ŠTÍTEK: Horní Suchá

Plná hala fanoušků hnala házenkáře Baníku Karviná za vítězstvím nad Plzní před týdnem v prvním finále extraligy. V sobotu bude tým trenéra Michala Brůny na stejné palubovce bojovat o druhou výhru, která by v sérii play-off znamenala mečbol.
/FOTOGALERIE/ Doma jsou neporazitelní, ale druhé finále extraligy ve středu v Plzni házenkáři Baníku nezvládli. Do karvinské haly se tak v sobotu vrací vyrovnaná série play-off 1:1 na zápasy. Tým trenéra Michala Brůny teď bude opět potřebovat vydatnou podporu svých skvělých fanoušků, aby s jejich pomicí vybojoval mečbol. Oba víkendové dny pokračují všechny fotbalové soutěže, v divizi F hrají doma Dětmarovice, Karviná B i Havířov. V krajském přeboru dojde na okresní derby Dolní Datyně - Slavia Orlová, v I.B třídě suverénní Horní Suchá hostí nebezpečnou Vendryni, která vyhrála Pohár OFS Frýdek-Místek.
20 fotografií

Kam za sportem? Podpořit ve finále karvinské házenkáře i na fotbalové zápasy

Ostatní sporty
Zápas 22. kola fotbalové I.B třídy, skupiny A, Hlavnice - Chomýž 0:2.
/FOTOGALERIE/ Horní Suchá zůstala ve skupině C neporažena i po 22. kole fotbalové I.B třídy. V Petrovicích nasázela „béčku“ Lokomotivy šestku. Ze souboje dvou sousedů v tabulce skupiny B vyšlo vítězně Záblatí, které porazilo Hrabovou 6:1. Chomýž, poslední tým skupiny A, překvapil a ze hřiště Hlavnice si odvezl všechny tři body. A ve skupině D druhá Tichá zaskočila vedoucí Kozlovice, porazila je 2:1.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

Kraje
Když se fotbal nehraje, protože nepřijel soupeř, v Horní Suché si to na hřišti umí užít i jinak. Fotogalerie je ze zápasu 19. kola Horní Suchá - Raškovice 1:0.
/FOTOGALERIE/ Na kontě mají šestnáct výher, sedmnáctou fotbalisté Horní Suché toužili přidat v sobotu odpoledne doma, jenže měli smůlu. Soupeř z Nýdku kvůli velké marodce nedorazil. Utkání 21. kola I.B třídy, skupiny C, se místo na trávníku dohraje u disciplinární komice krajského fotbalového svazu. Na 1. místě tabulky tak Horní Suchou se stejným počtem 51 bodů přeskočily Raškovice po vítězství 3:1 v Petřvaldě u Karviné.
29 fotografií

Horní Suchá neprohrála, přesto přišla o čelo tabulky. Vypekl ji nemocný Nýdek

Kraje
Zápas 17. kola fotbalové divize F Vítkovice - Dětmarovice 2:1.
/FOTOGALERIE/ Sportovní víkend bude patřit hlavně fotbalu. Hned dvě okresní derby nabízí divize, kde Dětmarovice v sobotu hostí Havířov a Karviná B v neděli Bohumín.Na festival gólů by mohlo dojít v Horní Suché, kde suverén skupiny C v I.B třídě nastoupí proti desátému Nýdku. Doma hrají i Dolní Datyně (krajský přebor), Stonava (I.A třída), Slavoj Rychvald, Petřvald u Karviné a Věřňovice (I.B třída), na programu je i kompletní kolo okresního přeboru.
30 fotografií

Kam za sportem? Na divizní derby Dětmarovice - Havířov nebo Karviná - Bohumín

Ostatní sporty
Zápas 19. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, FK Horní Suchá - Raškovice 1:0.
/FOTOGALERIE/ Kterého soupeře nemají fotbalisté Raškovic rádi? Určitě Horní Suchou. Prohráli s ní v I.B třídě, skupině C, 5. září 2021 doma (1:2), pak najeli na vítěznou vlnu dvanácti zápasů, která skončila až tuto sobotu. Kde jinde, než v Horní Suché! Svěřenci trenérů Bebenka a Menouška je v 19. kole porazili 1:0 a jako jediný tým v celé soutěži jsou v této sezoně bez porážky - patnáct utkání vyhráli, třikrát remizovali.  
29 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

