ŠTÍTEK: Horní Suchá

Třebíčští florbalisté (v bílém) utrpěla od Havířova první porážku v sezoně a nyní zavítá na jeho půdu.
Třebíč – Přetěžký úkol čeká třebíčské florbalisty, kteří v sobotním 14. kole Národní ligy zavítají do Havířova. Severomoravané byli navíc prvním týmem, se kterým nováček soutěže utrpěl první porážku od postupu z divize. „Havířovu máme co vracet, protože to byl první soupeř, který nás pokořil v Národní lize," potvrzuje trenér Sniperů Michal Pazderník.

Snipeři narazí na nejofenzivnější tým v soutěži

Ostatní sporty
Váhovou kategorii mužů do 62 kg ovládli borci Horní Suché. Zleva druhý Štěpán Zbořil, vítězný Vlastimil Moskál a celkově třetí Matěj Bittner.
Karvinsko – V Praze proběhlo republikové mistrovství mužů, žen a juniorek do 23 let ve vzpírání. Zúčastnili se jej i zástupci Horní Suché, Bohumína a Havířova, kteří v silné - a v některých váhových kategoriích i mezinárodní - konkurenci vybojovali šest titulů.

Šest vzpěračských titulů na Karvinsko

Ostatní sporty
SK P.E.M.A. Opava – FBK Horní Suchá 3:4 (Karel Boželník v modrém)
/ROZHOVOR/ Florbalisté Opavy byli v utkání proti lídrovi Národní z Horní Suché rozhodně lepším týmem. Většinu utkání kontrolovali míček, jenže neproměňovali šance, přesilovky ani trestná střílení. Proto prohráli. Do základní sestavy se po delší pauze zaviněné zdravotními problémy vrátil Karel Boželník a na hřišti byl hodně vidět.

Karel Boželník: My jsme hráli, byl to ale soupeř, kdo střílel branky

Ostatní sporty
SK P.E.M.A. Opava – FBC Ostrava 3:7
Třetí a poslední utkání osmifinálové skupiny Poháru České pojišťovny odehráli opavští florbalisté doma proti superligovému FBC Ostrava. Do Opavy se v roli soupeře vrátil Dominik Klimscha, který v dresu SK P.E.M.A. působil předchozí dvě sezony.

FLORBALOVÝ POHÁR: Opava - Ostrava 3:7

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Horní Suchá – Opět neuspěli. Třebíčští florbalisté zavítali v 10. kole východní skupiny Národní ligy do Horní Suché. Snipeři se s tímto soupeřem utkali o přímý postup do třetí nejvyšší soutěže, ale sérii play-up vítězů divizních skupin C a D prohráli 3:1 na zápasy. Svěřenci Michala Pazderníka si na konci minulé sezony vybojovali postup až v dodatečné baráži. Třebíč se tak mohla utkat s Horní Suchou znovu.

Snipeři na svého přemožitele z loňského play-up nestačili

Ostatní sporty
Na snímku zleva stojí trenér Janeba a Tomáš Podškubka, zleva dole Matouš Sára a Petr Kutálek
Zlín - V Havířově(Horní Suchá) se uskutečnilo MČR mladších žáků jednotlivců. Nominační limity splnili tři mladí elévové Zlínského vzpírání. Nejlépe si vedl v hk nad 62 kg Tomáš Podškubka(13 let), který zvládl v trojskoku 670 cm, v hodu medicimbálem 12,50 m, v trhu zvládl 68 kg a nadhozu 85 kg. Celkový zisk 345 bodů mu zajistil zisk titulu vicemistra ČR pro rok 2016.

Vzpěrač Tomáš Podškubka vicemistrem ČR

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Zlín – Nezvykle uprostřed týdne sehraje družstvo Zlína Lions 4. kolo florbalového Poháru České pojišťovny. Lvi ve středu od 16 hodin ve zlínské sportovní hale Střední průmyslové školy strojní vyzvou Horní Suchou. Utkání se původně mělo hrát už minulý týden, ovšem kvůli obsazenosti haly bylo přeloženo na sváteční středu v tomto týdnu.

Zlínské Lvy láká pohárový duel s otrokovickými Pantery

Ostatní sporty
Florbal. Ilustrační foto.
Region – Družstva Hluku a Zlína Lions postoupily do 4. kola florbalového Poháru České pojišťovny mužů. Ve třetím kole si Hlučané poradili s Olomoucí a zlínský tým vyřadil divizní Šumperk. V zápase o postup do pátého kola Hlučané zajíždí do Jihlavy a Zlín vyzve Horní Suchou. Přímo do této fáze soutěže byli nasazení otrokovičtí Panteři.

Do čtvrtého kola florbalového poháru postoupil Hluk i Zlín Lions

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Karvinsko - Každoročně koncem léta začíná Bohuslavu Klimkovi pracovní kolotoč, který skončí až někdy na jaře. Pracuje ve stonavské Palírně U zelené lípy, kam vždy v posledních srpnových dnech přivážejí zahrádkáři kvas anebo jablka, která se během příštích týdnů promění v kalvados.

