ŠTÍTEK: Datart

Vítězství v hlavním závodu – dlouhém Valachy manovi – obhájil Petr Šťastný, mezi ženami zvítězila Monika Kučerová. V neděli v krátkém Valachy manovi vyhráli Milan Kulman a Šárka Půstová.
/FOTOGALERIE/ Radim Grebík ovládl v čase 2 hodiny a 21 minut víkendový XTERRA Valachy man, závod triatlonu u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, když o necelé dvě minuty překonal loňského vítěze Valachy Official Karla Duška. „Počasí to opravdu hodně zpestřilo, ale mně se to líbilo. Trať byla těžká, ale spravedlivá,“ svěřil se v cíli „stříbrný“ muž závodu. Mezi ženami zvítězila loni druhá Jana Dubcová.
14 fotografií

Triatlon Valachy man pro šest stovek sportovců hodně zpestřilo počasí

Ostatní sporty
O víkendu 22. a 23. června vodní nádrž Bystřička opět ovládne Valachy man – tradiční triatlonový závod
Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR je opět tady! O víkendu 22. a 23. června ovládne okolí vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku legendární Valachy man, oblíbený závod, při něm si může díky různě náročným trasám zazávodit celá rodina: zkušení triatlonisté, rekreační sportovci i děti. Letos přinese úplně nové trasy a tradičně také bohatý doprovodný program na pláži.
8 fotografií

Triatlon Valachy man odstartuje léto u Bystřičky, nabídne nové trasy

Čtenář reportér
Bývalé jatky v Žatci. Začala jejich demolice.
/FOTO, VIDEO/ Demolice bývalých jatek v Žatci přinese řidičům dopravní omezení. V plánu je úplná uzavírka ulice U Oharky u řeky, na silnici I/27 Most – Plzeň bude v okolí mostu přes Ohři a areálu jatek povolená nejvyšší rychlost 30 kilometrů v hodině. Příslušné dopravní značky se v místě objeví v první půli června, omezení potrvají zhruba měsíc.
19 fotografií

Řidiči, pozor. Demolice jatek v Žatci přinese dopravní omezení

Žatecko a Lounsko
Přípravy na sobotní otevření retail parku na Hájích vrcholí. Mezi tím dělníci už připravují další plochy na jeho budoucí rozšíření.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Obchodní centrum v severní části Slaného v sousedství lesoparku Háje a tamních továren přivítalo první návštěvníky v sobotu 16. března. V ranních hodinách se poprvé otevřely brány retailového parku, který pod jednou střechou v obchodech se samostatnými vchody nabízí vše od potravin přes spotřební zboží a dalších produkty.
24 fotografií

Obchodní centrum vedle lesoparku Háje ve Slaném otevřelo v sobotu

Kladensko
Trinity Bank Aréna Luďka Čajky ve Zlíně.
Zlínský deník zmapoval současnou situaci ve Zlíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. Ve čtvrtém díle jsme se zaměřili na zimní stadion. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz nebo dominik.pohludka@denik.cz.
30 fotografií

Ostudy Zlína, 4. díl: Chátrající zimní stadion

Zlínsko
Vítězem sobotní Noční stopy Valachy, která se jela intervalově na zkrácenou vzdálenost čtyř kilometrů, se stal obhájce loňského zlata Viktor Novotný v čase 8:08. Kategorii žen ovládla Eva Vrabcová Nývltová (9:59).
/FOTOGALERIE a VIDEO/ Vítězem sobotní Noční stopy Valachy, která se jela intervalově na zkrácenou vzdálenost čtyř kilometrů, se stal obhájce loňského zlata Viktor Novotný v čase 8:08 před druhým Martinem Šírem a třetím Radimem Srnským. Kategorii žen ovládla Eva Vrabcová Nývltová (9:59). Trojnásobná olympionička v běhu na lyžích přijela do Velkých Karlovic, aby se stala nejen účastnicí, ale i patronkou Noční stopy a startérkou dětských závodů. Druhá mezi ženami byla Monika Kučerová, třetí Monika Kadlecová.
24 fotografií

Noční stopu zachránili biatlonisté. Zkrácený závod vyhráli Novotný a Nývltová

Ostatní sporty
Eva Vrabcová Nývltová, trojnásobná účastnice zimních olympijských her, někdejší úspěšná závodnice v běhu na lyžích, se první únorovou sobotu představí ve Velkých Karlovicích na tradičním běžkařském závodu Noční stopa Valachy.
/FOTOGALERIE/ Zajímavou patronku a v neposlední řadě startérku bude mít úvodní akce Datart Valachy tour 2024. Tradiční běžkařský závod Noční stopa Valachy, který se chystá v sobotu 3. února ve Velkých Karlovicích, zahájí osoba z nejpovolanějších - trojnásobná účastnice zimních olympijských her, někdejší úspěšná závodnice v běhu na lyžích Eva Vrabcová Nývltová. 
5 fotografií

Olympionička Nývltová odstartuje a absolvuje Noční stopu Valachy. Změříte síly?

Ostatní sporty
Jak vrátit nevhodné vánoční dárky? Deník pro vás připravil důležité informace.
Od Štědrého dne sice už několik dní uplynulo, ale mnoho lidí teprve teď začíná řešit, co s nevhodnými dárky. Na vrácení zboží bez udání důvodu je ze zákona lhůta 14 dní od online nákupu, přičemž tato možnost neplatí například pro hygienické potřeby či audiovizuální nosiče. Někteří obchodníci právě pro dárky pořízené před Vánoci dobu na vrácení rozšířili až do konce ledna.

