ŠTÍTEK: Jude Law

Karlovarská festivalová hvězda Clive Owen při natáčení filmu Poslední rytíři.
Herec Clive Owen, jeden z Posledních rytířů i Potomků lidí, je v Karlových Varech. Na zakončení festivalu převezme Cenu prezidenta, o den dříve, v pátek uvede ve Velkém sále film oscarového režiséra Mikea Nicholse Na dotek, v němž si zahrál s Natalií Portmanovou, Julií Robertsovou a Judem Lawem. Owen však kromě filmové lásky a zrady ovládá i pole bojové. Své o tom vědí čeští kaskadéři, kteří se s hercem potkali a spřátelili ve filmech Poslední rytíři a Ofélie a kteří přispěli k tomu, že Theo z Potomků lidí dorazil na karlovarský festival. Na place ho zažil například Pavel Boušek.
5 fotografií

Clive Owen je skvělý parťák, akční scény si chce dělat sám, říká český kaskadér

Film a televize
Gong Er (Ziyi Zhang) se v boji vyrovná kdejakému muži. Pohání ji pomsta.
Kung-fu a romance. Že to nejde dohromady? Pro hongkongského filmaře Kar-wai Wonga to neplatí. Podobně jako některé jeho postavy zkouší nemožné a zdánlivě neslučitelné světy ho baví rafinovaně propojovat. Dokazuje to kupříkladu v posledním filmu Velmistr, v němž vzdává hold čínské bojové škole, jež uhranula i slavného Bruce Leeho. S notným zpožděním teď Velmistr vstoupil i do českých kin.

Kung-fu trochu jinak. Film Velmistr není jen o slavném Ip Manovi

Film a televize
Jude Law
Filmový vesmír Hvězdných válek, stejně jako impérium George Lucase, je nekonečný. Zejména na platformě Disney+. Rozprostírá se od od jedné série ke druhé, nové projekty se točí jako o závod. Každá z postav má svůj příběh, dokonce i ty, které zatím neznáme. Jednu z nich si nyní přisvojil i britský herec Jude Law, nováček ve slavné franšíze. Potkáme ho v seriálu Skeleton Crew, jehož první trailer studio odtajnilo zkraje dubna během oslav Star Wars Celebration.
10 fotografií

Příběhy ze světa Star Wars nekončí. Rytíře Jedi si nově zahraje i Jude Law

Film a televize
Richard Gere se spřátelil s Jiřím Bartoškou.
Už v pátek odstartuje 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který podobně jako v předchozích letech nabídne divákům nabitý program a představí řadu zajímavých hostů včetně Geoffreye Rushe či Benicia Del Tora. Připomeňte si s námi několik nečekaných, úsměvných, ale i dojemných chvilek, které zde prožili někteří slavní v předchozích letech.
10 fotografií

Top momenty festivalu ve Varech: Alláh, ztracené kufry i poražená rakovina

Společnost
Fantastická zvířata se vrací do kina v Hraničáři. Ne naposledy.
Milujete příběhy již velkého čaroděje Harryho Pottera? Přesvědčil vás bojem se zlem, strachem o blízké, přátele i rodinu, brali jste jako samozřejmost, že musí to největší zlo světa - Lorda Voldemorta s jeho přisluhovači - porazit. Drželi jste Harrymu roky palce a ono to vyšlo? Pak si jistě nenecháte ujít ani 3. díl následné filmové série od J. K. Rowlingové, strhující velkofilm Fantastická zvířata, tedy Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

Fantastická zvířata se vrací do Hraničáře. Ne naposledy

Čtenář reportér
Divadlo Ponec pro vás připravilo další lekci contemporary dance. Tentokrát s Mirkou Eliášovou.
Víte už, jak si zpestřit středu? Máte už vymyšlený program na zlepšení nálady nebo zahnání hrozící nudy? Podívejte se na pár našich tipů a třeba si vyberete.

Tipy na středu 19. května

Volný čas
Anya Taylor-Joy (Dámský gambit)
Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Svoje tipy, kde hledat zábavu i nové znalosti, pro čtenáře připravila kulturní redaktorka Deníku.
8 fotografií

Kino v obýváku. Online sledování nabízí velké filmy i poutavé dokumenty

Film a televize
Deštivý den v New Yorku.
Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství… Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu…

Holešovské letní kino promítne romantickou komedii Deštivý den v New Yorku

Volný čas
Dva papežové
Filmová nabídka HBO má od loňského podzimu těžkého konkurenta jménem Netflix. V nabídce obou se teď potkají dva různé projekty ze zákulisí Vatikánu. Strhující dvouhodinové drama Dva papežové je už na Netflixu k mání, Nový papež Paola Sorrentina startuje na HBO GO zítra, v televizi pak 14. ledna. Navazuje na Mladého papeže s Judem Lawem, který se objeví i v druhé řadě, kde mu sekunduje v roli Sira Johna Brannoxe John Malkovich.
6 fotografií

Papežové, zaklínači či rockeři. HBO a Netflix nabízejí fantasy i dokumenty

Film a televize
Silvio Berlusconi
Řím - Italský režisér Paolo Sorrentino, který získal Oscara za snímek Velká nádhera a který se často zaměřuje na osamělé stárnoucí bouřlivé muže mající obrovskou moc, natočí film o bývalém italském premiérovi Silviu Berlusconim. Jak napsal filmový magazín Variety, Sorrentino právě pracuje na scénáři pro snímek nazvaný Loro, což v italštině znamená Oni. Jde ale zároveň o slovní hříčku, protože tento výraz zní stejně jako slovo L'oro, což znamená zlato. Film by se mohl začít natáčet již na jaře příštího roku.

