ŠTÍTEK: Dolní Lutyně

Na polích mezi Dolní Lutyní a Věřňovicemi by mohla vyrůst obří továrna na baterie do elektromobilů. S investorem intenzivně jedná vláda.
/VIDEO, AUDIO/ Důkladné prověření, zda je prostor u Věřňovic vhodný pro stavbu průmyslové zóny, a také záruky a dohody, které zajistí ochranu životního prostředí a vybudování dostatečné dopravní a technické infrastruktury, budou požadovat obce, jichž by se nejvíce dotkla stavba obří průmyslové zóny ve Věřňovicích. V pátek se na tom shodli starostové Bohumína, Dolní Lutyně a Dětmarovic, tedy obcí, mezi kterými se prostor o rozloze 280 hektarů, který chce stát nabídnout strategickému investorovi pro vybudování velké továrny, nachází.
14 fotografií

Starostové chtějí pro obyvatele záruky kvůli plánované baterkárně ve Věřňovicích

Karvinsko
Na polích mezi Dolní Lutyní a Věřňovicemi by mohla vyrůst obří továrna na baterie do elektromobilů. S investorem intenzivně jedná vláda. Březen 2024.
Už jednou, před 20 lety, to vypadalo, že na polích a loukách mezi Dolní Lutyní a Věřňovicemi vyrostou obří haly, kde se budou vyrábět auta. Nakonec z toho sešlo a místní si oddechli. Teď se ale ta situace opakuje. Vláda jedná s investorem o tom, že by mezi elektrárnou v Dětmarovicích a okrajovou částí Bohumína postavil gigafactory – obří továrnu na výrobu baterií do elektroaut. Místní to ale, stejně jako tehdy na počátku tisíciletí, odmítají. 
14 fotografií

Dolní Lutyně: proč místní obyvatelé nechtějí obří továrnu za 200 miliard

Karvinsko
V Dolní Lutyni na Karvinsku se 24. ledna 2024 střetl na přejezdu vlak s nákladním vozidlem. Nehodu nepřežil strojvedoucí.
Tragédie na železničním přejezdu u Dolní Lutyně na Karvinsku, kde nejspíš kvůli ostrému hrbu na silnici zůstal před přijíždějícím rychlíkem viset tahač s návěsem, vyvolala vzpomínky na přejezd ve Slatiňanech na Chrudimsku ve směru k chrudimské nemocnici. Tam po rekonstrukci tratě před několika lety vznikl také ostrý lom, na kterém měly problémy dokonce i autobusy. Podvozkem škrtaly o vozovku. 
4 fotografie

Tragédie na krkolomném přejezdu u Karviné. Znáte podobně nebezpečné na Orlicku?

Orlicko
Zápas 18. kola minulého ročníku okresního přeboru Karvinska Horní Suchá B - Slovan Havířov 2:3.
/FOTOGALERIE/ Nová fotbalová sezona začíná tento víkend (12. a 13. srpna) i v okresním přeboru Karvinska. Soutěž má letos čtrnáct účastníků. Chybí mezi nimi FK Těrlicko 2022 - v prvním roce po svém vzniku si v červnu hned vykopal postup krajské I.B třídy. Nováčkem jsou Dětmarovice, které vloni sestoupily z divize F až do I.B třídy a z ní po roce do „okresu“. Letos naposledy se půjde na fotbal o víkendu 4. a 5. listopadu.
17 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - los okresního přeboru Karviné

Okresy
25. kolo okresního přeboru mezi FK Těrlicko 2022 a SK Slavoj Petřvald (4:2). 3. června 2023 v Těrlicku.
/EXKLUZIVNĚ, FOTOGALERIE/ Je dobojováno, fotbalisté si užívají krátké volno než znovu naskočí do letní přípravy na novou sezonu. A také se všude vystavuje účet za tu minulou. I v okresním přeboru Karvinska, který letos vyhrál FK Těrlicko 2022. Nový klub to vzal nejrychlejší možnou cestou, rok po svém vzniku si vybojoval postup do krajské I.B třídy.  
62 fotografií

Okresní přebor: Kdo je král střelců a čí dres nosí nejlepší gólman? Podívejte se

Kraje
Ve čtvrtek 15. září se bude křtít nová nářeční mapa Věřňovic.
Původní názvy polí, luk, lesů a hospodářství, archivní i současné fotografie zajímavých míst a historických památek, cyklostezky a vodácké trasy na řece Olze. To vše a mnoho dalšího obsahuje turistická nářeční mapa Věřňovic, jež jsou součástí Dolní Lutyně.

