ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Výkopy.Kvůli výměně vodovodního potrubí jsou ještě k vidění v centru Dolní Lutyně.
Dolní Lutyně, Český Těšín - Až do září budou dělníci dokončovat nový vodovod v centru obce. Hotový už je 143 metrů dlouhý úsek, který se dělal otevřeným výkopem ve stávající trase. Dalších 214 metrů povede novou trasou.

Během léta vymění vodovodní potrubí

Karvinsko
Festival místních kapel na Lodičkách.
Karvinsko - Konec některých koncertů a dalších večerních akcí, které nejsou plánovány dlouhodobě dopředu, na druhou stranu jasně stanovený noční klid bez výjimek. Takový scénář zřejmě přinese do praxe novela zákona o přestupcích, která vejde v platnost 1. října.

Nahlas po desáté už jen s vyhláškou

Karvinsko
Milada Hillová oslavila v březnu 2016 v Havířově své 104. narozeniny.
Karvinsko - „Kdybych se narodil před sto lety v tomhle městě…," zpívá Jaromír Nohavica ve své písni Těšínská. Zuzana Lišková se sice narodila v Bukovci, do Českého Těšína se ale přistěhovala před druhou světovou válkou. Donedávna byla nejstarší českotěšínskou občankou, zcela nedávno ale zemřela ve věku nedožitých 103 let.

Déle než sto let žijí spíše ženy

Karvinsko
Dolní Lutyně má za sebou špatnou sezonu, ve které spadla do I.B třídy.
Dolní Lutyně – Úleva z ukončené sezony, která se klubu hrubě nepovedla, byla cítit z fotbalistů Dolní Lutyně po jejich závěrečném duelu v letošní I.A třídě.

Dolní Lutyně se loučila „bůrem"

Fotbal
Dolní Lutyně měla na to bodovat, ale zase se jí to nepovedlo.
Dolní Lutyně – Fotbalistům Dolní Lutyně schází rozvaha v gólových situacích. Proti Petřvaldu na Moravě měli na to uhrát příznivý výsledek, ale nepovedlo se.

Hratelný zápas nepřinesl nic

Fotbal
Ilustrační foto.
Dolní Lutyně (Karvinsko) - Konvoj amerických vojáků, kteří míří na pobaltské cvičení Saber Strike, dnes v 16:40 na dálnici v Dolní Lutyni-Věřňovicích na Karvinsku opustil území České republiky. Řekla to Jolana Fedorková z tiskového oddělení generálního štábu české armády. Nyní konvoj jede Polskem.

Konvoj amerických vojáků mířící do Pobaltí opustil Česko

Česko
Ilustrační foto.
Karvinsko - Srážka se zvěří je jedna z nejčastějších příčin dopravních nehod a největší riziko je právě teď. Srny migrují, hledají nová teritoria, ve kterých zůstanou až do říje.

Pozor, srny!

Nehody
Dolní Lutyně prohrála a pomalu se loučí s I.A třídou.
Dolní Lutyně – Fotbalové derby v I.A třídě dopadlo lépe pro albrechtické fotbalisty, kteří prokazují skvělou jarní formu, byť zrovna v Lutyni to z herního hlediska nebylo nic moc.

Derby v Lutyni pro Albrechtice

Fotbal
Dolní Lutyně má problémy. Znovu nevyhrála.
Dolní Lutyně – Fotbalisté Dolní Lutyně sice neprohrávají, ale ani nevyhrávají a skrze nerozhodné výsledky se udržení v soutěži dosahuje skutečně ztuha.

Po remízách to jde těžce

Fotbal
Stonava nečekaně selhala.
Stonava – Zpátky z hrušky dolů. Fotbalisté Stonavy v posledních dvou zápasech I.A třídy přenechali body nejhorším týmům soutěže a musí se zase snažit, aby nezabředli do sestupového pásma.

Stonava podlehla předposlední Hrabové

Fotbal
Dolní Lutyně sice nevyhrála, ale na nesestupové místo ztrácí už jen tři body.
Dolní Lutyně – O záchranu v I.A třídě usilující Dolní Lutyně ztratila doma body 
v derby s fotbalisty Stonavy. Zápas dospěl k nerozhodnému výsledku.

Nerozhodné derby, Lutyně smutní

Fotbal
Dolní Lutyně inkasovala ze startu půltucet.
Dolní Lutyně – Nelichotivým tenisovým výsledkem začali jarní část I.A třídy fotbalisté Dolní Lutyně. Na omluvu snad jen dodat, že je čekal lídr tabulky.

Dolní Lutyně dostala „kanára"

Fotbal
Jarka Rybová se svými díly v českotěšínské galerii Most.
Veselý keramický gramofon, skřítci, malý i velký Napoleon, ale také svícny, kachle, obrazy, modré i zelené soupravy a jiné artefakty. Desítky různorodých keramických plastik dovnitř i ven. To vše je 
k vidění do 18. prosince v galerii Most. Autorkou těchto zajímavých keramických děl je výtvarnice Jarka Rybová z Dolní Lutyně.

Předvánočně laděná výstava Jarky Rybové

Volný čas
Dolní Lutyně neprožila ideální podzim.
Dolní Lutyně – Nevydařenou podzimní část v I.A třídě zakončili fotbalisté Dolní Lutyně stylově – debaklem na půdě Petřvaldu na Moravě.

Utrpení Dolní Lutyně skončilo

Fotbal
Dolní Lutyně se loučila s domácími diváky plichtou.
Dolní Lutyně – Aspoň bod získali do záchranářských prací fotbalisté Dolní Lutyně, kteří jako jediní z okresních týmů v I.A třídě o víkendu nevyhráli.

Bod Lutyně do záchranné mise

Fotbal
Ilustrační foto
Po těsném vítězství 2:1 v derby nad Veřovicemi cestovali do Stonavy, kde ale stejným poměrem prohráli. Petřvaldší fotbalisté, kterým ale ve druhém poločase nebyla uznána branka, tak vyrovnali sezonní bilanci, když si k šesti výhrám připsali šestou porážku. Tým kapitána Radka Huvara zakončí podzimní část I.A třídy, sk. B, nedělním domácím soubojem proti dvanácté Dolní Lutyni.

Sporná penalta a neuznaný gól znamenaly prohru

Fotbal
Dolní Lutyně se proti favoritovi nechytila.
Dolní Lutyně – Fotbalisté Dolní Lutyně setrvávají v suterénu I.A třídy. Na půdě lídra z Bystřice měli na to získat nějaké body, ale to by museli v obraně předvést zodpovědnější výkon.

U lídra udělali velké chyby

Fotbal
Lutyně se po delší době zase dočkala výhry.
Stonava – Záchranářské derby ve Stonavě dopadlo překvapivě, čili výhrou hostující Dolní Lutyně, která zaznamenala své letošní teprve druhé vítězství.

Lutyně zarmoutila stonavské kolegy

Fotbal
Dolní Lutyni to prostě nejde.
Dolní Lutyně – Stále na spodku tabulky I.A třídy setrvávají fotbalisté Dolní Lutyně. Horší než oni jsou už jen Sedliště.

Dolní Lutyni se nedaří

Fotbal