeho cesty vznikl celovečerní dokument "Je s námi konec?", který exkluzivně uvedl National Geographic Channel.  

Leonardo DiCaprio ukazuje, co se děje s přírodou vlivem klimatických změn.
Leonardo DiCaprio ukazuje, co se děje s přírodou vlivem klimatických změn.
Zdroj: National Geographic Channel

"Klimatické změny jsou nejzávažnější hrozbou, kterým naše planeta čelí," vyjádřil herec Leonardo DiCaprio své obavy. "Musíme spojit své síly a jednohlasně požadovat jasné činy. Závisí na tom naše přežití. Dokument Je s námi konec? předkládá symptomy a řešení klimatických změn dříve, než dojde k překroucení základních fakt těmi, jejichž hlavním zájmem je finanční zisk z fosilních paliv."
Dokument Je s námi konec? nejen varuje, ale navrhuje také řešení situace.Zdroj: National Geographic ChannelSnímek představuje způsoby, jak bychom mohli zabránit vyhubení ohrožených živočišných a rostlinných druhů, ničení ekosystémů a vymizení etnických komunit po celém světě. Diváci budou konfrontováni s jasným zobrazením enviromentální krize, která nenávratně poškozuje dosud panenské oblasti od Grónska po Indonésii, narušuje rovnováhu mezi klimatickými oblastmi a urychluje tak vymírání milovaných zvířat.

Nabídka opatření i setkání s papežem

Celovečerní dokument je varováním vydaným krátce před americkými prezidentskými volbami, které připomíná, aby se voliči rozhodli hlasovat pro politiky zabývající se změnami klimatu a praktickými postupy ke zlepšení životních podmínek. DiCaprio se setkává s osobnostmi z celého sociálního spektra jak v rozvinutých, tak v teprve se rozvíjejících zemích. Ti nabízí mnohdy neobvyklý, vášnivý i pragmatický pohled na opatření, která musíme zavést nyní i v budoucnosti, tak aby došlo k posunu ekonomických a politických systémů ve prospěch institucí prospěšných ochraně životního prostředí.

Dokument nejen varuje, ale navrhuje také řešení situace.Zdroj: National Geographic ChannelV dokumentu vystoupí současný prezident USA Barack Obama i bývalý prezident Bill Clinton, ministr zahraničí USA John Kerry, generální tajemník OSN Pan Ki-mun či papež František I. Uvidíme i výzkumníky z NASA, odborníky na ochranu lesů, vážené vědce i horlivé aktivisty, kteří se všichni snaží spojit své síly a zachránit svět.
Prezident USA Barack Obama v dokumentu Je s námi konec?Zdroj: National Geographic Channel"Pokud byste měli tu možnost dozvědět se pravdu o míře poškození, které jsme již planetě způsobili, a jak dlouhý čas máme na vytvoření záchranných řešení, dříve, než se celý ekosystém zhroutí – opravdu byste to chtěli vědět? Už nemůžeme odvracet zrak a myslet si, že se problémy vyřeší samy," dodává režisér dokumentu Fisher Stevens. "Doufám, že snímek bude jasnou ukázkou našeho nevyhnutelného osudu, pokud nebudeme včas jednat."

Dokument "Je s námi konec?" měl na National Geographic Channel premiéru v neděli 30. října ve 21:00 hodin. Teď ho můžete vidět i na National Geographic:


Mohlo by vás zajímat: