ŠTÍTEK: Horní Suchá

Florbalisté přerovského Spartaku.
Přerov – Vstup do sezony zatím přerovským florbalistům nevychází. Z pěti dosavadních utkání se radovali pouze jedenkrát, navíc až po prodloužení. Bodovat se jim naposledy podařilo v sobotu v domácí hale proti Horní Suché, se kterou však nakonec padli po prodloužení 5:6. Chuť si nespravili ani v neděli, kdy do Přerova přiletěla ostravská Letka, se kterou si domácí nevěděli rady a prohráli jasně 1:6.

Florbalistům Spartaku nevyšla domácí premiéra

Ostatní sporty
Teprve patnáctiletý Martin Štreichl v letošní sezoně válí. Získal už svou čtvrtou medaili z MČR.
Karvinsko – Další salvou medailí pro okresní vzpírání, o kterou se starali především zástupci Vzpěračské školy Oty Zaremby z Horní Suché, skončil vrcholný domácí podnik mládeže, a sice Mistrovství republiky juniorů a juniorek do 17 let a juniorek do 20 let ve vzpírání, které proběhlo v Holešově.

Rekordy Bijokové, hattrick Moskála

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Karvinsko - Letošní ovoce začínají lidé postupně svážet do palíren. Sucho zatím příliš neovlivňuje počet objednávek a majitelé pálenic tak doufají, že bude nastalá sezona úspěšnější, nežli byla ta předchozí. Někteří zahajují pálení už o prázdninách, jiní čekají do září.

Sezona v palírnách už začala

Podnikání
Panely připomínají doly OKR.
Havířov – Ve stálé výstavní expozici Historie psaná uhlím ve Společenském domě v Havířově byla ve středu slavnostně zahájena výstava Retro a současnost.

Retro a současnost

Volný čas
Skládka - ilustrační snímek
Stonava - Máte doma po jarním úklidu spoustu nepotřebných věcí všeho druhu a nechce se vám řešit jejich odvoz do sběrného dvora nebo jiný ekologický způsob likvidace? Pár hnusáků z měst tady na Karvinsku by vám jistě dalo „dobrou" radu.

Jsou obce skládkami měst?

Podnikání
Florbal. Ilustrační snímek
Region – Cennou výhru v Horní Suché vybojovalo v posledním kole florbalové divize družstvo Holešova. Na závěr soutěže se znovu neprosadil již jistý sestupující kolektiv Počenic. V tabulce obsadil holešovský nováček soutěže šesté místo, počeničtí Kozlové skončili dvanáctí.

Holešov si skalpem Horní Suché zajistil 
6. příčku

Ostatní sporty
Florbalisté přerovského Spartaku.
Přerov – Divizní florbalisté zakončili sezonu nedělním vítězstvím nad postupujícím Havířovem. O celkovém druhém místu Přerova bylo však rozhodnuto již v sobotu. Spartak měl ještě teoretickou šanci na prvenství, Havířov by však musel překvapivě prohrát s Holešovem a Přerované potřebovali uspět na hřišti Horní Suché. To se jim nakonec nepovedlo, Spartak prohrál 6:7 po prodloužení a o postupujícím do Národní ligy bylo jasno. V nedělním zápase tak už o nic nešlo, Přerov přesto ukázal, že k postupu neměl daleko, a díky výhře 5:4 připravil Havířovu druhou porážku sezony.

Florbalisté Přerova skončili druzí

Ostatní sporty
Florbalisté přerovského Spartaku (v pruhovaném) vs Kozel Počenice
Přerov – Florbalisté přerovského Spartaku odehráli o víkendu další dvě domácí utkání. V sobotu nejprve porazil celek z horních pater tabulky z Hluku s přehledem 10:4. Na dálku však sledoval utkání konkurenta v boji o prvenství Havířov, který dle očekávání sehrál vyrovnanou partii s Letkou Poruba. Nakonec si však pohlídal vítězství, díky kterému si s velkou pravděpodobností prvenství v divizní soutěži pohlídá. Možná i proto přišlo v neděli nečekané zaváhání Přerovanů, kteří s posledním Kozlem Počenice ztratili bod. Utkání skončilo výsledkem 11:10 po prodloužení.
9 fotografií

Šance na postup florbalistů se ztenčily. V posledním domácím klání ztratili bod

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Praha /INFOGRAFIKA/ – I díky debatě, která se rozproudila po prezidentově výroku, že „děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, by neměly být umisťovány do tříd s nehandicapovanými žáky, protože je to neštěstí pro oba", se letos daleko víc mluví o rovnosti přístupu ke vzdělání. Například při zápisech do prvních tříd.

Kam chtějí Romové? Do běžné školy

Česko
Ilustrační foto.
Horní Suchá – Sedmadvacetiletý řidič utrpěl vážná zranění po srážce s druhým autem při kolizi na silnici spojující Stonavu a Horní Suchou. Nehoda se stala v neděli krátce po osmé hodině ráno.

Po střetu s druhým autem skončil v nemocnici

Nehody
Trenérské trio Emil Brzóska, Luboš Sršeň a Pavel Khek (zleva) se svými svěřenci - žáky družstva A a B.
Horní Suchá – Velkého úspěchu dosáhli na republikovém finále ligy starších žáků ve vzpírání mladí borci VŠOZ z Horní Suché. Vybojovali titul, bronz i nový český rekord, o který se postaral František Polák.

Mladíci VŠOZ z Horní Suché na výbornou

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Region – Rozdílně se rozloučily se starým rokem kluby z Kroměřížska ve florbalové divizi mužů. Zatímco Holešov porazil Uničov a padl až v prodloužení se Šumperkem, Počenice si ze severu Moravy přivezly dvě vysoké porážky. V tabulce se proto holešovský tým posunul na osmé místo, Počenice jsou předposlední jedenácté.

Holešov si výhrou s Uničovem spravil vánoční náladu.

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Florbalistky z města automobilů, hrající jednu z druholigových skupin, cestovaly k dalšímu mistrovskému turnaji do Olomouce, kde je čekaly týmy Poruby a Opavy. Týmu trenéra Klemense patří v aktuální tabulce 3. místo s patnácti body (5-0-2).

Florbalistky FBC Vikings drží třetí příčku

Ostatní sporty
Žáci z Bruntálu skončili v základní skupině na druhém místě, ale pouze o skóre. V semifinálovém a finálovém boji však Bruntálští přemožitele nenašli.
Bruntál, Bílovec – Kvalitně a početně obsazeného halové turnaje v kopané mladších žáků ve sportovní hale v Bílovci se zúčastnili v neděli mladí fotbalisté FC Slavoj Olympia Bruntál a po jeho skončení se mohli radovat ze zaslouženého prvenství.

Žáci SO Bruntál přivezli prvenství z Bílovce

Fotbal
Ilustrační foto
Havířov – Celkem 46 vloupání či pokusu vloupání má na svědomí několikrát soudně trestaný zloděj, kterého v minulých dnech dopadli havířovští kriminalisté. Osmadvacetiletý muž kradl v domcích i chatách v okolí Karviné, Havířova i Českého Těšína peníze či věci k okamžitému prodeji.

Démon domkařů a chatařů je za mřížemi

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Havířovsko - O obsazení radnic, koaličních partnerstvích a složení obecních rad se po víkendových komunálních volbách rozhoduje také v menších obcích. 

V obcích se brzy dohodnou

Karvinsko