ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Zápas 19. kola divize F MFK Havířov - MFK Karviná B 0:3.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté rezervy druholigové Opavy na domácím hřišti ve Velkých Hošticích přejeli Rýmařov 5:0 a po 19. kole jsou v čele divize F. Na kontě mají 35 bodů stejně jako na 2. místě rezerva Karviné, která vyhrála okresní derby v Havířově 3:0. Do víkendu vedoucí Nový Jičín prohrál v Bohumíně 1:2 a klesl na 3. příčku. Krnov zaskočil doma ambiciózní Bílovec 1:0 a Hlubina si bez problémů poradila s posledním SO Bruntál 3:1. Frenštát remizoval v Břičliné 0:0 a na bod sahala doma i Polanka, přišla o něj šest minut před koncem zápasu, ve kterém podlehla Valašskému Meziříčí 0:1.
17 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Fortuna divize
Bohumír Jaroněk: Valašský kraj, 1923, desetibarevný dřevoryt.
Vícebarevné dřevoryty Bohumíra Jaroňka patří k dílům, která si vybavíme při zmínce o výtvarném umění na Valašsku. Je v nich obsažena malebnost zdejší krajiny i soužití člověka s okolní přírodou. Technika barevného dřevorytu v Jaroňkově době však nebyla běžně používaná ve výtvarném umění. Sám autor ji ovšem obdivoval na plakátech kočovných divadelních společností a právě na plakátech k výstavám (ať už k vlastním či společným) s ní poprvé pracoval.

Pestrost Jaroňkových dřevorytů. Uvidíte je i na výstavě

Čtenář reportér
Vysoké Mýto z výšky
Historickým městem roku 2022 se dnes stalo Vysoké Mýto z Pardubického kraje. Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Ocenění spojené s odměnou milion korun na další péči o památky převzal v kostele Pražská křižovatka starosta města František Jiraský.
4 fotografie

Historickým městem roku 2022 se stalo Vysoké Mýto

Zprávy
Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí
Nemocnice ve Valašském Meziříčí, která zajišťuje péči zhruba 85 tisícům obyvatel města a regionu, by se mohla rozrůst o nový objekt urgentního příjmu. Stát má 130 milionů. Problém je v tom, že probíhá koncesní řízení na nového provozovatele nemocnice, jenž má být znám v polovině roku. Město tak dalo dočasný souhlas stávajícímu provozovateli, kterým je skupina AGEL.

Nemocnice ve Valašském Meziříčí plánuje urgentní příjem za 130 milionů

Valašsko
MHD Valašské Meziříčí; ilustrační foto.
Od loňského června zajišťuje Valašské Meziříčí pro všechny cestující včetně obyvatel místních částí bezplatnou MHD. Stejnou službu však nemohli využívat obyvatelé Brňova a Lhoty, kam městské linky nezajíždějí. Řešení se radnici podařilo nalézt ve spolupráci s Koordinátorem veřejné dopravy ve Zlínském kraji (KOVED).

Obyvatelé Brňova a Lhoty mohou jezdit do Meziříčí zadarmo

Valašsko
Fotbalisté Valašského Meziříčí (modré dresy) doma podlehli Bohumínu 0:3.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté rezervy druholigové Karviné doma remizovali s Bílovcem 0:0 a v čele tabulky divize F je po víkendovém 18. kole vystřídal Nový Jičín po výhře nad poslední Břidličnou 2:1. Překvapil Havířov, který v neděli doma porazil favorizovanou Hlubinu 1:0. Rozjel se i Bohumín, ve Valašském Meziříčí vyhrál 3:0.
36 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Fortuna divize
 Sousedský badmintonový turnaj ve čtyřhře v Janové
SK Vsetín pořádal v Janové už 58. Sousedský badmintonový turnaj ve čtyřhře. V něm se překvapení nekonalo. V konkurenci 14 párů první místo vybojovali největší favorité Michaela Špačková s Adamem Placrem z Rožnova pod Radhoštěm, stříbrnou příčku obsadili Adéla Svobodová se Zdeňkem Kopřivou (Vsetín, Valašské Meziříčí), třetí byli David Černotík s Jaroslavem Černotíkem mladším (oba Růžďka), čtvrtou pozici brali Jan Zima s Martinem Glistou (oba Frenštát pod Radhoštěm), pátí skončili Luboš Pala s Liborem Holubem (oba Vsetín).
6 fotografií

