ŠTÍTEK: Horní Suchá

Na fotbalových trávnících v kraji se v úterý bude dohrávat pět zápasů I.B třídy, dvě utkání jsou na programu v I.A třídě.
Hned sedm fotbalových zápasů krajských soutěží se dohrává v úterý. Deset týmů bude bojovat o body v I.B třídě, čtyři v I.A třídě.

Kam v úterý za fotbalem v kraji

Kraje
Havířov. Nikolas Endal. Šéf Sportovního klubu stolního tenisu Baník Havířov.
Jeho život je stolní tenis. „Potkal“ se s ním ve svých osmi letech, do dvaceti hrával závodně a od té doby je z něj sportovní manažer. Dnes patří Nikolas  k předním funkcionářům ve stolním tenisu v Česku i na evropské úrovni.„Osud to tak zřejmě chtěl,“ říká s úsměvem čtyřiačtyřicetiletý předseda Sportovního klubu stolního tenisu Baníku Havířov a místopředseda Výkonného výboru České asociace stolního tenisu. Muž, který tímto sportem žije a nikdy prý nechtěl dělat nic jiného.
83 fotografií

Jenom stolní tenis. Šéf klubu z Havířova a český funkcionář Endal má cestu danou

Zprávy z Česka
Horní Suchá. Průjezd obcí ve směru od Stonavy
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Je tady další díl seriálu Deníku. Pojďte s námi na procházku po vesnicích, vesničkách i městech Karvinska a Těšínského Slezska. Prozradíme, jak se žije v různých „koutech“ okresu. Tento díl vás zavede do Horní Suché. Dlouhé roky měla tato obec přídomek hornická. Dnes už sice ani jeden ze dvou zdejších dolů netěží, přesto průmysl k obci stále patří. Byla totiž jednou z prvních, která na začátku tisíciletí vybudovala v areálu v roce 1999 uzavřeného Dolu František průmyslovou zónu.
66 fotografií

Horní Suchá, hornická vesnice, kde dnes věří v průmyslovou zónu. Jak se tam žije

Karvinsko
Horní Suchá. Budova obecního úřadu a kostel.
Dokončení rekonstrukce staré školy, přestavba hasičské zbrojnice a čekání na to, jak majitel finských domků ve Staré kolonii hodlá nakládat se svým majetek. Nejen tímto žijí v Horní Suché, která se před pár lety definitivně rozloučila s těžbou uhlí a věnuje se rozvoji průmyslové zóny. A možná nezůstane u jedné. Plány obce, současný život a další probral v rozhovoru s Deníkem starosta Horní Suché Jan Lipner. 
66 fotografií

Nepotřebujeme v obci desítky nových domů, říká starosta Horní Suché Lipner

Karvinsko
Vzpěračská legenda Emil Brzóska. Aktuálně trénuje vzpěrače v Horní Suché a českou reprezentaci do 17 let.
Vítězství na olympiádě, to je jako když se vám narodí dítě. Tak dodnes vzpomíná na obrovský trium severomoravského vzpírání ve světě legendární Emil Brzóska. Byl to právě on, kdo jako trenér dovedl vzpěrače Otu Zarembu k zisku zlaté medaile na olympijských hrách v roce 1980 v Moskvě. Jako šéftrenér české reprezentace vychoval celou jednu generaci vzpěračů, kteří posbírali mnoho titulů a medailí na mnoha světových soutěžích.
3 fotografie

Legendární trenér vzpěračů Brzóska. Se Zarembou dnes vedou školu v Horní Suché

Zprávy z Česka
Snipers Třebíč (v bílých dresech) doma prohráli s Hlukem 2:7, když selhali hlavně v koncovce
Kdo zápas neviděl, jen těžko uvěří. Florbalisté Třebíče prohráli ve čtvrtém kole Národní ligy doma s Hlukem 2:7. Zásadní rozdíl však byl jen jediný – ve využívání šancí. Snipers sice soupeře přestříleli, ale nebylo jim to nic platné.

Lekce z efektivity. Snipers trápí koncovka

Ostatní sporty
Společnost Magna Energy Storage (MES) otevřela v průmyslové zóně po bývalém černouhelném Dole František továrnu na výrobu vysokoenergetických akumulátorů HE3DA, 17. září 2020 v Horní Suché.
/FOTOGALERIE/ „Stojíme na prahu revoluce.“ Těmito slovy popsal Jan Procházka, český vynálezce a autor patentu na výrobu baterií HE3DA, které jsou vhodné ke skladování energie. Řekl to ve čtvrtek 17. září při slavnostním otevírání plně automatizované továrny Magna Energy Storage (M.E.S.) v Průmyslové zóně v Horní Suché, kam se sjela asi tisícovka pozvaných lidí především z řad partnerů a budoucích zákazníků.
83 fotografií

Majitelé nové továrny na revoluční baterie v Horní Suché mají další velké plány

Karvinsko