ŠTÍTEK: Ladislav Zibura

Jarní výstava v Dobrovici je předzvěstí dalších jarních trhů na Boleslavsku. Ilustrační foto.
/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Boleslavsku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party, srazu sběratelů nebo na vinném koštu s cimbálovkou. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 
50 fotografií

Kam o víkendu: Boleslavsko čeká večírek s rapem i trénink na Velikonoce

Volný čas
Šibřinky jsou nyní v Nelahozevsi, 23. března budou v Kralupech nad Vltavou.
/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party nebo srazu sběratelů. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 
14 fotografií

Kam o víkendu: Na Mělnicku se tančí na bubenický bigbít i s cimbálovkou

Volný čas
Nymburk už má masopust za sebou, nyní čeká masopustní veselí Černíky.
/FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party, srazu sběratelů nebo na vinném koštu s cimbálovkou. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers. 
113 fotografií

Kam o víkendu: Na Nymbursku se tančí v maskách i v civilu. Bude i jarní jarmark

Nymbursko
Z besedy s cestovatelem, spisovatelem a novinářem Ladislavem Ziburou v rámci cyklu Křeslo pro hosta ve Zruči nad Sázavou.
/FOTOGALERIE/ Uprostřed práce na své šesté knize, věnované pouti do Santiaga de Compostela, udělal známý cestovatel, spisovatel, vypravěč a novinář Ladislav Zibura malou přestávku a poctil svou mimořádnou návštěvou diváky pořadu Křeslo pro hosta ve Zruči nad Sázavou. Tak trochu i díky přátelství s jedním z předchozích našich hostů, kterému se ve Zruči líbilo - reportérovi Janku Rubešovi.
40 fotografií

Poutník Zibura sypal z rukávu humorné i odvážné příběhy ze svých cest po světě

Čtenář reportér
Ve zručském Křesle pro hosta usedl ve čtvrtek 24. listopadu Dan Bárta.
/FOTOGALERIE/ Nebývá zvykem, aby jeden z nejlepších českých zpěváků a textařů, navíc uprostřed koncertního turné, vystupoval na veřejných besedách. Přesto se to 24. listopadu ve Zruči nad Sázavou podařilo. Mnohonásobný držitel ceny Zpěvák roku, ceny Zpěvák čtvrtstoletí, Jidáš i Ježíš z kultovního amerického muzikálu, bývalý rocker i osobitý interpret s nezaměnitelným hlasem Dan Bárta přes dvě a půl hodiny besedoval před plným sálem Hotelu Zruč.
21 fotografií

Dan Bárta, Jidáš i Ježíš s vášní pro vážky usedl do Křesla pro hosta

Čtenář reportér
Vokální seskupení 4Tet. Ilustrační foto.
Na pár dní se nám snad vrací pomyslné "babí léto" a maličko se nám prý oteplí, ale podzim už je tady a s ním přichází kratší dny, které lákají třeba k návštěvě nějaké zajímavé kulturní akce. Máme za sebou nabité Frenštátské kulturní léto a věříme, že i přes deštivé víkendy, které nás létem provázely, si řada z vás naše akce užila stejně jako my. 

Co se chystá ve Frenštátě? Divadla, koncerty i besedy! Koukněte a naplánujte si

Čtenář reportér
Noví provozovatelé Biografu Kotva.
Od 1. září začne českobudějovické městské kino Kotva provozovat nový nájemce Asociace jihočeských audiovizuálních tvůrců (AJAT). Vystřídá bývalého provozovatele Jana Turinského, který řídil kino dlouhých 17 let. Nájem kina nově město určilo ve výběrovém řízení, v němž AJAT zvítězil, na sedm let. Důvodem byla podle prvního náměstka Juraje Thomy, který má na starosti i kulturu, motivace.

Biograf Kotva bude sloužit městu. Chceme kino otevřít všem, říkají noví nájemci

Českobudějovicko
Vzkazy osobností na Malé Straně 28. a 29. dubna 2020.
Svérázný vzkaz posílá Pražanům a Pražankám nejlepší český basketbalista, hráč slavných Chicago Bulls Tomáš Satoranský. Vypůjčil si citát neméně slavného Ivana Hlinky a jeho slova jsou dnes a zítra večer k vidění vždy od 20.30 na malostranské náplavce mezi Mánesovým mostem a Hergetovou Cihelnou. Jaké další vzkazy a od koho se na zdi objeví? Podívejte se v galerii.
33 fotografií

„Hlavně se z toho nepo...“ Basketbalista Satoranský posílá vzkaz Pražanům

Volný čas
Cestovatel Ladislav Zibura.
Ladislav Zibura si ve čtvrtek 27. února od 19 hodin ve velkém sále Divadla Oskara Nedbala připravil projekci a zábavné vyprávění o své pěší túře do Jeruzaléma, která trvala neuvěřitelných 40 dní.

Novinář a cestovatel beseduje v DON

Volný čas
Ředitelka Nymburského kulturního centra Iveta Friedlová.
Starosta Tomáš Mach doporučil minulý čtvrtek ředitelce Nymburského kulturního centra (NKC) Ivetě Friedelové, aby odstoupila z funkce. Potvrdil to v rozhovoru pro Rádio Patriot. O víkendu se proti zvažovanému odvolání ředitelky zvedla ve městě vlna odporu a vznikla petice na její podporu, kterou do pondělního dopoledne podepsalo 550 lidí. Zastaly se jí i významné osobnosti, například investigativní novinář Jaroslav Kmenta, či držitel tří Českých lvů filmový architekt Jan Vlasák. Starosta ve stejném rozhovoru uvedl, že signatářů petice je mu líto a situaci označil jako „davovou psychózu a hysterii“.
152 fotografií

Vedení nymburské radnice zvažuje odvolání ředitelky kulturního centra

Nymbursko
Cestovatel Ladislav Zibura v Jeruzalémě.
Známý cestovatel Ladislav Zibura bude vyprávět o své pěší pouti do Jeruzaléma očima cynického kavárenského povaleče s humorem sobě vlastním. Dokáže, že poutník nemusí být věřící, ani asketický nebo nudný člověk. V Kině Sokol se diváci a posluchači na jeden večer vypraví na dlouhou cestu spolu s českým cestovatelem, novinářem a spisovatelem.

Jak se jde 40 dní do Jeruzaléma, vtipně vypráví Ladislav Zibura

Volný čas
Ladislav Zibura.
Boskovice – Prázdniny v Evropě. Návštěvníci boskovického kina se mohou těšit hned na přednášku spisovatele a cestovatele Ladislava Zibury. Uskuteční se v pátek od osmi hodin večer. Zibura se tentokrát vydal do oblasti, která je dostupná a krásná, přesto o ní většina cestovatelů nemluví. Vydal se prostopovat Evropu.

Cestovatel Zibura přiblíží stop v Evropě

Blanensko