ŠTÍTEK: Horní Suchá

Plány míst, kudy by měl v budoucnu měl vést silniční obchvat Havířova a silnice přes Těrlicko na dálnici k Třanovicím.
Plánovaný silniční koridor I/11 Havířov - Třanovice bude posuzován v EIA (proces posouzení vlivů na životní prostředí, který provádí krajský úřad nebo ministerstvo životního prostředí pozn. red.). Vyplývá to ze stanoviska krajského úřadu. Rozhodnutí o stavebním povolení to může posunout o několik let.
5 fotografií

Obchvat Havířova musí získat kladné stanovisko EIA

Karvinsko
Vzniká nová tradice, 0. ročník Štěpánského běhu Horní Suchou 26. prosince 2022 bavil malé i velké účastníky.
/FOTOGALERIE/ Letos si to vyzkoušeli na nečisto, od příštího roku by se ze Štěpánského běhu Horní Suchou, který uspořádal místní sportovní klub s podporou obce, mohla stát nová tradice. Na trať hlavního závodu na 5 kilometrů z fotbalového stadionu v areálu František do centra Horní Suché a zpět vyrazilo 26. prosince ve třech kategoriích celkem 49 mužů a 16 žen.
38 fotografií

Štěpánský běh Horní Suchou bavil malé i velké. Vzniká nová tradice? Podívejte se

Ostatní sporty
Zápas 14. kola okresního přeboru Karvinska Těrlicko 2022 - Těrlicko 2:0 na hřišti Lokomotivy Louky.
/FOTOGALERIE/ Zima ještě nezačala, ale většina fotbalových týmů v okresním přeboru Karvinska už má předehráno jedno kolo jarní části soutěže. Do ní půjde z prvního místa tabulky a sedmibodovým náskokem FK Těrlicko 2022. Nováček devět z dvanácti zápasů vyhrál a dvakrát remizoval. Druhé jsou Horní Bludovice a třetí Lokomotiva Louky. Další nováček z Horní Suché je pátý a Dolní Lutyni, která v minulé sezoně odstoupila z I.A třídy, patří 9. příčka.
21 fotografií

Okresní přebor: Kdo dával góly, vychytal nuly nebo sbíral karty? Podívejte se

Okresy
Zápas 13. kola I.A třídy, skupiny B, Lokomotiva Petrovice - Horní Suchá 0:2.
/FOTOGALERIE/ Do krajské I.A třídy postoupili letos na jaře, ale nováčkovskou daň v ní fotbalisté Horní Suché neplatí. Na kontě mají 19 bodů za pět vítězství a čtyři remízy, ve čtrnáctičlenné tabulce skupiny B jsou po 13. kole osmí. Naposledy vyhráli okresní derby v sobotu v Petrovicích. Předposlední Lokomotivu, která do soutěže sestoupila v červnu z krajského přeboru, porazili 2:0.
16 fotografií

OBRAZEM: Horní Suchá si v derby dala pozor. Těší se na zimu a návrat zraněných

Kraje
Zápas 7. kola I.A třídy, skupiny A, Kravaře - Město Albrechtice 5:0.
/FOTOGALERIE/ Vedoucí týmy v tabulkách krajské I.A třídy se po 12. kole nezměnily. Fotbalisté Kravaří po domácí výhře nad Mokrými Lazcemi 3:1 zvýšili ve skupině A svůj náskok už na pět bodů před druhými Ludgeřovicemi, které prohrály v Darkovičkách 2:3. Ve skupině B je dál v čele Stonava, která remizovala na hřišti druhých Smilovic 1:1. Na ně se dotahují Raškovice po domácím vítězství nad Baníkem Albrechtice 5:1. Bez výhry je stále Čeladná, která dostala výprask 1:8 v Horní Suché.
39 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 10. kola I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Staré Město 4:1.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Krásného Pole prohráli doma s Ludgeřovicemi 3:5 a přišli o 1. místo v tabulce I.A třídy, skupiny A. V čele je vystřídaly Kravaře, které v 10. kole vyhrály ve Staré Bělé 3:1, druhé jsou Ludgeřovice a třetí Krásné Pole. Lídr skupiny B zůstal stejný - Stonava vyhrála v Bystřici 3:0 a vede už o šest bodů. Smilovice porazily doma Lokomotivu Petrovice 2:0 a z 2. místa sesadily Staré Město, které prohrálo v Horní Suché 1:4.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 7. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Stonava - Staré Město 4:0.
/FOTOGALERIE/ Vedoucí tým fotbalové I.A třídy, skupiny A, Krásné Pole remizoval v 7. kole v Jistebníku 2:2 a na záda mu se ztrátou jednoho bodu dýchají v tabulce Kravaře, které doma vysoko porazily Město Albrechtice 5:0. V „béčku“ zvýšila svůj náskok první Stonava po výhře 4:0 nad Starým Městem, které je třetí. Druhé Smilovice remizovaly doma s Horní Suchou 3:3 a na Stonavu ztrácejí po víkendu dva body.
25 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 6. kola okresního přeboru Karvinska Horní Suchá B - MFK Havířov B 7:3.
/FOTOGALERIE/ Celkem 26 gólů (18:8) padlo v 6. kole fotbalového okresního přeboru. Z prvního vítězství se radoval nováček z Horní Suché, který doma vysoko porazil MFK Havířov B 7:3, když do branky hostů se trefilo sedm hráčů. V utkání viděl v 19. minutě červenou kartu havířovský Michal Čípel za prudké násilné udeření soupeře loktem do obličeje za použití nepřiměřené síly v přerušené hře.
20 fotografií

