ŠTÍTEK: Horní Suchá

ZŠ Horní Suchá.
Deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků najdou své prvňáčky každou středu na straně 4 a na webu. Deník si tak mohou koupit na památku. Fotografii zvětšíte kliknutím.

Představujeme prvňáčky ZŠ Horní Suchá a ZŠ Rychvald

Zprávy z Česka
ZŠ 1. máje Havířov-Město, třída 1.B
Deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků najdou své prvňáčky každou středu na straně 4 a na webu. Deník si tak mohou koupit na památku. Fotografii zvětšíte kliknutím.

Představujeme prvňáčky ZŠ 1. máje, Havířov a ZŠ U Lesa, Karviná

Zprávy z Česka
NÁCHODŠTÍ florbalisté (v červeném) sehráli další dramatické utkání, v němž přehráli Telnici 6:4. V neděli je pak čeká šlágr podzimu, ve kterém hostí druhou Kopřivnici.
Náchod - V neděli odcestovali náchodští florbalisté do Brna, aby se zde utkali s místním celkem FK Orel Telnice, starým známým z jarních bojů play-up. Tentokrát dal Náchod zapomenout na neúspěšnou sérii z minulé sezony a díky zodpovědné hře si došel pro cenné vítězství.

Florbalisté Náchoda prodloužili vítěznou šňůru

Ostatní sporty
Několik zaparkovaných vozů naboural v sobotu v Karviné ve Slovenské ulici řidič pod vlivem alkoholu.
V sobotu kolem čtvrté hodiny ráno 34letý řidič osobního vozidla VW Passat naboural několik vozidel. V městské části Hranice jel po ulici Slovenská a vozidla stojící při levém okraji komunikace mu byla překážkou.

Opilci za volantem

Nehody
Výstava v Horní Suché byla i příjemným společenským setkáním holubářů, jejich přátel i dalších fanoušků tohoto zajímavého koníčku.
Za příznivých podmínek uletí více jak tisíc kilometrů za den a dokáží i rychlost přes sto kilometrů v hodině. Někteří jsou tak naruživí, že v extrémních případech po příletu z dálkového závodu do domáckého holubníku umírají vyčerpáním. Také tyto vlastností mají poštovní holubi, kteří se v sobotu představili na výstavě v Horní Suché. 
6 fotografií

Hrdí poštovní letci, kteří na trase nechají i puknout srdce

Karvinsko
25! Tolik branek dohromady inkasovali ve svých utkáních 10. kola Národní ligy florbalisté Bystřice (v modrém) a žďárského Hipposu (v černém). Hráčům Bystřice nasázela třináct gólů Horní Suchá, jen o branku méně dostal Žďár v Telnici. Foto:
Vysočina – Absolutně nepodařený víkend prožili zástupci Vysočiny ve florbalové Národní lize – skupině Východ. V 10. kole se všechny čtyři mančafty představily na palubovkách svých soupeřů, odkud se shodně vrátily s prázdnou. Nejblíže k bodům byli hráči Havlíčkova Brodu, kteří ještě necelou minutu před koncem zápasu v Kloboukách drželi vedení. Jenže domácí se v úplném závěru gólově hned třikrát prosadili a Draci se domů vraceli bez bodu.

Ani bod! Florbalistům z Vysočiny se nevedlo

Ostatní sporty
Předsedkyně regionální organizace Roska v Ostravě Naďa Nováková.
Ostrava – Klub Roska, u jehož založení stála v září roku 1987 Jana Grabařová a Anna Zrubková, ještě nebyl samostatnou organizací. Byl členem Sdružení zdravotně postižených civilizačními chorobami. V počátcích sdružovala Roska přes dvě desítky lidí trpících roztroušenou sklerózou. V současnosti už má zhruba 135 až 140 lidí.

Lidem s roztroušenou sklerózou ostravská Roska pomáhá už 30 let

Ostravsko
Policie nyní v Karviné kvůli opravě Ostravské ulice čas od času sama řídí dopravu.
Deset až třicet minut. Podle okolností. Takové v těchto dnech bývá zpoždění některých místních i meziměstských autobusových linek v Karviné.

Akce ŘSD brzdí i autobusy

Karvinsko
Florbalisté Žďáru (na snímku útočník Petr Tlustoš) podlehli brněnským Gulliverům až v prodloužení.
Brno, Náchod – Dva naprosto odlišné příběhy psali o uplynulém víkendu florbalisté v 8. kole Národní ligy – skupiny Východ. Žďárští Hroši srdnatě bojovali v Brně a nakonec díky brance z poslední minuty základní hrací doby neodjeli s prázdnou. Naproti tomu hráči Bystřice naplno poznali, že vedoucí příčka nepatří nováčkovi z Náchoda náhodou.

Hippos vydoloval v Brně bod, Bystřice se vrátila s debaklem

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Třebíč – Po delší odmlce se představí doma. Třebíčští florbalisté v šestém kole východní skupiny Národní ligy hostí Havlíčkův Brod. Jednoznačným cílem Sniperů pro krajské derby je zvítězit a navázat tak na předešlá vítězství z Bystřice a Horní Suché.

Snipeři chtějí v derby potvrdit dvě venkovní výhry

Ostatní sporty
Těžní věž bývalého Dolu František v Horní Suché.
ANKETA/ V rámci akce Měsíc věží a rozhleden se letos obec Horní Suchá rozhodla až do 28. října zpřístupnit veřejnosti více než 80 metrů vysokou betonovou těžní věž v Průmyslové zóně František, která byla původně vybudována v 70. letech minulého století k dopravě vytěženého uhlí na povrch.
36 fotografií

Rozhlédněte se po krajině z vysoké těžní věže

Karvinsko
Florbalisté Bystřice si doma poradili s Horní Suchou 3:1 a poskočili na 6. místo tabulky.
Bystřice nad Pernštejnem, Horní Suchá – Ve třetím kole Národní ligy – skupiny Východ byli florbalisté žďárského Hipposu i Bystřice stoprocentně úspěšní. Hroši přivezli všechny tři body z Horní Suché, když o své výhře rozhodli vydařenou prostřední částí. Především výborná defenziva pak pomohla ke zdolání nebezpečné Opavy hráčům bystřického ASK.

Víkend snů přinesl plný zisk šesti bodů

Ostatní sporty
Bioplynová stanice v Horní Suché je jedinou svého druhu v Moravskoslezském kraji.
Další využití vyrobeného tepla a snížení množství odpadních vod. To všechno umí nová technologie, kterou už brzy bude mít bioplynová stanice v areálu skládky v Horní Suché. Zajistí tak ještě efektivnější zpracování bioodpadu z celého Karvinska.  
3 fotografie

Bioplynová stanice dostane novou technologii

Karvinsko
Ilustrační foto.
V sobotu se opavští florbalisté poprvé v nové sezoně představili na své palubovce. Po úvodním vítězství venku nad Klobouky přijela do Opavy Horní Suchá. To je protivník, který vyznává fyzický florbal plný osobních soubojů. A navíc má Opavě co vracet, P.E.M.A. totiž v minulé sezoně vyřadila Horní Suchou ve čtvrtfinále play-off. Opavští vyhráli 6:3.

FLORBAL: Opava - Horní Suchá 6:3

Ostatní sporty
Vyřezávaná knihovnička v hornosušském parku.
Originální dřevěná knihovnička zdobí už více než měsíc park u Obecního úřadu v Horní Suché. Kromě bezplatného půjčování knih přitom nabízí i možnost užít si nerušenou četbu na čerstvém vzduchu.

V parku vyrostla vyřezávaná knihovnička

Karvinsko