Vyhrajte s fotografiemi z dovolené SLIDESHOW AWARDS 2013

Cestovatelský festival Kolem Světa vyhlašuje SLIDESHOW AWARDS 2013 - soutěž o nejlepší slideshow. Svůj příspěvek do soutěže můžete zasílat do 3.11.2013.

Vyhrajte s fotografiemi z dovolené SLIDESHOW AWARDS 2013
Vyhrajte s fotografiemi z dovolené SLIDESHOW AWARDS 2013
Zdroj: archiv

V dnešní době fotografuje téměř každý a všude. Na cestách, v práci, doma, kdekoli… Často však tyto zachycené okamžiky zůstávají uloženy kdesi na hardiscích, paměťových kartách a na plochách počítačů. Přitom kolikrát tyto snímky skrývají v sobě tolik kouzla a životních zážitků, že se stávají uměleckou tvorbou.

Toto umění pak můžeme navíc rozpohybovat a ozvučit a vnést tak do něj ještě více života. Vzniká slideshow. Tedy sekvence prolínajících se fotografií doplněných hudbou. Zkuste si i vy vytvořit památku na své cesty za poznáním a podělte se o své zážitky touto jedinečnou formou prezentace i s dalšími diváky.

Hlasování diváků o nejlepší slideshow pak proběhne v Praze na festivalu KOLEM SVĚTA, který se bude konat ve dnech 16. – 17. listopadu 2013. Autor vítězné slideshow obdrží outdoorové vybavení v hodnotě 5 000 Kč dle svého výběru. Info na www.kolemsveta.cz.

Podrobné podmínky pro účast v soutěži SLIDESHOW AWARDS 2013:

Do soutěže o divácky nejpoutavější krátkometrážní slideshow se může přihlásit kdokoliv, kdo bude moci svůj příspěvek osobně představit na festivalu Kolem Světa v Praze (16.-17.11.2013). Jeden autor může přihlásit jen jeden příspěvek! Umělecké a cestovatelsky zajímavé soutěžní slideshow mohou být maximálně 180 vteřin dlouhé nebo kratší a vytvořené pouze na počítači.

Svou slideshow přihlásíte odesláním datového souboru vyhlašovateli soutěže na email info@kolemsveta.cz nejpozději do půlnoci 3. listopadu 2013  přes www.uschovna.cz, www.wetransfer.com či podobné služby.

Nezapomeňte uvést název slideshow, Vaše jméno, telefon a svou emailovou adresu.

Je na samotném autorovi, v jakém formátu příspěvěk dodá (mpeg, avi, exe, vob), podmínkou je však kompatibilita se systémem Windows.

V soutěžním příspěvku není dovoleno používat filmové sekvence z videokamery, musí se jednat o statické obrázky z fotoaparátu doprovázené hudbou. Oproti tomu použití časosběrných snímků (timelapse) je povoleno a doporučeno.

Fotografie mohou být v počítači jakkoliv upravované. Doporučujeme využít některý z programů dovolujících naprogramovat slideshow z digitálních fotografií prolínací technikou (např. ProShowGold, Photo Story, Wings Platinum, Adobe Lightroom, Zoner Photo Studio, PicturesToEXE, PhotoStage Slideshow Producer, Movie Maker a další). Pro stříhání hudby doporučujeme Audacity, Sound Forge či jiné.

Slideshow doporučujeme připravit v rozlišení XGA, WXGA, HD 720 (rozlišení projektoru bude 1024×768 px nebo větší).

Ve dnech 4.11.-10.11. odborná porota vybere a nominuje 10 nejzdařilejších slideshow pro projekci na festivalu a divácké hodnocení. Desítka nominovaných slideshow bude promítnuta v sobotu 16. 11. 2013 odpoledne ve velkém sále KD Ládví v Praze.

Vybraní finalisté musí být osobně přítomni na festivalu (mají vstup zdarma), kde svou slideshow osobně představí a okomentují. Pakliže autor slideshow nebude osobně účasten na festivalu a stane se vítězem, hodnotnou cenu obdrží autor druhého snímku v pořadí. Soutěží se o outdoorové vybavení na cesty v hodnotě 5 000 Kč dle vlastního výběru.

Související články