Co s nevhodným vánočním dárkem? Na výměnu či vrácení peněz zbývá ještě pár dní

Ekonomika
Zlínská dvojice Tomáš Horák s Radkem Adamem se pokusí na domácím finále SP v kolové překvapit.
/POZVÁNKA/ Opět po dlouhých 13 letech zavítá v sobotu do našeho regionu světová špička v kolové. V roce 2010 se ve finále Světového poháru brala zlínská dvojice (Martin Struhař, Jan Krejčí) deváté místo, nyní se mezi desítkou nejlepších představí hned dva výběry – čeští šampioni a čtvrtý celek z posledního MS Tomáš Horák, Radek Adam a na divokou kartu Ludvík Písek - Vojtěch Baxa.
14 fotografií

Světová špička kolové bude v sobotu ve Zlíně bojovat o titul. Kdo je favorit?

Ostatní sporty
Bike Valachy
Sportovní seriál DATART Valachy tour bude v polovině září pokračovat další akcí: závodem horských kol Bike Valachy Bílá. Zájemci se o tomto víkendu mohou seznámit s jeho hlavní trasou, která letos dozná částečné změny. Organizovaná projížďka se koná v neděli 27. srpna od 10:30 v doprovodu autora trasy Martina Kacíře ze Ski areálu Bílá.
2 fotografie

Projeďte si závodní trasu Bike Valachy

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Dnes už se levorukost považuje za celkem běžnou záležitost. Vždyť podle odhadů je každý desátý Čech levák. Není tomu ale ještě tak dávno, co se používání levé ruky jako primární považovalo za vážný sociální hendikep. Nezřídka to vedlo i k násilnému přeučování ve škole nebo v rodině. Obě oslovené levačky, Jitka a Sofie, si tu dobu živě pamatují.

Každý desátý Čech je levák. Násilné přeučování na praváky je už jen vzpomínkou

Praha
Lidé se snaží zvládat horko mnoha způsoby - od ventilátorů, chlazení až po výrobníky zmrzliny.
Červencové teploty se v průměru pohybují okolo 25 stupňů, nezřídka se vyšvihnou i přes tropickou třicítku. Lidé se snaží zvládat horko mnoha způsoby - od ventilátorů, chlazení až po výrobníky zmrzliny. Lékaři však varují před přílišným používáním klimatizace. Deník přináší i několik tipů od bytového designéra, jak se v těchto vedrech bez ní obejít.

Klimatizace? Dobrý pomocník, ale špatný pán. Lidé netuší, jaká rizika přináší

Zdraví
Výroba domácí zmrzliny. Ilustrační snímek
Osvěžit se Češi v horkých dnech chtějí také domácí zmrzlinou nebo limonádou. Ukazuje to zájem o výrobníky zmrzliny, sodové vody a ledu, který ve srovnání s minulým týdnem nebo červnem stoupl až o několik desítek procent. Žádané jsou především produkty ve střední cenové kategorii. Vyplývá to z informací obchodníků, které oslovila ČTK. Vysoké teploty podle nich vedou také k vyšším tržbám za hadice na zalévání zahrad nebo zavlažovače. Tropy posledních dní dnes v Česku dosáhnou vrcholu, může být až 37 stupňů Celsia.
11 fotografií

Osvěžení v horkých dnech. Zájem Čechů o zmrzlinovače a výrobníky ledu vzrostl

Ekonomika
Karel Dušek v cíli.
Víc jak sedm stovek sportovců ve věku od 1 roku až do 74 let se zapojilo do triatlonového závodu Valachy man o víkendu 24. a 25. června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku. Valachy man tak opět potvrdil pověst předního českého triatlonového závodu pro širokou veřejnost. Jeho dvě tradiční trasy pro dospělé a dětské závody navíc letos doplnil závod série evropského poháru XTERRA, na kterém se bojovalo i o tituly Mistrů ČR v terénnímu triatlonu.
3 fotografie

Valachy man přilákal přes 700 dětí i dospělých. Vyhrál Šťastný, XTERRU Dušek

Ostatní sporty
Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý nebude v sobotu 24. června chybět opět na startu Valachy mana u vodní nádrže Bystřička. Startovat bude na nejnáročnější, nové trase Xterra.
Cyklista Jaroslav Kulhavý řadu let sbíral úspěchy v cross country horských kol, včetně toho nejcennějšího: zlata na olympiádě v Londýně v roce 2012. Po nedávném ukončení profesionální kariéry asi řadu svých fanoušků překvapil, když oznámil, že se chce začít věnovat terénnímu triatlonu. Premiérově si ho otestoval loni v srpnu na Datart Valachy tour při Valachy manovi, kde v silné konkurenci obsadil úctyhodné čtvrté místo, a letos už se do Xterry od začátku sezóny „obul“ naplno. Hned při své mezinárodní triatlonové premiéře zvítězil v závodě Xterra na Maltě a míří k dalším metám.
2 fotografie

Olympionik Kulhavý se chystá na Valachy mana: Bude to náročný, ale pěkný

Ostatní sporty