Egerszalók - maďarské Pamukkale musíte vidět na vlastní oči

To, co uvidíte v maďarském lázeňském městečku Egerszalók, můžete spatřit pouze na dvou dalších místech na světě - v tureckém Pamukkale a v americkém národním parku Yellowstone. Přijměte pozvání do jedněch z nejzajímavějších lázní v Evropě!

Lázeňské město Egerszalók
Lázeňské město Egerszalók
Zdroj: Redakce

Zhruba 6 km od známého lázeňského města Eger se nachází menší lázeňské město Egerszalók, které nabízí na evropské poměry opravdu neobvyklé přírodní panorama. Termální pramen, který vyvěrá na vrcholku kopce, zde za staletí své existence vytvořil mohutnou vrstvu vápence. Takzvaný travertin, který vznikl díky usazeninám z mineralizované vody je působivě tvarovaný a již z dálky dobře viditelný, neboť vypadá jak právě spadlý sníh. Travertinové terasy jsou ovšem nejen úžasnou přírodní podívanou, ale místní voda má jedinečné léčebné účinky.

Přírodní síla léčivé vody

Silný pramen vyvěrá z hloubky 410 m a má teplotu v rozmezí 63 - 68°C. Díky unikátnímu složení je voda hojně využívaná k léčbě onemocnění pohybového aparátu, kožních problémů a dlouhodobých gynekologických problémů. Přímo pod kopcem s travertinovými útvary byly v roce 2007 otevřeny luxusní lázně s wellness centrem, kde si na své přijdou všechny generace. K dispozici jsou sedací léčebné bazény, relaxační perličkové koupele, sauny, bazény a atrakce pro děti či oblíbené turecké lázně. Návštěvníci mohou čas v lázních trávit na ploše 1900 m2 a na výběr mají ze 17 zastřešených i venkovních bazénů.

Lázeňské město EgerszalókZdroj: Redakce

K pohodové dovolené patří kromě odpočinku samozřejmě i dobré jídlo a pití. Ani o to nebudete mít při pobytu v Egerszalóku nouzi. Krajina kolem maďarského Egeru je totiž známá jako jedna z nejlepších lokalit pro pěstování skvělého vína. I v Egerszalóku jsou pro úrodné vinice perfektní podmínky. Pěstují se tu jak červené, tak bílé odrůdy a víno patří k těm nejlepším, které Maďarsko může nabídnout. Zapomenout nelze ani na pověstné maďarské klobásky či sýry od lokálních farmářů. 

Lázeňský pobyt v Egerszalóku si užijí všechny generace. Ať už sem přijede s vidinou ničím nerušené koupele v termální vodě a nebo vás láká spíše maďarské přírodní dědictví, rozhodně budete vítáni. Maďarsko je ideální destinací pro dovolenou plnou zážitků pro celou rodinu! Podívejte se na Spa.cz na recenze hostů, kteří již Egerszalók navštívili.