Michaela Špačková s Adamem Placrem si užili další Sousedský badmintonový turnaj

Ostatní sporty
Easter Cup 2023 - finálové zápasy.
/REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ Čtyři dny, osm klatovských hal, více než sedmdesát týmů z šesti zemí a dvě stovky odehraných zápasů. 9. ročník prestižního Easter Cupu, jednoho z největších basketbalových turnajů v Evropě, je minulostí. Klatovy se zase po roce staly hlavním městem basketbalu a útočištěm talentů a milovníků tohoto míčového sportu. 
340 fotografií

PODÍVEJTE SE: Klatovští žáci vybojovali na basketbalovém Easter Cupu stříbro

Ostatní sporty
Fotbalisté Vigantic (v modrém) v 17. kole I. A třídy skupiny A doma podlehli Vidči (1:2).
/FOTOGALERIE/PETR KOSEČEK/ Fotbalová legenda a útočník Milan Baroš v 17. kole I. A třídy skupiny A dal branku, pak se zranil a Vigantice padly. Kateřinice prohospodařily s Podlesím dvoubrankový náskok a Valašské Příkazy v závěru srovnaly v derby s Valašskou Polankou. Juřinka o víkendu v domácím prostředí rozstřílela Horní Lideč, Prostřední Bečva loupila ve Velkých Karlovicích. Rožnov pod Radhoštěm si snadno poradil s Kelčí.
41 fotografií

OBRAZEM: I. A třída – sk. A: lídr z Hrachovce dokázal otočit duel ve Valmezu

Kraje
Břidličná doma prohrála.
Divizní nováček z Břidličné nepotvrdil v sobotu tři body z Bruntálu. Fotbalisté Kovohutí doplatili proti Valašskému Meziříčí na špatnou koncovku. Samotný Marcel Cudrák se v prvním poločase dostal do tří gólovek, ani jednu ale neproměnil a Valaši si nakonec odvezli tři body za výhru 1:0.

Cudrák zahazoval šance a Břidličná nemá ani bod

Fortuna divize
Krnov hostí Frenštát
/FOTOGALERIE/ Fotbalový víkend se nám rozprostřel do tří dnů. Dva divizní duely jsou na programu už v pátek 7. dubna. Do Břidličné míří Valašské Meziříčí se zkušeným koučem Pavlem Hajným. Těžký oříšek čeká na Krnov. Domácí celek přivítá Frenštát, který v minulém kole nečekaně skalpoval Bílovec.
35 fotografií

Kam za fotbalem na Bruntálsku: Do Krnova míří Frenštát

Fotbal
Nový Jičín - Krnov 2:1.
/EXKLUZIVNĚ/ Tři okresní a jedno městské derby, patnáct gólů (8:7), 1139 diváků (nejvíc v Bruntálu - 430, nejméně v Karviné - 27), tři červené karty a další změna v čele tabulky. Taková je víkendová bilance ze sedmi zápasů kompletního 16. kola fotbalové divize F. Pokračoval v něm souboj druholigových rezerv - opavská nešťastně padla ve Valašském Meziříčí (1:2) a z trůnu ji sesadila karvinská, o jejíž domácí výhře nad Rýmařovem (1:0) rozhodl šťastnou trefou v 83. minutě dorostenec Ezeh. Deník pro vás připravil exkluzivní souhrn (1. a 2. dubna) s kompletními výsledky, tabulkou a aktuálními hlasy z kabin všech klubů.

EXKLUZIVNĚ: Emoce v Ostravě, šťastný gól v Karviné. Kdo chtěl střídat celý tým?

