ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Nižší fotbalové soutěže přinášejí zajímavé výsledky.
Karvinsko – Jistou dávku solidarity projevili o víkendu fotbalisté Těrlicka a Dolních Datyní, kteří porazili nejvážnější soupeře okresních kolegů z Dolní Lutyně v boji o postup do I.A třídy.

Kolegové pomohli Dolní Lutyni

Fotbal
Na objížďku upozorňují cedule
Rychvald /Čtěte ve středečním Deníku/ – Po letech marných snah o opravu Bohumínské ulice spojující centrum Rychvaldu s bohumínskou čtvrtí Záblatí a Dolní Lutyní přišel den D. Ve středu začíná rekonstrukce silnice, která byla zejména v zimě noční můrou všech řidičů – děravá a úzká, navíc s hlubokými příkopy.

Pozor na uzavírku: Začíná oprava spojnice Rychvaldu a Bohumína

Karvinsko
Ilustrační foto
Bohumín, Havířov - Dobrá zpráva? Snad. Současný ministr životního prostředí i za své předchůdce konečně zjistil, co může pomoci zlepšit stav ovzduší na průmyslovém Karvinsku silniční obchvaty měst. A dal jim zelenou.

Zelená silničním obchvatům

Karvinsko
Ilustrační snímek.
Region – Také v letošním roce využila spousta fotbalových týmů možnost zúčastnit se zimních turnajů na umělé trávě. Turnaj v Orlové byl zahájen již v minulém týdnu, dnes a zítra se rozehrají další ve Vřesině či Třinci.

Rozjíždí se zimní fotbalové turnaje

Fotbal
Část Bohumínské ulice v Rychvaldě připomíná tankodrom. Asfaltový povrch je tam v jednom úseku samá díra
Rychvald - Řidiči by mohli začít jásat, ale asi nebudou. Už za pár týdnů má začít již několikrát odkládaná rekonstrukce Bohumínské ulice vedoucí od křížení silnic z Bohumína a Dolní Lutyně až po křižovatku u Penny Marketu v Rychvaldu u odbočky na Heřmanice.

Oprava silnice zkomplikuje dopravu poblíž Rychvaldu

Karvinsko
Tomáš Havlásek - vítěz soutěže kanonýrů D-Sportu.
Dolní Lutyně – Dvaadvacetiletý Tomáš Havlásek z Dolní Lutyně vyhrál podzimní soutěž Deníku o nové kopačky firmy D-Sport. Za svůj tým vstřelil v I.B třídě úctyhodných 15 gólů. Stačilo mu k tomu třináct zápasů.

Havlásek: Ještě nikdy jsem nepostoupil

Fotbal
Lovecký zámek v Petrovicích–Prstné pochází z konce 18. století.
Petrovice - Že jste vždycky chtěli bydlet na zámku? Tak teď máte možnost svůj sen splnit. Tedy máteli dost peněz. Na prodej je totiž lovecký zámeček v Petrovicích.

Petrovický zámek je na prodej

Karvinsko
Ilustrační foto.
Karvinsko - Potřebujete peníze, hotovost? Není nic jednoduššího, než zajít do bankomatu a peníze vyzvednout. Bohužel takto zachovat se mohou spíše obyvatelé měst. Lidé z menších obcí totiž většinou tyto přístroje v místě svého bydliště nenajdou a nezbývá jim než jet do města.

Bankomaty na vesnici? Nejsou a nebudou

Ekonomika
Část Bohumínské ulice v Rychvaldě připomíná tankodrom. Asfaltový povrch je tam v jednom úseku samá díra
Rychvald /ROZHOVOR/ – Už několik let trápí katastrofální stav Bohumínské ulice v úseku od Penny Marketu v Rychvaldu až po křižovatku, kde se sbíhají cesty do Záblatí a Dolní Lutyně. Oprava se již několikrát odsouvala a kdy tedy konečně začne, jsme se zeptali starostky Šárky Kapkové.

Tankodrom na Bohumínské opraví koncem roku

Karvinsko
Nejméně padesát maskovaných mladíků vyděsilo v sobotu 18. června návštěvníky a zaměstnance Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu. Výtržníci měli na tvářích šály, kukly a masky.
Ostrava - Zběsile tančící maskované skupinky mladíků pobuřují veřejnost. Novému stylu, který vyznávají, se říká hardbass. Jedná se o nový způsob, jakým na sebe upozornit, vyznačuje se divokým trhaným tancem, který doprovází hlasitá elektronická hudba.

Hardbass: nový hudební styl, nebo výtržnictví

Regiony
Nejméně padesát maskovaných mladíků vyděsilo v sobotu 18. června návštěvníky a zaměstnance Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu. Výtržníci měli na tvářích šály, kukly a masky.
Ostrava -Zběsile tančící maskované skupinky mladíků pobuřují veřejnost. Novému stylu, který vyznávají, se říká hardbass.Jedná se o nový způsob, jakým na sebe upozornit, vyznačuje se divokým trhaným tancem, který doprovází hlasitá elektronická hudba.

Hardbass: nový hudební styl, nebo výtržnictví?

Ostravsko