Nejlepší nudistické pláže světa. Stydlivým vstup zakázán

Opalování bez plavek, lenošení bez oblečení, dovolená, na níž se někteří z nás cítí „opravdu svobodní“. Cestovatelé-naturisté se mohou podívat i za hranice starého kontinentu - především do Karibiku, na Kanárské ostrovy nebo do nejslavnějšího nudistického resortu na Bali.

Nejlepší nudistické pláže světa. Stydlivým vstup zakázán
Nejlepší nudistické pláže světa. Stydlivým vstup zakázán
Zdroj: archiv

Naturismus je životní styl, který získává stále více pochopení a fanoušků. A také šikovných podnikatelů. Před pár desítkami let se nudisté prodírali chorvatskými lesíky, aby našli tu "svou" zátoku, kde budou úplně sami, nebo cestovali desítky kilometrů na nezajímavou písečnou FKK pláž u Baltu. Dnes vyrůstají na exotických plážích ty nejluxusnější resorty. Po celém světě bychom jich našli asi 270!

Zdroj: null

 

1. Bali (Naked Spa Treatments: Ayana Resort)

Ayana Resort je mezi naturisty vnímán jako opravdové rozmazlování. Ležíte v bazénu, jehož voda přetéká do šumícího moře a pijete ovocný koktejl. Samozřejmě nazí…

2. Mexiko (Hidden Beach Resort)

Yucatán má mělké moře, písečné pláže, historické památky a spousty masových resortů s bazény, restauracemi a fitness centry. Poslední dobou tu vyrostly i ty naturistické, třeba Kantenah Bay Riviera Maya Resort, který leží kousek od Cancúnu. Nudisté však mají jednu velkou výhodu - odpočívají v klidné a bezpečné vzdálenosti od lehce povrchních, hlučných a rozhazovačných amerických davů.

3. Chorvatsko a Černá Hora

Chorvatsko zůstává i přes všechny exotické nabídky nejpříjemnějším místem pro nudisty. Téměř každý ostrůvek má alespoň jednu oficiální FKK pláž, zatímco soukromých zátok, kde se můžete svléknout, je tu bezpočet.

Některé lodní společnosti začaly provozovat oblíbené výletní plavby po dalmátském pobřeží také pro nudisty. Ať už je to masovka v podobě velkých parníků nebo si ve skupince pár kamarádů půjčíte vlastní jachtu. Můžete loď zakotvit v jakékoli zátoce akoupat se po celou noc, sledovat nerušeně západ a východ slunce, nebe plné hvězdiček.

Na úplném jihovýchodě sousední Černé Hory, asi 15 km od města Ulcinj, najdete nudistickou perličku - ostrůvek Ada Bojana o velikosti asi 500 ha. Je tu mělká písečná pláž (těch na Jadranu není mnoho), dlouhá několik kilometrů, možnost nahatých procházek s koupáním ve sladké vodě říčky Bojana.

4. Ostrov Svatého Martina

Svatý Martin je malý ostrůvek v Karibském moři ležící na východ od Dominikánské republiky. Patří z části pod francouzskou a z části pod nizozemskou správu. Na východním pobřeží je nově rekonstruované naturistické středisko Club Orient. Teplota vody v moři neklesne po celý rok pod 25 stupňů. Voda je krásná, průzračná, plná pestrobarevných ryb. 

Zdroj: null

5. Francie (Naked City na Cap d'Agde)

Francie je považována za kolébku naturismu, ať už by se to četníkovi ze Saint Tropez líbilo nebo ne. Donedávna bylo Cap d´Angle největším a nejdůležitějším prázdninovým střediskem nudistů na světě. Při Středozemním moři, nedaleko městečka Sete, najdete na ploše 120 ha celé naturistické městečko s 2,4 km dlouhou nuda pláží.

6. Kanárské ostrovy

Díky svému španělskému osídlení jsou sopečné ostrovy v Atlantiku skvělou příležitostí pro naturisty - batůžkáře. Každý ostrov sice nabízí minimálně jeden nudistický hotelový komplex, ale najdete tu také mnoho opuštěných plážiček a zátok, takže nemusíte nutně podstoupit "hotelovou proceduru", abyste směli nahatí do moře (jako je tomu třeba v exotickém Karibiku nebo Tichomoří).

7. Plavba Tichomořím na palubě parníku Paul Gaugin

Luxusní loď Paul Gauguin byla navržena speciálně pro plavby v mělkých mořích Tahiti a Francouzské Polynésie, takže může vplouvat jak do malých přístavů, tak i do přírodních zátok. Vyplouvá se z Papeete na Tahiti a postupně poznáte všechny krásy atolů, podmořského života i ostrovních kultur. Některé plavby jsou vyhrazeny pro naturisty.

Jaké jsou vaše tipy na nejlepší nudistické destinace světa?

 

AUTOR: Redakce webu Hedvábná stezka
Úvodní ilustrační foto: Thinkstock

Zdroj: null 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články