ŠTÍTEK: Matt Damon

Super Bowl nabídl velké drama.
Kdo chtěl mít půlminutový reklamní spot zařazený do letošního finále ligy amerického fotbalu Super Bowl, musel sáhnout opravdu hluboko do kapsy. Cena se už druhý rok za sebou totiž dostala na rekordních sedm milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 163 milionů korun. I přes tak astronomické částky se firmy přetahují o to, aby propagaci svých produktů do programu dostaly. 
8 fotografií

Super Bowl byl opět rekordní. Cena za reklamu se vyšplhala do závratných výšin

Ostatní sporty
Oppenheimer (2023)
Novinka Christophera Nolana si již stihla vydobýt status pravděpodobně nejočekávanějšího filmu roku a získat nadšené ohlasy od předních světových kritiků i filmařů. Nyní nastal čas ji adekvátně zhodnotit. Dokáže výsledek oslnit i jinak než jen dokonale zvládnutou technikou a hereckými výkony? Zrodil se opravdu velký film či rozpačitě stravitelná podívaná, jíž předcházel mediální boom spojený s legendou o „otci atomové bomby?“

RECENZE: Brilantní zpracování, přepálená stopáž. Nolanův Oppenheimer jedině v ki

Volný čas
Ben Affleck v thrilleru Hluboká voda (2022)
Někomu stačí před svatbou pouhý rok, Ben Affleck jich potřeboval devatenáct. Přesně tolik uplynulo od chvíle, co s herečkou a zpěvačkou Jennifer Lopezovou zrušili plánovanou svatbu, aby se k sobě nakonec zase vrátili. V půli léta si tahle přechozená známost (přezdívaná médii Bennifer) řekla ano. Affleck prodal svůj dům a koupil nový. A zase bude Batmanem. To vše na prahu padesátky, kterou oslaví 15. srpna.
10 fotografií

Ben Affleck slaví padesátiny. Oblíbený herec je v poslední době samá změna

Film a televize
Kletba bratří Grimmů
Kletba bratří Grimmů, Anděl Páně 2, Čertí brko, Šťastný smolař nebo Micimutr. To jsou neznámější filmová díla, která se natáčela na hradě v Ledči nad Sázavou. V roce 2005 tu nechyběl ani slavný herec Heath Ledger. Pojďte si spolu s námi připomenout Kletbu bratří Grimmů, kde se předčasně zesnulá hvězda objevila, ale i ostatní filmy a pohádky.
63 fotografií

Filmová místa. Ledeč hostila Anděla Páně, Odznak Vysočina i Kletbu bratří Grimmů

Čtenář reportér
Spider-Man: Bez domova
Rok 2021 je za námi. Pro kina byl stejně jako ten předchozí opět zkouškou nervů i příslibů. Některé očekávané hity byly znovu odloženy (Mission Impossible 7, Top Gun: Maverick), jiných se diváci dočkali (Není čas zemřít, Duna, Matrix). Do domácích kin přišlo přes 5 miliónů lidí, což je 11 procentní pokles oproti roku 2020. Které tituly byly nejvýraznější a co udělalo divákům radost?
6 fotografií

Aida, Síla psa či Mad: Podívejte se na filmové počiny uplynulého roku

Film a televize
Matt Damon a Adam Driver
Středověká Me Too. I tak by se mohl v podtitulu jmenovat nový film Ridleyho Scotta Poslední souboj, který je k vidění v kinech. Vrací sice na plátno poslední duel ve Francii 14. století, zaštítěný královskými zákony, podstatnější je ale ústřední téma filmu – a tím je aféra, kterou bychom dnes označili jako sexuální obtěžování.

Sexuální obtěžování na hradech. Poslední duel Ridleyho Scotta

Film a televize
Matt Damon, Cannes
/OD ZVLÁŠTNÍ ZPRAVODAJKY DENÍKU/ Festival v Cannes drží obdivuhodně svou fazónu, na červeném koberci se zatím ukázaly všechny ohlášené hvězdy včetně Američanů Seana Penna a Matta Damona. Ve velkém stanu v přístavu udělali zdravotníci a studenti přes tři tisíce testů. Den co den od sedmi do devíti večer, s nemizejícím úsměvem. Klobouk dolů.
5 fotografií

Bylo to jako poprvé. Matt Damon uvedl v Cannes film Stillwater

Film a televize
Herec Matt Damon.
Amerického herce Matta Damona zastihla pandemie covidu-19 v Irsku, kde se však má podle svých slov jako v pohádce. Hvězda série filmů o agentovi Jasonu Bourneovi prohlásila o irském premiérovi Leovi Varadkarovi, že je frajer, a zároveň vyjádřila obavy z návratu do Spojených států, které jsou koronavirem nejhůře zasaženou zemí na světě, napsal list The Guardian.  
8 fotografií

Americký herec Matt Damon tráví karanténu v Irsku. Pochválil tamního premiéra

Společnost
Jak to chodí ve světě velkých závodů můžete vidět v Blatné.
V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největší triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění.

LE MANS ´66 v kině v Blatné

Volný čas
Jak to chodí ve světě velkých závodů můžete vidět v kině ve Volyni.
V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největší triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění.

Přijďte na závod Le Mans '66 do kina ve Volyni

Volný čas
Děti z páté třídy MŠ Týnec si ozdobily vánoční stromek.
Víkend bude ve znamení první adventní neděle, a tím i rozsvěcení stromků v různých částech Benešovska. To bude spojeno s jarmarkem a doprovodním programem v duchu zpívání koled či tvořivých dílniček, na kterých si budou moci děti udělat vánoční ozdoby, dárečky i dekorace. 

Víkendové tipy od 29. listopadu do 1. prosince

Cestujeme
Le Mans ‘66
Film známého režiséra Jamese Mangolda, stojícího za natočením například snímku Logan: Wolverine a mnoha dalších, a trojice scenáristů Jeza Butterwortha, Johna-Henryho Butterwortha, a Jasona Kellera Le Mans ’66 se jistě dočká srovnání s šest let starým, přesto stále v myslích diváků rezonujícím snímkem Rona Howarda Rivalové, pojednávajícím o závodech F1 a zároveň osobním i profesním boji mezi jezdci Jamesem Huntem a Nikim Laudou.

RECENZE: Le Mans ’66 je „Tarantinovka“ na kolech. Zase jednou pořádný film!

Volný čas
Le Mans Classic.
Le Mans '66 je strhující životopisní příběh, který benešovské kino promítne v pátek 15. listopadu v 19.30. Hlavním hrdinou je konstruktér aut Carroll Shelby a britský jezdec Ken Miles, kteří postaví pro automobilku Ford revoluční závodní auto, aby mohli zvítězit nad Enzem Ferrarim v závodu 24 Le Mans ve Francii roku 1966.

Benešovské kino promítne snímek z prostředí závodu Le mans ´66

Volný čas