ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Volejbal v Orlové začíná další etapu.
Orlová – Představitelé volejbalového klubu Slezan Orlová a Domu dětí a mládeže v Orlové se rozhodli, že zřídí na vybraných základních školách ve městě volejbalové přípravky.

Orlovský volejbal omlazuje

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Karvinsko - Úklid sněhu z chodníků vlastními silami není podle starostů obcí žádná novinka. O chodníky se starali již předtím, než to měli uloženo zákonem. Přesto současná bohatá sněhová nadílka i zde přidělává jejich představitelům problémy.

Obce zvládají sníh díky dobrovolníkům

Karvinsko
Již potřetí si vodáci z Věřňovic sjeli zimní Olši.
Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ – Novoročním sjezdem Olše odstartovali letošní vodáckou sezónu vodomilové ve Věřňovicích. Asi dvacítka nadšenců usedla v sobotu dopoledne do lodí a vydala se zimními toulkami řekou Olší.
8 fotografií

Vodáci si sjeli řeku v zimě

Karvinsko
Snímek z roku 1980: uprostřed v černé košili velitel sboru Jiří Vaněk. V náručí babičky Zdeňky Vaňkové je tehdy roční Jaroslav Svoboda, dnešní velitel jednotky.
Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ – Historie dobrovolných hasičských sborů je v Dolní Lutyni neobyčejně bohatá. Už na konci 30. let minulého století fungovaly v obci čtyři hasičské sbory: v centru obce, V neradu, na Zbytkách a polský spolek s německým názvem Freillige Feuerwehr, který v roce 1933 změnil svůj název na Ochotnicza Straż Pożarna.
6 fotografií

Hasiči z Lutyně pátrají po okolnostech vzniku sboru

Hasiči
Karvinská futsalová liga je za svou polovinou.
Karviná – Tým Frisca zvítězil v dalším ročníku Karvinské futsalové ligy (KFL) a o víkendu bude bojovat o zápis do historických análů jako první tým, který neztratil v celém průběhu soutěže ani bod. Zatím má z dvanácti utkání dvanáct výher.

Frisco je vítězem sálovky a jede na rekord

Ostatní sporty
Úklid sněhové nadílky
Karvinsko – Přestože se na první pohled může zdát, že malé obce budou mít problémy se zásadní změnou v tzv. chodníkovém zákoně, podle něhož jsou od letošního roku obce povinny odklízet sníh z chodníků na vlastní náklady, opak je pravda.

Radnice: Úklid sněhu bude drahý

Karvinsko
Tetování by mohlo přispět k identifikaci muže, který zemřel po srážce s vlakem.
Dolní Lutyně - Policii se stále nedaří identifikovat muže, který v pondělí odpoledne našel smrt v kolejišti v Dolní Lutyni. Zvláštním znakem, který by mohl pomoci objasnit, o koho šlo, by měl být především vytetovaný nápis „již nikdy“ na vnějším nadloktí levé paže. Další tetování měla oběť srážky na vnější straně kořene palce levé ruky.

Již nikdy, měl na paži vytetováno sražený muž

Karvinsko
Ilustrační foto.
Dolní Lutyně- Muže zatím neznámé totožnosti srazil v pondělí odpoledne vlak projíždějící Dolní Lutyní. Záchranáři byli do místní části Nerad přivoláni v půl páté odpoledne. Na místo vyjela nejbližší zdravotnická posádka ze stanoviště v Bohumíně a lékařská posádka z Karviné.

Muže usmrtil v Dolní Lutyni projíždějící rychlík

Nehody
František Gil
Orlová – František Gil z Dolní Lutyně je jedním z nejstarších a dosud žijících absolventů orlovské střední ekonomické školy, dnes Obchodní akademie Orlová. Rád na ty roky vzpomíná.

Obchodní akademie Orlová slaví 90 let

Karvinsko
SDH Závada
Petrovice u Karviné - Sbor dobrovolných hasičů v Petrovicích-Závadě byl založen na konci roku 1908. U jeho vzniku stálo 32 činných a 21 přispívajících členů. V současnosti, po sto jedna letech, má sbor kolem sto třiceti členů a za sebou bohatou historii.

