ŠTÍTEK: Horní Suchá

Na Dominiku Palejovi (vlevo) chce trenér Bohumína Marek Poštulka stavět.
Bohumín – Jeho volba jít „pouze" do krajského přeboru byla nečekaná, ale nelituje jí. Záložník Dominik Palej pomohl v minulé sezoně ambiciózním Vítkovicím do MSFL, na další spolupráci se ale v Ostravě nedohodl.

Dominik Palej: V Bohumíně mi to sedlo

Fotbal
Snipeři (v bílém) dokázali v domácím prostředí porazit Horní Suchou jen jednou. Třebíčští hráči třetí zápas rozhodli ve druhé třetině, která jim ale v následném utkání nevyšla, a tak čtvrtý zápas nezvládli.
Třebíč – Nepodařilo se. Třebíčští florbalisté v domácích odvetách play-up proti vítězi divize D Horní Suché uspěli jen napůl, a tak se z přímého postupu do Národní ligy radují Severomoravané. Z jejich půdy si přivezli Snipeři dvouzápasové manko. Ve třetím klání svěřenci Michala Pazderníka zvítězili, ale nezvládli čtvrtý zápas, a tak budou muset zkusit štěstí v baráži.

Snipeři vyhráli pouze třetí zápas a zbyla jim jen baráž

Ostatní sporty
Florbalisté z Třebíče mají před domácí odvetou jasný cíl. Snipeři musí dvakrát vyhrát, aby si vynutili pokračování divizní série play-up. „Chceme se vrátit do Horní Suché a to znamená jediné,“ má jasno třebíčský kouč Michal Pazderník.
Třebíč – S nožem na krku vstoupí do třetího zápasu divizní série play-up třebíčští florbalisté. Snipeři oba první zápasy na půdě Horní Suché prohráli a v sobotu musí bezpodmínečně zvítězit, aby si vynutili pokračování čtvrtým zápasem. Ten by hráli v neděli opět doma a v případě dalšího vítězství by se rozhodovalo v pátém klání tam, kde se začínalo, v Horní Suché.

Snipeři musí bezpodmínečně dvakrát vyhrát

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Třebíč – Vrchol sezony je tady. Třebíčští florbalisté splnili první cíl a po ovládnutí divize C je čeká play-up o postup do Národní ligy proti vítězi skupiny D Horní Suché. Snipeři se o víkendu dvakrát představí na půdě soupeře. Odveta je na programu za týden na Vysočině, kde se uskuteční třetí i případný čtvrtý zápas (hraje se na tři vítězná utkání – pozn. red.).

Snipeři si chtějí z venku přivést alespoň jedno vítězství

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Praha - Česká společnost HE3DA, která vlastní patent na 3D lithiové velkokapacitní baterie, vybuduje v Horní Suché na Karvinsku centrum, kde vyvine pět technologických linek na výrobu těchto baterií. Firma na projekt získala čínského investora, podnikatel Čchu Ťüan-pin už složil nevratnou zálohu pět milionů eur (zhruba 135 milionů korun) a je připraven do firmy vložit 100 milionů eur (2,7 miliardy Kč). Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN).

Čínský podnikatel investuje 100 milionů eur do českých baterií

Ekonomika
Dole René Frydrych a Milan Baran. Uprostřed: Dominik Fňukal, Tomáš Zakopčan, Ondřej Miškov, Štěpán Lhoťan, Filip Fňukal a Adam Blaho. Nahoře zleva: Jiří Planý, Martin Holiš, Martin Velička, Jaroslav Hlaváček, Jan Hlaváček, Daniel Hrbolka a Jaromír Filip.
Florbalisty Orcy Krnov už před posledními dvěma zápasy sezony nikdo nemohl sesadit z druhé pozice v divizi. Ani Krnovští už nemohli dosáhnout na první příčku zaručující postup do bojů o vyšší soutěž. Proto v duelech s Přerovem a Holešovem šlo jen o to dobře si zahrát a samozřejmě o prestiž.

Florbalisté Orcy prožili úspěšnou sezonu, mají stříbro

Ostatní sporty
Třebíčští florbalisté (v modrém) získali definitivu už po prvním víkendovém zápase nad Pacovem. Snipeři se tak mohli v utkání proti Dačicím připravovat na play-up proti Horní Suché.
Třebíč, Třešť – Cíl splněn. Snipeři zvládli oba víkendové duely a tím si zajistili celkové prvenství v divizi. Třebíčští florbalisté měli jistotu už po vítězství v 19. kole skupiny C nad Pacovskými Honzíky. Tým ze západu Vysočiny porazily ve 20. kole i Okříšky-Kněžice, které před tím zdolaly Dačice a tím pomohly Třebíči k vítězství v soutěži. Hráči Snipers se tak mohou připravovat na play-up proti vítězi divize D Horní Suché.

