Zajímavá cesta autem po západním pobřeží Evropy: roadtrip plný úžasných výhledů

Dlouhé cesty autem nejsou pro cestující vždy pohodlné. Na druhou stranu díky nim má cestovatel možnost vidět nejen cíl, ale i všechna zajímavá místa na cestě. Vyberte si trasu prázdninového výletu, abyste se po návratu domů mohli pochlubit fotkami dechberoucích výhledů.

Zdroj: Freepik.com

Cestování po pobřeží západní Evropy autem – na co pamatovat?

Cestu po Evropě si můžete udělat sami, cestovat vlastním nebo vypůjčeným autem, což je bezesporu nejpohodlnější řešení. Kdykoli si budete moci dát pauzu, odklonit se od zvolené trasy nebo ji úplně změnit. Případně si můžete koupit zájezd v cestovní kanceláři, což je také pohodlné, ale ne tak flexibilní. Pokud organizujete cestu po Evropě na vlastní pěst a cestujete vlastním autem, ujistěte se, že je v dobrém technickém stavu. Několik týdnů předtím, než plánujete opustit zemi, zajděte do garáže a pečlivě zkontrolujte stav vozidla.

Pamatujte také na jeho správné vybavení v souladu se silničními předpisy zemí, které plánujete navštívit. Ujistěte se, že znáte základní pravidla silničního provozu – překročení povolené rychlosti vás na mnoha místech může vystavit nemalým nákladům a dokonce i ztrátě řidičského oprávnění. Nezapomeňte ani na pojištění auta.

Pokud máte v úmyslu ujet autem několik set kilometrů po Evropě, musíte počítat s tím, že riziko srážky nebo nehody je vysoké. Pokud navíc musíte na operaci nebo dokonce na jednoduchý zákrok mimo republiku, může vás to přijít draho. Abyste se před následky takových událostí ochránili, nezapomeňte si zakoupit naše cestovní pojištění. Vám představíme zajímavá místa, která stojí za návštěvu.

Země západní Evropy, které stojí za návštěvu

Západní Evropa, region, kde v polovině devatenáctého století vznikly první cestovní kanceláře, má jistě dobře rozvinutou infrastrukturu. Právě tam je také rozhodně nejvíce kulturních atrakcí a turisty uchvacuje nejen nádherná historie, ale také zajímavá architektura a umění. Každá země v západní Evropě stojí za návštěvu.

Francie: viadukt Millau

Je to opravdu impozantní stavba. Nejvyšší viadukt v Evropě (jeden z pilířů je vysoký 341 metrů) byl zprovozněn v roce 2004 a působí majestátně – zejména na fotografiích, kde se jeho spodní část koupe v mlze. Výstavba téměř 2,5 km dlouhého přechodu spolkla astronomickou částku 394 milionů eur. Pro Francouze se ale zdá, že tato částka příliš nevadí. Nakonec se podařilo vytvořit silniční umělecké dílo, které je jedním z nejdůležitějších bodů podél dálnice A75 vedoucí přímo na Azurové pobřeží. I zde se vám bude hodit pojištění auta do zahraničí.

Irsko: Ring of Kerry

Ring of Kerry je stezka v jihozápadním Irsku kolem poloostrova Iveragh. Je dlouhá asi 180 kilometrů a je spojena především s pobytem v přírodě a úžasnými výhledy. Na trase jsou k vidění nejen barevné rybářské vesničky, ale především pobřeží Atlantského oceánu. Jedná se o oblast, která uchvacuje svou čistotou a nekontaminací elektronickým světem. Je to místo, kde si cestovatelé mohou odpočinout od rychlého tempa života ve velkém městě.