Objevujte krásy Řecka všemi smysly. Navštivte Akropole a ochutnejte Ouzo

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE. Řecko je překrásnou zemí, která nabízí nespočet míst, které rozhodně stojí za to vidět na vlastní oči. Avšak prozkoumat křížem krážem celé Řecko včetně všech ostrovů je zcela nemožné. Co si tedy rozhodně nenechat ujít na dovolené v Řecku?

V Řecku najdete nespočet krásných zátok, pláží a romantických zákoutí s průzračným mořem.
V Řecku najdete nespočet krásných zátok, pláží a romantických zákoutí s průzračným mořem.
Zdroj: Profimedia.cz

Mnozí Řecko považují za zemi, kde mají jen krásné pláže a antické památky. To ale rozhodně není pravda. Řecko toho nabízí mnohem více - v zemi na jihu Evropy se vám naskytne malebná krajina, výtečné jídlo i dostatek adrenalinu.

Podívejte se na antické památky z výšky

Akropole je jednou z nejnavštěvovanějších řeckých památek a nachází se uprostřed hlavního města Řecka. Na tuto nejvýznamnější stavbu Athén je nejhezčí pohled z výšky, a to vám umožní park Litovitas, ze kterého se vám dostane opravdu jedinečný pohled na tuto řeckou památku.

Užijete-li si nádherného výhledu, pak se rozhodně vydejte na prozkoumání i samotné Akropole, kde najdete antický chrám Parthenon, Dionýsovo divadlo a Muzeum Akropole. Úchvatné jsou i samotné Athény s dalšími desítkami památek, jako jsou Olympeion, Hadriánův oblouk a Athénská agora.

Pelikány, ledňáčky i divoké koně uvidíte v národním parku

Historie vám nic neříká? Raději trávíte čas v přírodě? Pak vyrazte do národního parku, který se rozprostírá kousek od Soluně a Olympijské riviéry. V parku uvidíte nespočet druhů ptactva, a to i ohrožené pelikány kadeřavé a ledňáčky. Spatříte divoké koně, volavky, orla mořského i buvoly a dojdete až k byzantskému hřbitovu, kde se nachází dva metry vysoké kamenné kříže z 10. století.

Kouzelnou krajinu nabízí i ostrovy patřící k pevninské částky Řecka. Pohled na velmi rozmanitou přírodu vám nabídne například ostrov Korfu, který je nejzelenějším ostrovem. Co se dalších zajímavých turistických míst týká, pak si nenechte ujít také Korintský průplav a oblíbenou řeckou úzkokolejku.

Zdroj: PR

Odpočiňte si na nejkrásnějších plážích Řecka

V Řecku najdete nespočet krásných zátok, pláží a romantických zákoutí s průzračným mořem. Ujít si rozhodně nenechte výhodní pobřeží poloostrova Máni na jižním Peloponésu nebo pláže na největším řeckém ostrově Kréta.

Dovolenou na Krétě můžete trávit na plážích Elafonisi a Balos, které jsou považovány za vůbec nejkrásnější pláže Řecka. Pláž Vai v Lassithi vyniká díky tisícům palem a pláž Matala zas díky místním tavernám. Tak kterou si vyberete vy?

Tradiční vinařství i místní kuchyně vás mile překvapí

V Řecku si na své přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Vinaři nesmí odjet bez navštívení vinařství Achaia Clauss, které se nachází jen pár kilometrů od přístavu Patras. Přes 150 let staré vinařství nabízí prohlídku sklepů i s ochutnávkou místních vín. Ti, kteří dávají přednost něčemu ostřejšímu, pak musí ochutnat pálenku Ouzo.

Z jídel si můžete pochutnat na Tzatziki, sýru Feta, řeckém jogurtu, špízech Souvlaki, Gyrosu nebo sladkých dezertech, jako jsou Baklava a Galaktoboureko.