Fortuna divize
Tomáš Vávra (žlutý dres): „Po konci na Vsetíně jsem šel hrát druhou ligu do Valmezu. Vstával jsem ve tři hodiny ráno, někdy jsem pracoval do dvou i do pěti. Večer jsem pak jel na trénink. Byl to pořád takový kolotoč. Nenapadlo mě, že bych to mohl zažít."
ROZHOVOR/ Bez nadsázky si píše svůj příběh Bez frází. Dva měsíce zpátky ještě objížděl poloprázdné stadiony II. ligy, po práci pozdě večer absolvoval tréninky hokejových Bobrů. Tuto neděli už v barvách Vsetína nastoupil do regionálního derby proti Zlínu, ve druhém finále Chance ligy navíc srovnal na 1:1. „Byla to spontánní radost, prý jsem u toho vypadal jako Michael Jackson,“ směje se zkušený útočník Tomáš Vávra.
98 fotografií

Prý jsem vypadal jako Jackson, usmívá se Vávra. Mluví o návratu i zahozené šanci

Hokej
Karviná B - Rýmařov 1:0.
/FOTOGALERIE/ Jediný gól, který sedm minut před koncem nedělního zápasu rozvlnil síť hostů z Rýmařova a znamenal zisk tří bodů, stačil fotbalistům Karviné B k návratu na první místo divize F. Mladá rezerva druholigového týmu vystřídala v čele „béčko“ Opavy, které nečekaně padlo ve Valašském Meziříčí (1:2). Šťastným střelcem byl střídající dorostenec Lucky Ezeh.
20 fotografií

Šťastná trefa dorostence Ezeha vrátila Karvinou do čela divize. Podívejte se

Fortuna divize
Karviná B - Rýmařov 1:0.
/FOTOGALERIE/ Rezerva druholigové Opavy v 16. kole fotbalové divize F nečekaně padla ve Valašském Meziříčí (1:2) a v čele tabulky ji vystřídala Karviná B po domácím vítězství nad Rýmařovem 1:0, o kterém rozhodla až v závěru duelu. Tři překvapení přinesla okresní derby - na Novojičínsku Frenštát zaskočil favorita z Bílovce (2:1), na Karvinsku poprvé na jaře bodoval Bohumín po výhře v Havířově (1:0) a na Bruntálsku poslední Břidličná porazila Bruntál na jeho hřišti 3:0 a v tabulce se na něho bodově dotáhla. Z duelu ostravských týmů podle očekávání vyšla vítězně Hlubina nad Polankou (1:0).
20 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Fortuna divize
Fotbalisté Vigantic spoléhají na dovednosti své největší hvězdy Milana Baroše.
/PETR KOSEČEK/FOTOGALERIE/ Fotbalový kanonýr Milan Baroš ve službách Vigantiuc se střelecky neprosadil, přesto jeho tým v rámci 16. kola I. A třídy skupiny A přehrál Valašské Příkazy. Velké Karlovice se na výhru v Kelči hodně nadřely a Prostřední Bečva loupila v Kateřinicích. Rezerva Valašského Meziříčí o víkendu promarnila v Horním Lidči dvoubrankové vedení a Podlesí si odváží z Vidče všechny tři body. Utkání Hrachovce s Rožnovem pod Radhoštěm bylo odloženo.
8 fotografií

I. A třída – sk. A: Chuchma z Valašské Polanky sestřelil hattrickem Juřinku

Kraje
Fotbalisté Valašského Meziříčí (modré dresy) překvapili první Opavu B 2:1.
První jarní výhra přišla ve velkém stylu! Fotbalisté Valašského Meziříčí si v sobotním dopoledním 16. kole Divize F vyšlápli na dosavadního lídra Opavu B, kterou porazili 2:1. Po úvodním poločase prohrávali, výhru v 86. minutě trefil střídající Galus. „Byl to náš nejlepší zápas za poslední dobu,“ radoval se hlavní kouč domácích Pavel Hajný, který zhodnotil i rozdílné výsledky na domácím a venkovním pažitu.
30 fotografií

Valašské Meziříčí porazilo lídra! Nejlepší zápas za poslední dobu, září trenér

Fortuna divize