Vydržíte přes noc venku?

V loňském roce jsme se s šéfredaktorem Tomášem Turečkem a částí redakce National Geographic Česko touto dobou vydali s polárníkem Petrem Horkým na „nocovačku“ na Jizerku, kde jsme v -23 stupních Celsia nocovali na sněhu. Byl to nevídaný zážitek! V letošním roce byl v plánu další ročník, ale nejdřív bylo teplo a nebyl sníh, a pak byl Petr Horký nemocný. Naštěstí se ještě i teď v březnu drží teploty pod nulou, tak můžeme akci spustit, tentokrát v Praze, a to 8.března 2023 v Náprstkově muzeu. Uvidíme, jestli se potvrdí Petrova teze, že nejlepší polárníci jsou bezdomovci. Můžete si to vyzkoušet i vy.

Nocovačka
Nocovačka
Zdroj: National Geographic Česko

Co vás čeká?

Sejdeme se 8. března 2023 na nádvoří Náprstkova muzea v 18 hod. Akce samozřejmě není nafukovací, ale budeme se snažit vyjít vstříc co nejvíce zájemcům. Obzvláště na přenocování. Platí tedy pravidlo, kdo dřív přijde, ten jistěji nocuje. Zúčastnit se ale můžete i jen odpoledního a večerního programu. Spát můžete doma v teple.

Následovat bude prohlídka běžně nepřístupných prostor Náprstkova muzea. Nejprve půjdeme cca v 18:30 na prohlídku historického interiéru knihovny, což je výjimečné místo, kam se člověk normálně nedostane. Máte se na co těšit!

Největší polárníci jsou bezdomovci! Cca od 19 hod začne společné natáčení Hausbotu Petra Horkého s bezdomovcem Mírou, kterého nám domluvili z pražské organizace Pragulic. Po natáčení, které zabere cca 30 min bude prostor pro společnou debatu.

Večeře a „nocovačka“ - cca od 21.00 hod se budeme připravovat na noc, uvaříme si jídlo a půjdeme spát. Je potřeba si pro přenocování přinést vlastní výbavu. Ráno 9.3. se sbalíme a s otvíračkou (raději dříve) půjdeme vstříc dalším kapitolám naší nejasné budoucnosti…:-)

Děkujeme moc za spolupráci a podporu Náprstkova muzea v Praze. Akce je také pořádána ve spolupráci s časopisem National Geographic Česko. I tentokrát je partnerem Norská móda, norskamoda.cz, kteří budou na akci přítomní, a případně vypomohou se zapůjčením výbavy aby nám nikdo nezmrzl.

I tentokrát bude pro promrzlé a malomyslné možnost přemístit se v noci do tepla. Po vyřčení speciálního hesla bude žadatel(ka) umístěn (dočasně) v prostorách muzea.

Všichni kdo chcete, můžete využít slevový kód! Petr20

  • Kód platí na produkty značky DEVOLD na eshopu norskamoda.cz po dobu 6.3. - 10.3.2023 
  • Sleva 20 %
  • Slevy se sčítají s aktuální slevou ale nelze sčítat s jinými kupóny.

Těšíme se na vás!