V pálenicích voní první litry letošní kořalky

Karvinsko
Lucie Zsibritová
/ROZHOVOR/ Historie Sboru dobrovolných hasičů (SDH) v Horní Suché se začala psát v roce 1903. Významným mezníkem byl rok 1936, kdy si členové vybudovali vlastní hasičskou zbrojnici. Ta časem prošla řadou modernizací. Výjezdová jednotka má 12 členů. Je dobře vybavena jak po stránce výstroje, tak i výzbroje. Velitelem jednotky je Rostislav Krhovjak, funkci starostky zastává Lucie Zsibritová. Sbor má 80 členů.

Lucie Zsibritová: Hasič musí být statečný, odvážný, rozvážný, pracovitý a veselý

Karvinsko
Karel Kula byl stejně jako před rokem v Bohumíně přítomen a nejlepším hráčům i týmům Turnaje vítězů MSKFS předal ceny a pamětní medaile.
Bohumín – Turnaj vítězů starších a mladších žáků v kopané, kde proti sobě bojují vítězové krajských mládežnických soutěží z aktuálního ročníku mistrovské sezony, se v Bohumíně konal už potřetí, poprvé však pod hlavičkou a záštitou Moravskoslezského krajského fotbalového svazu (MSKFS).

Turnaj vítězů v Bohumíně vyhráli žáci Baníku Ostrava

Fotbal
Hana Zagorová.
Tradiční slavnost Vítání léta v Horní Suché je připravena na sobotu 25. června. Amfiteátr TJ DEPOS se otevře v 15 hodin. Hlavní program odstartuje o půl hodiny později havířovská kapela Olympic revival. Na své si pak přijdou fandové populární kapely Nebe.

V Horní Suché přivítají léto s Hanou Zagorovou

Volný čas
Vítězné družstvo z Horní Suché ovládlo MČR starších žáků. Nahoře zleva trenér Luboš Sršeň, Daniel Mayer, trenér Pavel Khek a David Matík, dole zleva Matěj Moskál a František Polák.
Karvinsko – Pět titulů získali mladí vzpěrači Sportovního klubu vzpírání Oty Zaremby z Horní Suché na nedávném mistrovství republiky starších žáků v Sokolově. Uspěli i závodníci Bohumína a Havířova.

Tituly do Horní Suché, Mirga nejlepší

Ostatní sporty
Kostel svaté Máří Magdalény ve Stonavě.
Statické zabezpečení budovy kostela, nové varhany, ústřední topení, střecha, kněžiště nebo zvony. To je jen část výčtu prací v kostele svaté Máří Magdalény, na kterých se obec Stonava finančně nebo organizačně podílela.

Pomohou kostelu místní podnikatelé?

Karvinsko
Ilustrační foto.
Karvinsko - Srážka se zvěří je jedna z nejčastějších příčin dopravních nehod a největší riziko je právě teď. Srny migrují, hledají nová teritoria, ve kterých zůstanou až do říje.

Pozor, srny!

Nehody
Stolní tenistka Renáta Štrbíková (na snímku) získala v české nejvyšší ženské soutěti pátý mistrovský titul.
Hodonín /ROZHOVOR/ – Někdo si potrpí na pivní tácky, jiný sbírá motýly či známky. Stolní tenistka Renáta Štrbíková se může pochlubit úchvatnou kolekcí medailí, pohárů a trofejí. Šestatřicetiletá hráčka, která se do české extraligy vrátila po pěti letech, rozšířila svoji sbírku o další cenný kousek. Rodačka z Havířova v pátek večer získala svůj pátý mistrovský titul. Předtím se účastnice olympijských her v Aténách radovala v dresu Havířova, Horní Suché, Frýdlantu nad Ostravicí a Břeclavi. Tentokrát uspěla v nejvyšší domácí soutěži s Hodonínem.

Počet týmů v extralize bych snížila na osm, říká stolní tenistka Štrbíková

Ostatní sporty
Stolní tenistky Hodonína zvítězily ve třetím finále play off ženské extraligy jednoznačně 5:0 a slaví jubilejní desátý titul.
Hodonín /FOTOGALERIE/ – Podle numerologů je pátek třináctého povídačka, podle psychologů těmto pověrám věří méně vzdělaní či méně jistí jedinci. Pro stolní tenistky Hodonína a jejich příznivce je to však šťastné datum. Svěřenkyně trenérky Aleny Vachovcové potřetí za sebou porazily Gumotex Břeclav a po přesvědčivých triumfech 5:1, 5:1 a 5:0 a ovládly celou finálové sérii play off české extraligy 3:0 na zápasy. Pro slovácký celek to je třetí titul v řadě a celkově jubilejní desátý v historii klubu.
37 fotografií

Stolní tenistky Hodonína završily mistrovský hattrick a získaly desátý titul

Ostatní sporty