Okresní přebor: Horní Suchá a Bohumín už ví, jak chutná vítězství. Podívejte se

Okresy
Zápas 2. kola Poháru OFS Karviná Gascontrol Havířov - Horní Suchá 0:2.
/FOTOGALERIE/ Jako rozcvička na sobotní mistrovské derby posloužil čtvrteční Pohár OFS Karviná, v jehož 2. kole oba celky splnily role favoritů. Fotbalisté Horní Suché vyřadili Gascontrol Havířov (2:0), albrechtický Baník porazil Lokomotivu Louky (3:1). Ze vzájemného souboje v I.A třídě pak vyšla vítězně Horní Suchá - nováček soutěže v 6. kole porazil doma Baník Albrechtice 2:0, střelcem obou gólů byl Filip Kulich.
21 fotografií

Horní Suchá vyzrála na zkušené Albrechtice, derby rozhodl dvěma góly Kulich

Kraje
Zápas 4. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Stonava 0:4.
/FOTOGALERIE/ Několik rekordů padlo o víkendu ve 4. kole skupiny B v I.A třídě. Neskutečnou bodovou šňůru 27 mistrovských zápasů bez porážky fotbalistům Horní Suché ukončila v okresním derby Stonava, která na jejich hřišti v sobotu zvítězila 4:0. Z drtivé výhry 14:1 se radoval tým Libhoště v Čeladné, šesti góly k ní přispěl Přemysl Hajník a pěti Jan Smolarčík. Čtyři týmy radost z vítězství v této sezoně ještě nezažily - ve skupině A Štěpánkovice a Kozmice, které v neděli ziskaly bod za remízu ve Strahovicích (1:1), v „béčku“ s nulou na kontě dál čekají Čeladná a Lokomotiva Petrovice.
18 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Stonava bude připravovat v části Dolany lokalitu pro výstavbu rodinných domů.
Obec Stonava připravuje pozemky pro novou rodinnou výstavbu. Zastupitelé dali zelenou další změně územního plánu, která se bude týkat lokality Dolany, konkrétně v prostory naproti základní škole, kde chce obec na své náklady vybudovat inženýrské sítě a umožnit tak budoucí výstavbu nových rodinných domů.
5 fotografií

Stonava chce připravit pozemky pro novou výstavbu

Karvinsko
Zápas 2. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Tichá 3:0.
/FOTOGALERIE/ Souboje nováčků v I.A třídě zvládli ve skupině B lépe fotbalisté Horní Suché, kteří doma porazili Tichou 3:0, a Raškovice výhrou 3:0 v Čeladné. Z prvního úspěchu ve vyšší soutěži se o víkendu radovaly v „áčku" také týmy Krásného Pole a Kozlovic, kde se o čtyři trefy do sítě Mokrých Lazců (4:2) podělili dva hráči - Martin Václavík a Zdeněk Matějka. Nejúspěšnějším střelcem v obou skupinách byl Jan Smolarčík, který se na výhře Libhoště v Lučině 7:4 podílel třemi góly. Ve skupině B se dařilo i brankářům, Tomáš Herdzina z Horní Suché, Vladimír Pešák z Raškovic a Jakub Stach ze Stonavy udrželi o víkendu čistá konta.
18 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas dubnového 19. kola minulého ročníku fotbalové I.A třídy, skupiny A, Mokré Lazce - Kravaře 0:2.
/FOTOGALERIE/ Tradičně ve dvou skupinách se tento víkend rozehraje nový ročník fotbalové I.A třídy. Je v ní devět nováčků - Krásné Pole, Město Město Albrechtice, Strahovice a Kozlovice v „áčku“ se do ní probily z I.B třídy, stejně jako ve skupině B trio Horní Suchá, Tichá a Raškovice, které po sestupu z krajského přeboru doplnily Lokomotiva Petrovice a Čeladná.
39 fotografií

