ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Ilustrační foto
Dolní Lutyně - „Opusťte své domovy, hrozí výbuch staré válečné bomby!" Právě takovou nezáviděníhodnou situaci zažily v uplynulých dnech dvakrát po sobě stovky obyvatel Dolní Lutyně.

Sovětské letecké pumy děsily celou obec

Z okolí
Dolní Lutyně to měla těžké, hrála s lídrem tabulky.
Dolní Lutyně – Fotbalistům Lutyně se v I.A třídě nepovedlo překvapit vedoucí tým soutěže a ve Frenštátě inkasovali nepopulárního bůra.

Od lídra to schytali

Fotbal
Nejen v Karviné, ale také třeba v Orlové nebo v Bohumíně se veřejnost zapojila do celorepublikové soutěže Plave celé město.
Bohumín – Aleš Ježíšek z Orlové se ve středu stal tisícím účastníkem celorepublikové soutěži Plave celé město v Bohumíně. Už kolem 18. hodiny se podařilo vyrovnat loňský počet účastníků (943 plavců) a magická hranice tisícovky plavců padla před sedmou hodinou večer. Bohumínští jsou držiteli nového rekordu!
9 fotografií

V Bohumíně mají další rekord, v plavecké soutěži

Karvinsko
Dolní Datyně neudržely vedení.
Havířov – Fotbalistům Dolních Datyní rozhodně neprospěla týdenní pauza kvůli odloženému zápasu s Dolní Lutyní. V Dobraticích prohráli.

Obrat během deseti minut

Fotbal
Dolní Lutyně vypadla z herního rytmu.
Dolní Lutyně – Ani Dolní Lutyni neprospěl týden volna, který vinou odloženého zápasu v havířovských Datyních hráči Sokola získali.

Rozhodla penalta v úvodu

Fotbal
Od 1. ledna má v některých městech vstoupit v platnost vyhláška o zákazu výkupu ve sběrnách od běžných občanů. Zákon ale situaci vidí zcela jinak.
Karvinsko - Boj o kontroverzní vyhlášku, kterou města na Karvinsku chtějí sběrnám zakázat výkup šrotu a papíru od běžných občanů, zatím nekončí. Jak se ukazuje, vyhláška zatím nemá oporu v zákoně a ten stojí vždycky výš, než vyhlášky měst. Na Karvinsku zatím vyhlášku schválili v Bohumíně, Havířově, Karviné, Orlové, v Dolní Lutyni a Rychvaldu.

Boj o vyhlášku trvá dál

Karvinsko
Ilustrační foto
Karvinsko - Tak dlouho chodí opilí válet se po místním parku a pobuřovat, až se ucho utrhne. Přibližně takto by se dal popsat případ několika mužů bez domova, kteří již dlouhý čas „působí" v obci Dolní Lutyně.

Zmiz z našeho města, ty grázle!

Zločiny a soudy
Dolní Lutyni to na úvod šlo i bez kapitána Vanečka.
Dolní Lutyně – Správnou nohou vykročili do nové sezony v I.A třídě fotbalisté Dolní Lutyně. Na svém hřišti porazili silný Brušperk, v minulé sezoně ještě účastníka krajského přeboru.

Obavy nebyly na místě

Fotbal
Dolní Lutyně nezaznamenala v letní pauze výrazné změny v kádru.
Dolní Lutyně – S absencí lídra týmu Vanečka, který se rozhodl podstoupit několikrát odkládanou operaci kolena, vstoupí do další sezony v I.A třídě fotbalisté Dolní Lutyně.

Dolní Lutyně udržela Macháčka

Fotbal
Ilustrační foto
Petřvald n. M. - Třemi góly mezi 79. a 85. minutou rozhodli o tom, že se v posledním kole I. A třídy, sk. B mohli radovat z tříbodového zisku, který pro ně byl devátým vítězství v sezoně. Fotbalisté Petřvaldu zakončili soutěžní ročník 2013/2014 domácím utkáním proti Dolní Lutyni.

Vítězné loučení Petřvaldu na Moravě

Fotbal
Dolní Lutyně se po předchozích nevýrazných představeních zase dočkala výhry.
Dolní Lutyně – Po třech kolech se fotbalisté Dolní Lutyně zase dočkali vítězství, když porazili nepříjemné Raškovice.

V Lutyni drama až do konce

Fotbal
Albrechtice prolomily sérii nezdarů.
Albrechtice – Mají to za sebou. Sérii mizerných výsledků v I.A třídě přerušili fotbalisté Albrechtic v derby s Dolní Lutyní, kterou doma porazili.

Albrechtice se konečně chytily

Fotbal
Dolní Lutyně vytěžila z dalšího zápasu jen bod.
Dolní Lutyně – Jen remízu vydolovali na vlastním hřišti fotbalisté Dolní Lutyně v souboji s Frenštátem pod Radhoštěm. Z výsledku byli zklamaní.

Do obranného valu to nešlo

Fotbal
Dolní Lutyně po skvělém startu do jara vystřízlivěla.
Dolní Lutyně – Nečekaně naloženo dostali ve Věřovicích fotbalisté Dolní Lutyně, kterým tak skončila série s předními týmy soutěže.

Příliš krutá prohra Sokola

Fotbal