Omán nabízí turistům luxus, přírodní krásy i smyslnou tvář orientu

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Omán je jako vystřižený z pohádek Tisíce a jedné noci. Horské masivy, rozpálené pouště, malebné oázy i nekonečné pláže omývané azurovým mořem. To jsou jen některé střípky ze země, jejíž noci rozzáří tisíce hvězd. Poznejte velkolepou rozmanitost, krásu, kulturu a smyslnost orientu. 

Kromě pláží a koupání nabízí Omán přírodní bohatství v podobě vysokých hor i fascinujících písečných dun, které zdobí pouštní oázy.
Kromě pláží a koupání nabízí Omán přírodní bohatství v podobě vysokých hor i fascinujících písečných dun, které zdobí pouštní oázy.
Zdroj: Profimedia.cz

Sultanát Omán se rozprostírá na samém jihovýchodním okraji Arabského poloostrova. Země je absolutní monarchií, jejímž sultánem a zároveň předsedou vlády je Kábús bin Saíd bin Tajmúr as-Saíd. Země se postupně otevírá zahraničním turistům, a tak dovolenou v Ománu plánuje čím dál více lidí. Zvýšený zájem o orientální destinaci se odráží také v místní ekonomice, neboť cestovní ruch se na hrubém domácím produktu Ománu podílí přibližně 7 %.

Turistické destinace Ománu nabízí luxus, zlatavé pláže a azurové moře

K nejvyhledávanějším turistickým destinacím Ománu patří letoviska Sur, Salalah, Barka a hlavní město sultanátu Muscat. Co letoviska nabízí a co navštívit? Všechna letoviska nabízí zlaté písčité pláže omývané azurovým mořem. Mezi ty nejkrásnější se řadí pláž Al Bustan v Muscatu, pláž Al Fizayah v letovisku Salalah a pláž Al Sawad v letovisku Barka. Vedle těchto nejvyhlášenějších pláží jsou v Ománu desítky dalších jedinečných míst ke koupání.

Arabské moře, které omývá jihovýchodní pobřeží Ománu, je bohaté na podmořský život. V tamních vodách žijí delfíni, želvy a stovky dalších druhů ryb. Lokalita je proto populární k potápění a pozorování podmořského života.

Na skok za poznáním Dubaje

Pokud by nabídka turistických míst Ománu nestačila, můžete se vydat poznat sousední Spojené arabské emiráty. Hlavní město Dubaj překvapí svou honosností, vysokými mrakodrapy, luxusními obchodními centry i uměle vybudovanými poloostrovy s turistickými rezorty a soukromými rezidencemi.

Země bohatá na kulturu a přírodní krásy

Kromě pláží a koupání nabízí Omán přírodní bohatství v podobě vysokých hor i fascinujících písečných dun, které zdobí pouštní oázy. A právě pouště jsou skvělou atrakcí pro turisty. Na několik hodin se proměníte v beduína a vyzkoušíte si jízdu na velbloudech s občerstvovací zastávkou v pouštní oáze. Milovníky adrenalinu naopak potěší sjíždění písečných dun v terénních automobilech.

Dovolená v Ománu ale není pouze o zážitcích, sultanát je bohatý i na kulturní památky. Impozantní pohled naskýtá ceremoniální palác Al Alám sultána Kábuse bin Sálida, který bohužel není přístupný veřejnosti. Naopak všem je otevřená mešita sultána Kábuse, která na turisty dýchne pravým orientem. Zajímavé pamětihodnosti nabízí také vojenské pevnosti an-Nachal, Nazvá a Bahla či historické centrum města Salalah a přístaviště Dafár.

Vychutnejte si krásy orientu, teplé noci pod hvězdami a všudypřítomný luxus. Prožijte dovolenou v Ománu.