Los fotbalové I.A třídy: na startu pět okresních derby i dva souboje nováčků

Kraje
Zápas závěrečného červnového 14. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, SK Horní Suchá - Oldřichovice 4:2.
/FOTOGALERIE/ Suverénem minulého ročníku krajské I.B třídy se stali fotbalisté Horní Suché. Skupinu B vyhráli bez zakolísání, s jednou porážkou zvládlo sezonu Město Albrechtice v „áčku“. Nejvíc gólů dalo Krásné Pole, druhý tým skupiny B jich nastřílel celkem 120 a jeho opora Jakub Ševčík se s 54 přesnými trefami stal nejlepším kanonýrem celé soutěže. Nejméně branek inkasovala Horní Suchá, bylo jich pouhých 12.
66 fotografií

Zaostřeno na fotbal: Kdo v I.B třídě neprohrál, kde padaly góly? Podívejte se

Kraje
Zápas závěrečného 14. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, SK Horní Suchá - Oldřichovice 4:2.
/FOTOGALERIE/ Fantastickou jízdu I.B třídou si nepokazili ani v posledním zápase sezony. Fotbalisté SK Horní Suchá ve 14. kole porazili doma Oldřichovice 4:2 a mohli začít v klidu slavit. Skupinu C vyhráli s náskokem pěti bodů před Raškovicemi s bilancí 21 výher a tří remíz z 24 zápasů a skóre 72:12! O postupu do I.A třídy, kam se vracejí po deseti letech, rozhodl tým trenérského dua Zdeněk Menoušek a Jaromír Bebenek už v předposledním kole.
66 fotografií

OBRAZEM: Velká sláva v Horní Suché, s I.B třídou se loučila jednadvacátou výhrou

Kraje
Fotbalisté Tiché odehráli poslední zápas v I.B třídě v pátek 10. června v Ostravici, kde vyhráli 1:0. K závěrečnému duelu sezony se jim v sobotu nedostavil soupeř z Fryčovic. Utkání vyhrají kontumačně 3:0 a s 55 body ovládnou skupinu D.
/AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ Všechny postupové a sestupové tajenky ve fotbalových soutěžích od MSFL až po I.B třídu jsou letos vyřešeny, rozhodující zápasy závěrečného kola se hrály v sobotu. Radost zavládla v Břidličné, která v posledním duelu porazila Krnov 2:1 a společně se svým soupeřem míří z krajského přeboru do divize. Postup do krajského přeboru si na poslední chvíli zajistila i Vřesina - na první místo ve skupině A v I.A třídě jí poslalo vítězství 3:1 ve Staré Bělé. Stejnou radost měly v I.B třídě, skupině B, Strahovice po výhře 3:2 v Šilheřovicích. Do I.A třídy míří ze skupiny D i Tichá, která neodehraný zápas s Fryčovicemi vyhraje kontumačně. Rekordmanem této sezony v krajských soutěžích jsou fotbalisté SK Horní Suchá, kteří skupinou C v I.B třídě prolétli jako šinkanzen s 21 výhrami a 3 remízami!
12 fotografií

Rozhodnuto: S Krnovem jde do divize Břidličná, Vřesina si vykopala kraj

Kraje
Kanonýr Deníku Michal Ďopan
Více než 230 zápasů a v nich přes 320 gólů? To je vizitka dalšího Kanonýra Deníku! Michal Ďopan však takových čísel dosáhl jako vůbec nejúspěšnější přerovský florbalista. Je to ale také „obojživelník“, v posledních letech dává přednost fotbalu a o víkendu hattrickem pomohl k sedmigólové kanonádě Horní Moštěnice v I. B třídě. A byl docela naštvaný, když musel v 64. minutě střídat.

Od florbalové extraligy k I. B třídě. Ďopan umí hattrick i na trávníku!