Kraje
Zápas 19. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, FK Horní Suchá - Raškovice 1:0.
/FOTOGALERIE/ Senzační sezona fotbalistů Horní Suché bez jediné porážky pokračuje! V zápase jara ukončili před domácími fanoušky dvanáctizápasovou vítěznou sérii Raškovic, která trvala od 12. září 2021. Duel 19. kola I.B třídy, skupiny C, v sobotu vyhráli 1:0 a slaví tak patnáctou výhru v této sezoně, z toho jubilejní desátou v řadě za sebou. Jejich tři zbývající odehraná utkání skončila remízou.
29 fotografií

Podívejte se: Patnáctá výhra! Horní Suchá si poradila i s Raškovicemi

Kraje
Podívejte se, jak probíhal domácí zápas ragbistů Havířova (v bílém) se Zlínem (14:20) v roce 2018.
/FOTOGALERIE/ Počasi už snad fotbalové soutěže nezastaví a ve všech soutěžích od divize až po karvinský okresní přebor by se měla odehrát kompletní kola. Fanoušci se ale mohou zajít podívat i na další sporty - florbalisté Petrovic a havířovského Torpeda bojují o udržení v I. lize, tým Horní Suché v národní lize mužů. Stolní tenistky Havířova v sobotu rozehrají čtvrtfinálovou sérii extraligy s Břeclaví, v neděli karvinští hokejbalisté hostí v extralize Most a havířovští ragbisté v I. lize Zlín.
26 fotografií

Kam za sportem? Na fotbal, ragby, hokejbal, florbal nebo stolní tenis

Ostatní sporty
florbalová Národní liga, play down, Horní Suchá - Hluk
Florbalisté Hluku play down v Národní lize s Horní Suchou nezvládli. Mužstvo z Uherskohradišťska v neděli se Severomoravany prohrálo čtvrtý zápas a tím ztratilo celou sérii. Neúspěch znamená sestup Hlučanů do Divize, kde se můžeme těšit na zajímavá krajská měření se Zlínem, Vsetínem a snad i s celkem Slovácka.

Florbalisté Hluku sestupují do Divize. Nezvládli play down s Horní Suchou

Florbal
Krajský soud v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Karol Patočka z Karvinska je drogový dealer a zkušený lhář. Tak zkušený, že dokázal napálit a na lavici obžalovaných přivést vizionáře a podnikatele Radomíra Pruse (43 let) z Karvinska. Ten je spojován s gigantickým projektem na výrobu baterií HE3DA v Horní Suché, které by mohly změnit svět.

Drogový dealer napálil známého podnikatele

Ostravsko
Krajský soud v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Karol Patočka z Karvinska je drogový dealer a zkušený lhář. Tak zkušený, že dokázal napálit a na lavici obžalovaných přivést vizionáře a podnikatele Radomíra Pruse (43 let) z Karvinska. Ten je spojován s gigantickým projektem na výrobu baterií HE3DA v Horní Suché, které by mohly změnit svět.

Drogový dealer napálil známého podnikatele

Ostravsko
Florbaloví Sršní z Rožnova p. R.
Většina fanoušků florbalistů Rožnova čekala od úvodu s Pelhřimovem jiný průběh, než byla skutečnost. Celek z města rekordů Sršně zaskočil a byl téměř polovinu utkání lepším týmem.

Sršni se nadřeli s městem rekordů

Ostatní sporty
Město Albrechtice ve 12. kole I.B třídy, skupiny A, porazilo Chomýž 4:2.
/FOTOGALERIE/ Ve fotbalové I.B třídě se na podzim odehrálo třináct kol. V čele soutěže jsou Město Albrechtice (skupina A), Strahovice (B), se stejným bodovým ziskem Raškovice a Horní Suchá (C) a Jeseník nad Odrou (D). Na opačných koncích tabulek jsou s jednou výhrou Chomýž (A), s nulami na kontě Chuchelná (B) i Mosty (C) a se dvěma výhrami a dvěma remízami Tísek (D).
13 fotografií

Zaostřeno na fotbal: kdo sbírá v I.B třídě karty a komu se fandí? Podívejte se

Kraje
Vladimír Jirka, Radomír Prus a Jan Procházka - vynálezce baterie HE3DA
Plány na rozvoj gigatovárny Magna Energy Storage (MES) v Horní Suché, revoluční baterie HE3DA, bateriové nabíjecí stanice pro elektromobily, nové chytré aplikace. To byla témata našeho rozhovoru s hlavním architektem obsáhlých projektů Radomírem Prusem a jeho společníkem Vladimírem Jirkou, kteří chtějí udělat z Moravskoslezského kraje lepší místo.
20 fotografií

Radomír Prus a Vladimír Jirka: Jsme patrioti našeho kraje

Podnikání