Vznikla nářeční mapa Věřňovic, už jste ji viděli?

Karvinsko
Zápas 6. kola okresního přeboru Karvinska Horní Suchá B - MFK Havířov B 7:3.
/FOTOGALERIE/ Celkem 26 gólů (18:8) padlo v 6. kole fotbalového okresního přeboru. Z prvního vítězství se radoval nováček z Horní Suché, který doma vysoko porazil MFK Havířov B 7:3, když do branky hostů se trefilo sedm hráčů. V utkání viděl v 19. minutě červenou kartu havířovský Michal Čípel za prudké násilné udeření soupeře loktem do obličeje za použití nepřiměřené síly v přerušené hře.
20 fotografií

Okresní přebor: Horní Suchá a Bohumín už ví, jak chutná vítězství. Podívejte se

Okresy
Zápas 26. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Stonava - Vratmov B 0:4.
/FOTOGALERIE/ Jistou účast v krajském přeboru má z I.A třídy vítěz skupiny B Řepiště, ale o tom, kdo ho doprovodí z „áčka" se rozhodne až v posledním kole na dálku mezi Bolaticemi a Vřesinou, které mají shodně 57 bodů. Šanci má i třetí Stará Bělá s 55 body, která za týden hostí Vřesinu. Bojuje se i o záchranu - na jaře se odhlásila Dolní Lutyně, do I.B třídy sestupují poslední Slovan Ostava (A) a Dobrá (B) i předposlední Zlatníky (A). Po posledním kole je doplní ještě jeden tým - v ohrožení jsou stále Malé Hoštice (A), Štěpánkovice (A) a Jablunkov (B).
18 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Vizualizace sportovní haly, kterou chce obec postavit u základní školy.
/SERIÁL DENÍKU, FOTOGALERIE/ Dolní Lutyně je dnes obcí, která nestojí na místě. Hlavní akcí je zde nyní nové sportoviště a přírodní areál pro setkávání i odpočinek. To vše má v budoucnu vzniknout v místech, kde v minulosti stávalo letní koupaliště. Práce na proměně tohoto území, jemuž dnes dominuje obnovený rybník, začaly přes zhruba pěti lety. Od Ďáblovy kolonie přes Waroschův les vede k tomuto místu nová asfaltová stezka, jež zatím ale končí na louce. Nejen to zjistil Deník při návštěvě obce v dalším díle putovního seriálu po Karvinsku. 
78 fotografií

Dolní Lutyně se mění, bude tu i nový sportovní a přírodní areál, přijedete?

Karvinsko
Libor K. je obžalován z pokusu o vraždu. Ostrava, 4. ledna 2022.
Konflikt, při kterém se střílelo ze samopalu, začal v úterý řešit Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl pětašedesátiletý Libor K. z Dolní Lutyně na Karvinsku. Nelegálně drženou zbraň měl obrátit vloni v říjnu proti muži, jenž společně s dalšími osobami dorazil k jeho rodinnému domu. „Komando“ se chtělo pomstít za údajné napadení matky jednoho z členů, s níž Libor K. žil. Prý se ji chystal vyhodit z domu.
7 fotografií

Střelba ze samopalu na Karvinsku. Bývalý milicionář řešil rodinné spory

Zločiny a soudy
Libor K. je obžalován z pokusu o vraždu. Ostrava, 4. ledna 2022.
Konflikt, při kterém se střílelo ze samopalu, začal v úterý řešit Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl pětašedesátiletý Libor K. z Dolní Lutyně na Karvinsku. Nelegálně drženou zbraň měl obrátit vloni v říjnu proti muži, jenž společně s dalšími osobami dorazil k jeho rodinnému domu. „Komando“ se chtělo pomstít za údajné napadení matky jednoho z členů, s níž Libor K. žil. Prý se ji chystal vyhodit z domu.
7 fotografií

Střelba ze samopalu na Karvinsku. Bývalý milicionář řešil rodinné spory

Krimi