Řecký ráj cestovatelů aneb Tipy, kam vyrazit na Rhodosu

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE. Říkáte si: "Rhodos je známá dovolenková destinace plná hotelů a restaurací, tak co je na něm tak zajímavého?” Odpověď je poměrně jednoduchá. Rhodos je místem, kde si každý cestovatel přijde na své.

Jen několik kilometrů od Rhodosu se nacházejí termální lázně Kalithea. Zdejší léčivá voda má pozitivní účinky na kožní onemocnění, revmatismus, diabetes či astma.
Jen několik kilometrů od Rhodosu se nacházejí termální lázně Kalithea. Zdejší léčivá voda má pozitivní účinky na kožní onemocnění, revmatismus, diabetes či astma.
Zdroj: Profimedia.cz

Na jednom řeckém ostrově jsou koncentrovány antické památky, zajímavá muzea, unikátní pláže, tradiční vesnice a luxusní zábavní resorty. Ukážeme Vám, která místa při své cestě po Rhodosu určitě nesmíte minout.

Hlavní město Rhodos

Nezávisle na tom, ve kterém letovisku pobýváte, cesta do hlavního města ostrova se zajisté vyplatí. Kromě centra města s rozlišnými obchody a restauracemi, vám Rhodos nabídne nespočet památek z různých dob jeho historie. Historickým jádrem je Staré město, které je známé svými malebnými uličkami, které nás zavedou například k pozůstatkům antického Afroditina chrámu. Dále se vyplatí vyrazit do Paláce velmistra, jenž byl sídlem rytíře z řádu Johanitů. Na nádvoří tohoto paláce narazíte na bronzovou sochu vlčice, která symbolizuje založení Říma Romulem a Remem.

Termální lázně Kalithea

Z hlavního města můžeme vyrazit směrem na jih do termálních lázní Kalithea, které se nacházejí ve vzdálenosti pouze několik kilometrů od Rhodosu. Tyto lázně jsou proslulé již od starověku, kdy je navštívil i římský císař Augustus. Léčivá voda má pozitivní účinky zejména na kožní onemocnění, revmatismus, diabetes či například astma.

Za zálibou do Faliraki

Dále směrem na jih se nachází oblíbená turistická destinace Faliraki. Faliraki je známé především svými písčitými plážemi a bujnou noční zábavou, kdy město ožívá diskotékami, bary a různými pouličními atrakcemi.

Perlou Rhodosu je vesnička Lindos, která je známá bělostnými domky a zcela unikátními historickými památkami.Zdroj: PR

Historický Lindos

Perlou Rhodosu je vesnička Lindos, která je známá bělostnými domky a zcela unikátními historickými památkami. Za zmínku stojí například Akropole či Kleobulova jeskyně, přičemž dominantou Lindosu je křižácký hrad.

Unikátní Prasonisi

Na jihu Rhodosu se nachází známá pláž Prasonisi, která je zajímavá především tím, že je z obou stran omývána různými moři. Z východu je to Středozemní moře, ze západu moře Egejské. Jedná se též o jedno z nejvíce fotografovaných míst na celém ostrově, které je rájem pro všechny surfaře.

TIP: Pokud vyrážíte na Rhodos, určitě si nezapomeňte s sebou přibalit i vhodné cestovní pojištění, které by pokrývalo případné onemocnění či úraz. Pozor také na to, že standardní cestovní pojistka se zpravidla vztahuje pouze na sporty rekreační, a proto pokud je vaší zálibou například windsurfing, musíte si k pojistce sjednat takzvané připojištění rizikových sportů.