ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Fotbalistům Dolní Lutyně se zadařilo.
Dolní Lutyně – Když to nejde proti týmům z dolní poloviny tabulky, tak to půjde proti lídrovi. To si nejspíš řekli fotbalisté Dolní Lutyně a v sobotu uhráli na hřišti Vendryně cennou remízu.

Cenný bod ze hřiště lídra

Fotbal
Třídění odpadů. Ilustrační snímek.
Karvinsko - „Orlované, třiďte odpad, nebudete za jeho svoz muset tolik platit!" Tak by mohl znít vzkaz obyvatelům Orlové, pokud jim vadí, že od letoška musí víc než stovku připlatit. Zastupitelé, kteří v říjnu zvýšení poplatku pro obyvatele tohoto třicetitisícového města schválili, tak rozhodli kvůli stále se zvyšujícím nákladům na svoz, likvidaci a separaci odpadu. Pokud by však Orlované odpad třídili daleko více, nákladovost komunálního odpadu by nebyla tak vysoká.

Lidé prý málo třídí odpad, proto budou platit vyšší poplatky

Z okolí
Ilustrační foto.
Šenov – Lepší konec podzimní části sezony si fotbalisté SK Šenov ani nemohli přát. V dohrávce 12. kola I.A třídy, skupiny B, porazili nováčka z Dolní Lutyně 3:1, vyhráli podruhé za sebou na vlastním hřišti a první polovinu sezony dokončili v lepší polovině tabulky.

Šenov se s podzimem rozloučil vítězně

Fotbal
Petr Vícha
Bohumín – Přesvědčivým vítězstvím sociálního demokrata Petra Víchy skončilo o víkendu druhé kolo senátních voleb. Nového senátora vybírali v Bohumíně, Havířově, Dolní Lutyni, Petřvaldu a Rychvaldu.

Petr Vícha obhájil křeslo senátora

Karvinsko
Stonavským fotbalistům se stále nevede.
Stonava – Fotbalisté Stonavy dál čekají v I.A třídě na výhru. V páteční předehrávce inkasovali ve Vratimově „trojku" a přišli o dva hráče.

Předehrávka pro Vratimov

Fotbal
Ilustrační foto
Karvinsko - Pod novým zákonem o rozpočtovém určení daní je už podpis prezidenta republiky. Skončil tak dlouholetý boj starostů z celé republiky, kteří poukazovali na diskriminaci při přerozdělení financí ze státní kasy výhody měla čtyři velká města, zatímco některé obce doslova živořily.

Obce podle nového zákona dostanou navíc miliony korun

Karvinsko
Šikmý kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech čeká oprava.
Karviná – Místní rarita, kterou je kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, se na zhruba čtvrt roku oblékne do lešení. Dělníci se navíc pustí do opravy podlahy, vnitřních omítek a kvůli vlhnutí levé zdi vybudují nový systém odvodnění okolí – soustava žlabů bude odvádět dešťovou vodu do nedalekého rybníka.

Šikmý kostel dostane 
novou fasádu a věžní hodiny

Karvinsko
Okresním celkům se letos v I.B třídě dařilo. Až na Těrlicko.
Karvinsko – Kvartet fotbalových týmů z Karvinska se v právě skončené sezoně I.B třídy prezentoval spolehlivými výkony. Dolní Lutyni se podařilo postoupit, Dolní Datyně se vyšvihly na čtvrtou příčku a nováček z Doubravy se bez problémů zachránil. Zklamalo jen sestupující Těrlicko.

Okresní celky v I.B třídě letos překvapily. Až na Těrlicko

Fotbal
Fotbalisté Dolní Lutyně zaslouženě vyhráli I.B třídu, skupinu C.
Dolní Lutyně – Fotbalisté Dolní Lutyně slaví postup mezi účastníky I.A třídy. Po dvou letech od sestupu z této soutěže se do ní vracejí, a to zásluhou trenéra Pavla Juřenčáka a „bytovkářů".

Dolní Lutyně splnila návratovou misi

Fotbal
Ilustrační foto
Karvinsko – „Biologického odpadu je moc, otvíráme další možnosti." Takový signál dává dětmarovická radnice lidem v obci. Od soboty mohou lidé svážet bioodpad na speciální sběrné místo, kde jej od nich převezme pracovník obecního úřadu.

Radnice chtějí lidem zakázat pálit listí

Karvinsko