Hasiče v Závadě hodně zaměstnává velká voda

Hasiči
Stonavští fotbalisté po výprasku v Lutyni zabrali a "doma" v Loukách porazili snadno Vlčovice. Udělali tak jistě radost předsedovi klubu Jiřímu Fraitovi (na snímku).
Stonava - Kvůli rekonstrukci svého areálu odehrají zbytek domácích podzimních utkání fotbalisté Stonavy v karvinských Loukách. To první sehráli v sobotu a hřiště pokřtili vítěznou premiérou.

Hřiště v Loukách vítězně pokřtěno

Fotbal
Fotbalisté Stonavy (v červených dresech) se přetahují o čelo tabulky s Horní Suchou.
Stonava - Čtvrtý venkovní výjezd na hřiště soupeřů už fotbalisté Stonavy v bodový produkt neproměnili. I když klidně mohli. V Brušperku jim však štěstí, které měli v Bystřici, nepřálo.

Fotbalový bůh jednou dává, jindy bere

Fotbal
Záchranná akce
Dolní Lutyně /FOTOGALERIE/ - Několik desítek minut, na které bude ještě dlouho s vyděšeným výrazem v obličeji vzpomínat, si včera prožil třináctiletý chlapec z Dolní Lutyně. Ten se při hře s kamarády dostal do svízele poté, co uvízl v jemném tekutém písku v tamní pískovně.
3 fotografie

Chlapec uvízl v písečné pasti

Nehody
Fotbalisté Horní Suché vyhráli i v Lutyni a vedou tabulku.
Horní Suchá - Fotbalisté Horní Suché vyhráli v I.A třídě na horké půdě Dolní Lutyně, když o výhře rozhodli už v první půli.

Suchá poskočila do čela

Fotbal
Ilustrační foto.
Karvinsko - Zatímco velká města v uplynulých letech řešila úbytek prvňáčků a letos se jejich počty stabilizovaly, v menších obcích jde do první třídy někdy i dvounásobek dětí oproti loňsku.

V obcích přibývá školáků

Karvinsko
Ilustrační foto
Karvinsko - Zatímco velká města v uplynulých letech řešila úbytek prvňáčků a letos se jejich počty stabilizovaly, v menších obcích jde do první třídy někdy i dvounásobek dětí oproti loňsku.

Školáci přibývají hlavně v obcích

Regiony
Robert Schimke (na ilustračním snímku vlevo) uzavřel skóre zápasu s Vlčovicemi nádhernou ranou ze třiceti metrů.
Dětmarovice - Fotbalisté Dětmarovic si v I.A třídě připsali první tři body. Vydřeli je doma v souboji s houževnatým nováčkem z Vlčovic.

Napodruhé už to vyšlo

Fotbal
Sušané doma proti Brušperku nezaváhali. Alespoň výsledkově.
Horní Suchá - Fotbalistům Horní Suché se ve druhém kole I.A třídy podařilo zvítězit. Hra se jim sice moc nedařila, ale dokázali udeřit na konci obou poločasů a připsali si důležité tři body.

Horní Suchá domácí premiéru zvládla

Fotbal
Ilustrační foto.
Ostrava - Ostravské fotbalové kluby nezahájily nový soutěžní ročník zrovna dvakrát úspěšně. Jediným klubem, jenž si do tabulky připsal alespoň jeden bod, byli pouze hráči Staré Bělé, kteří uhráli nerozhodný výsledek v Brušperku, Krásné Pole i Heřmanice první duely prohrály – shodně 0:2.

Ostravské celky v I.A třídě: jedna remíza a dvě porážky

Fotbal
Ilustrační foto.
Albrechtice -Šest fotbalových týmů si zahrálo o uplynulém víkendu na letním turnaji, který pořádal Baník Albrechtice. Z prvenství se radoval favorizovaný Český Těšín, který vyhrál všechny své zápasy.

V Albrechticích skončila Dobrá nakonec pátá

Fotbal
Bohumínský podnik je nejdelším v seriálu SPAC.
Bohumín - Cyklistický oddíl SK Šafrata Bohumín pořádá tuto sobotu 8. srpna 12. závod Slezského poháru amatérských cyklistů 2009 pod názvem Pětihodinovka/Tříhodinovka. Závod se jede jako třetí etapa Master Prix 2009.

Pětihodinovka a Tříhodinovka v Bohumíně

Ostatní sporty