Režisér Sorrentino natočí film o bývalém premiéru Berlusconim

Film a televize
Český národní symfonický orchestr. Ilustrační foto.
Český národní symfonický orchestr (ČNSO) v hostivařském studiu Gallery No.1 natáčí v těchto dnech hudbu k novému seriálu režiséra Paola Sorrentina. Osmidílný seriál Young Pope bude mít premiéru na zářijovém filmovém festivalu v Benátkách. V hlavních rolích se představí britská hvězda Jude Law a držitelka Oscara Diane Keatonová. V pondělí o tom  informoval mluvčí orchestru Janis Sidovský.

ČNSO nahrává hudbu k seriálu režiséra Paola Sorrentina

Volný čas
Mel Gibson v Karlových Varech převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii
Karlovy Vary /ROZHOVOR/ - Do mezinárodního filmového festivalu zbývají tři týdny a v Karlových Varech je tak trochu ticho před bouří. Ale už 3. července se tak trochu ospalé a léčivě ztichlé město až do 11. července změní v neuvěřitelně hektickou, festivalově dunící metropoli. V tento den filmová přehlídka zahajuje a letos bude obzvlášť výjimečná. Oslaví jubilejní, padesáté výročí.

Tři týdny a je tady jedinečný filmový mejdan

Film a televize
Mel Gibson v Karlových Varech převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii
Karlovy Vary - Do mezinárodního filmového festivalu zbývají tři týdny a v Karlových Varech je tak trochu ticho před bouří. Ale už 3. července se tak trochu ospalé a léčivě ztichlé město až do 11. července změní v neuvěřitelně hektickou, festivalově dunící metropoli. V tento den filmová přehlídka zahajuje a letos bude obzvlášť výjimečná. Oslaví jubilejní, padesáté výročí.

Tři týdny a je tady jedinečný filmový mejdan

Volný čas
VESELÁ SHOW. Elmo s přáteli hraje dětem.
Praha – Příběhy veselých postaviček, přátel ze Sezamové ulice, které jsou dobře známé malým dětem i jejich rodičům z televizního vysílání, ožijí na českých pódiích. Elmo, Keksík, Bohoušek, Ernie, pták Buk, Zoe, popletený pan Nudlička a další předvedou veselou show plnou písniček, tancování, vtipných scének a nekončící legrace, to vše v původním zahraničním muzikálovém představení Elmo hraje dětem – Sesame Street Live!

Na česká pódia vtrhnou barevní plyšáci ze Sesame Street

Divadlo
Jako Dr. Nicholas Ballard v seriálu Hvězdná brána. Na snímku je s hereckým kolegou Michaelem Shanksem.
Volyně – Herec a volyňský rodák Jan Rubeš se před kamerou sešel s mnoha herci známých jmen. Jmenujme několik z nich: John Travolta, Jude Law, Charlie Sheen, Goldie Hawn, Gene Hackman, Harrison Ford, Linda Hamilton, Laurence Fishburne a další.

Jan Rubeš stál před kamerou s Harrisonem Fordem

Strakonicko
Ve sklářské huti karlovarského Moseru začala výroba křišťálových glóbů - ceny pro filmový festival
Karlovy Vary - Křišťálové glóby, prestižní ceny určené pro vítěze Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, ručně vyrábí sklárna Moser již více než deset let. Jejich výroba, která začala v úterý, je poměrně složitým procesem sestávajícím z desítek operací, na jejichž konci se v rukou filmových tvůrců ocitne bronzová socha dívky zvedající křišťálovou kouli.
6 fotografií

V žáru huti se rodí Cena pro Mezinárodní filmový festival

Karlovarsko
Benedict Cumberbatch jako Sherlock Holmes.
Londýn – Britský herec Benedict Cumberbatch, který se proslavil jako televizní Sherlock Holmes, bude příští rok hrát v Londýně Hamleta. Oznámilo to londýnské kulturní středisko Barbican, v jehož divadle se bude klasická tragédie Williama Shakespearea inscenovat.

Benedict Cumberbatch bude hrát v divadle Hamleta

Divadlo
Berlinale, jeden z nejvýznamnějších filmových festivalů, začíná. Velkou hvězdou má být Jude Law.
Praha, Berlín /FOTOGALERIE/ – Už potřiašedesáté se ve čtvrtek otevřou v německé metropoli brány Mezinárodního filmového festivalu Berlinale. První prestižní soutěžní přehlídka letošního roku potrvá do 17. února a o Zlatého medvěda se utká devatenáct filmů z celého světa. Na mezinárodním filmovém festivalu představí své filmy Soderbergh, Van Sant i August. Češi tu letos zástupce nemají…
5 fotografií

Berlinale začíná. Přivítá Jude Lawa i Matta Damona

Film a televize
ANNA KARENINA. Joe Wright si pro svou divadelně stylizovanou verzi slavného příběhu lásky od Lva Nikolajeviče Tolstého vybral do titulní role Keiru Knightley.
Praha /VIDEO/ – Filmoví distributoři jsou šprýmaři. Minulý týden zahrnuli kina desítkou premiér, teď se v záplavě starší nabídky budou bát jen dva nové tituly. Vyberou si ale příznivci milých komedií i ti náročnější. Na filmová plátna tedy přicházejí dva klasické příběhy lásky a Jean Reno v roli gurmána a mistra noblesní kuchyně…

Filmové premiéry: Anna Karenina a duo šéfkuchařů v Paříži

Film a televize