Kraje
Zápas 18. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, Horní Suchá - Sedliště 3:0.
/FOTOGALERIE/ Účast v I.A třídě si pro novou sezonu vybojovalo Město Albrechtice (skupina A) a Horní Suchá (C), ve skupině B vedou kolo před koncem Strahovice s náskokem tří bodů před Krásným Polem a v „déčku" má Tichá o dva body víc než Kozlovice. Pátým postupujícím bude nejlepší tým ze 2. místa. Situace není vyřešená ani ve spodních patrech tabulek. Na jaře odstoupil Tísek, teď byly  vyloučeny Mosty. Do okresních přeborů zamíří poslední týmy z každé skupiny - Chuchelná (B) a Lokomotiva Petrovice (C) už jsou jistými sestupujícími, v „áčku" se rozhodne mezi Žimrovicemi a Chomýží, v „déčku" mezi Mořkovem a Věřovicemi, sedmým sestupujícím bude nejhorší tým z předposledního místa.
20 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

Kraje
Fotbalisté Horní Suché v zápase 26. kola I.B třídy porazili v Petrovicích Internacionál 3:1 a kolo před koncem soutěže si zajistili 1. místo ve skupině C a s ním i návrat po 10 letech do I.A třídy.
/AKTUALIZOVANÁ FOTOGALERIE/ Senzace! Fotbalisté Horní Suché ani v předposledním 26. kole I.B třídy nezaváhali. Po nedělní výhře v Petrovicích nad Internacionálem 3:1 a bez ohledu na výsledek posledního zápasu v sobotu doma s Oldřichovicemi se radují z prvenství ve skupině C a postupu do I.A třídy. S druhými Raškovicemi totiž mají lepší vzájemnou bilanci, porazili je 2:1 a 1:0.
30 fotografií

Horní Suchá už může slavit: po vítězství v Petrovicích postoupila do I.A třídy

Kraje
Fotbalisté Vendryně se pokusí ve finále krajského poháru zaskočit favorizovanou Hlubinu.
V zimě brali pohár jen jako přípravu. Když však postoupili v okresní části až do finále, tam zdolali o soutěž výš postavené Staré Město (5:0) a získali první trofej, začali ho brát vážně. A teď jsou krok od toho, aby v létě doma přivítali soupeře z divize, nebo dokonce MSFL. Fotbalisté Vendryně se pokusí překvapit Hlubinu a ještě zvýraznit už tak znatelný zápis do klubové historie. „Velká motivace,“ říká pro Deník trenér Lukáš Martynek.

Vendryně se pokusí o senzaci. Prvních pár minut ukáže, hlásí kouč Martynek

Fotbal
Zápas 19. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, FK Horní Suchá - Raškovice 1:0.
/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže vrcholí, mužstvům jde o konečné umístění, někde dokonce o postup nebo záchranu. Tři zajímavé zápasy se o víkendu odehrají v divizi F, kde předposlední Dětmarovice hostí v sobotu poslední Heřmanice, v neděli dopoledne v tabulce šestá rezerva Karviné nastoupí na hřišti Kovony proti druhé Polance a jedenáctý Havířov přivítá v Prostřední Suché čtvrtý Rýmařov. O udržení neporazitelnosti půjde v sobotu v Horní Suché, kde vedoucí tým skupiny C v I.B třídě hostí osmý Hnojník.
29 fotografií

Kam za sportem? Na fotbal v Karviné, Havířově, Dětmarovicích nebo Horní Suché

Ostatní sporty
Zápas 24. kola fotbalové I.B třídy, skupiny A, Slavia Opava - Chomýž 4:0.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Velkých Heraltic vyhráli ve 24. kole I.B třídy v Žimrovicích a v tabulce skupiny A je dělí tři body od vedoucího Města Albrechitce, které zápas s Velkými Hošticemi nehrálo. Skupině B vládnou se shodným počtem 55 bodů Krásné Pole, které vyhrálo nad Ostravou-Jih 2:1, a Strahovice. Ty porazily Bohuslavice 3:1. Na 1. místě skupiny C je Horní Suchá, která v této sezoně nepoznala hořkost porážky a v neděli vyhrála v Mostech 7:0. Na záda jí ale se ztrátou tří bodů stále dýchají Raškovice. Ve 24. kole porazily Staříč 8:4. Skupinu D vedou Kozlovice s tříbodovým náskokem před Tichou.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

Kraje