Snipeři stvrdili prvenství v divizní tabulce

Ostatní sporty
Mladým žákovským vzpěračům začala sezona.
Havířov – Sobota patřila v Havířově nejen hokeji, ale i úvodnímu kolu ligy mladších a starších žáků ve vzpírání, které se konalo ve sportovní hale Milana Romana.

Mladí vzpěrači zahájili

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Florbalistům Orcy Krnov se jako nováčkovi divize v této sezoně nadmíru daří. Drží se na druhém místě za vedoucí Horní Suchou a stále mají reálnou šanci na celkové vítězství. Další krok směrem k vysněnému cíli chtěli Krnováci udělat v Šumperku.

Florbalisté Orcy rozstříleli Šumperk

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Florbalisté Orcy Krnov jsou v nejnižší celostátní soutěži, divizi, nováčkem, ale vůbec se tak nechovají. Kdo by si myslel, že se budou krčit u dna, spletl by se. Krnovským patří sedm utkání před koncem soutěže druhá pozice, čtyři body za vedoucí Horní Suchou, takže senzační postup do Národní ligy je stále na dosah.

Florbalisté jedou do Šumperka

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Podpora lidí, kteří si chtějí vyměnit starý neekologický kotel za nový, je ze strany měst stále větší. Kromě pěti, někde dokonce 10 procent příspěvku z pořizovací ceny kotle, nyní některá města nabízejí lidem i bezúročnou půjčku na předfinancování nového kotle a topného systému. Aby lidi ke koupi nového kotle motivovali.

Na kotel vám půjčíme, slibují lidem některé radnice

Bydlení
Ilustrační foto
Karvinsko - Podpora lidí, kteří si chtějí vyměnit starý neekologický kotel za nový, je ze strany měst stále větší. Kromě pěti, někde dokonce 10 procent příspěvku z pořizovací ceny kotle, nyní některá města nabízejí lidem i bezúročnou půjčku na předfinancování nového kotle a topného systému. Aby lidi ke koupi nového kotle motivovali.

Na kotel vám půjčíme, slibují lidem některé radnice

Karvinsko
Florbalisté přerovského Spartaku (v tmavě modré). Ilustrační foto
Přerov – Florbalisté Spartaku z víkendového výjezdu žádný bod nepřivezli. V sobotu podlehli lídrovi divize D z Horní Suché přes nadějný začátek 4:10. Další den se v Ostravě střetli s místní Letkou a nebyl to povedený mač. Přerované zcela propadli ve druhé třetině a odjeli s debaklem 5:14. V tabulce soutěže jim patří osmá příčka.

Florbalisté venku nebodovali. V Ostravě dostali čtrnáct gólů

Ostatní sporty
Družstva VŠOZ Horní Suchá A a B na společném snímku s realizačním týmem, který se sta-
rá o mladé talenty v Horní Suché.
Horní Suchá – V Příboru se uskutečnila poslední soutěž I. ligy družstev v letošním roce, a to finále ligy starších žáků. Loňský titul zde obhájili starší žáci VŠOZ Horní Suchá.

Zlatí vzpěrači z Horní Suché

Ostatní sporty
Florbal - ilustrační foto
Holešov – Vysokou porážku inkasovalo v 5. kole florbalové divize družstvo FbC Slow Shoes Holešov a v tabulce mu patří až desátá příčka. Možnost zlepšit postavení v soutěži bude mít holešovský tým už tento víkend, kdy se znovu představí na domácí ploše ve sportovní hale ve Smetanových sadech. Hanáci se utkají se dvěma schůdnými soupeři. V sobotu od 18 hodin hostí celek Olomouce a v neděli se ve 14 hodin změří síly s Uničovem.

Holešov zažil poslední třetině florbalový kolabs

Ostatní sporty
Ilustrační foto. Holešov (v modrém)
Holešov – Vysokou porážku inkasovalo v 5. kole florbalové divize družstvo FbC Slow Shoes Holešov a v tabulce mu patří až desátá příčka. Možnost zlepšit postavení v soutěži bude mít holešovský tým už tento víkend, kdy se znovu představí na domácí ploše ve sportovní hale ve Smetanových sadech.

Holešov zažil poslední třetině florbalový kolabs

Kroměřížsko