ŠTÍTEK: planeta

Jeden svět - kino v Žamberku.
Žamberk - Během pěti dopoledních projekcí od pátku do neděle měli žáci a studenti možnost vidět v kině Žamberk projekce vybraných filmů, které jsou součástí 19. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Jeden svět - největšího festivalu dokumentárních filmů o lidských právech.

Jeden svět navštívilo tisíc lidí

Volný čas
V centru Alternátor.
Třebíč - Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči připravilo nový komentovaný program pro svou unikátní projekční kouli. Jmenuje se „50 odstínů vesmíru" a návštěvníci se během něj vypraví napříč sluneční soustavou až k jiným světům v podobě tzv. exoplanet, tedy planet, které obíhají kolem jiných hvězd ve vzdálenosti mnoha světelných let od Země.

Třebíčský Alternátor ukazuje 50 odstínů vesmíru

Třebíčsko
FOOTGOLF.
Praha - Mluvíte-li o kopané, nehledejte složitosti. Od dob, kdy slavný anglický reprezentant Gary Lineker řekl: „Fotbal je v podstatě jednoduchá hra. Dvaadvacet hráčů se 90 minut honí za míčem a nakonec vždycky vyhrají Němci," se toho příliš nezměnilo. Dvě jedenáctky se stále hodinu a půl honí za míčem a Němci skutečně často vítězí.

Fotbal nebo golf? V Praze můžete spojit obojí

Ostatní sporty
Z královéhradeckého digitálního planetária.
Hradec Králové - Digitální planetárium ve středu představí film Křehká planeta, který poskytuje divákům pohled astronauta na unikátní oblasti Země. Před začátkem filmu se uskuteční prohlídka souhvězdí na temné obloze.

Planetárium ukáže nový film

Hradecko
Děti z MŠ Zahradní vědí, jak mají třídit odpad.
Prachatice /FOTOGALERIE/ - V rámci týdne, kdy děti z prachatického pracoviště mateřské školy v Zahradní ulici poznávaly planetu Zemi, vesmír a Slunce, se seznámily také s tím, jak správně třídit odpad a chránit životní prostředí.
22 fotografií

Děti se pustily do ochrany Země

Prachaticko
Pětice vybraných studentů prožila v útrobách vyškovské hvězdárny simulovaný let na Mars.
Vyškov /FOTOGALERIE/ – Sto dva hodin neviděli denní světlo, v naprosté izolaci od života na planetě Zemi, pod neustálým dohledem všudypřítomných kamer dodržovali striktně denní harmonogramy, bojovali s pocitem hladu, výkyvy nálad a občasnou demotivací. Pět členů Expedice Mars vyrazilo v pondělí do vesmíru, aby si sáhli na dno a dostali ze sebe maximum. A to v uzavřeném prostoru pětadvaceti metrů čtverečních vyškovské hvězdárny. Všichni v pořádku „přistáli" v pátek.
16 fotografií

VIDEO: Z Marsu zpět na Zem. Posádka přistála ve Vyškově

Vyškovsko
Diana Šlechtová
Dlouholetá pardubická městská policistka Diana Šlechtová, která se několikrát kvůli své práci ocitla v ohrožení života, měla vždy hluboký vztah k přírodě a zvířatům.

Diana Šlechtová, policistka

Pardubický kraj
Jamajský sprinter Usain Bolt.
Nejrychlejší muž planety Usain Bolt se chce po skončení atletické kariéry věnovat charitativní činnosti nebo fotbalu. Na politickou kariéru nepomýšlí. Osminásobný olympijský šampion a světový rekordman v bězích na 100 a 200 metrů to řekl při setkání s novináři v malajské metropoli Kuala Lumpuru, kde vystoupil také před třemi tisícovkami účastníků konference Global Transformation Forum.
5 fotografií

Bolt se chce po konci s atletikou věnovat charitě nebo fotbalu

Atletika
PROT nahlodá i skeptického lékaře, který mu nevěřil.
Karlovy Vary - Divadelní společnost StageArtCz přijela do Karlových Varů s příběhem o muži, který si myslí, že je z jiné planety. K-PAX, Svět podle Prota je hra na motivy světového bestselleru Gena Brewera. 

Prot exceloval na divadelních prknech

Volný čas
Radek Jaroš.
Česká Třebová /Krátce/ – Velký sál českotřebovského Kulturního centra dnes od 19 hodin ožije dobrodružným vyprávěním Radka Jaroše. Úspěšný horolezec představí svůj projekt Koruna světa a návštěvníci se budou moci ponořit do jeho vzpomínek na loňské dvě expedice na nejvyšší vrcholy všech světadílů naší planety: Denali a Elbrus.

Horolezec zavede na vrcholky hor

Orlicko
Porovnání prvního a posledního Volkswagenu Golf.
Jak jsou auta modernější a modernější, kladou na ně zákazníci větší a větší nároky. I ty levnější modely, které dnes zakoupíte, jsou neporovnatelně bezpečnější, lépe vybavené, komfortnější, zpravidla rychlejší, ale hlavně větší, než jejich předchůdci. A právě na velikost a rychlost současných aut proti jejich starším protějškům se dnes zaměříme.
12 fotografií

Srovnání: Jak narostla a zrychlila auta v posledních letech?

Automagazín
PlayStation 4 hra NieR: Automata.
Studio PlatinumGames přináší další hru z žánru bojovek, který mu jde nejlépe. Tvůrce můžete znát hlavně díky sérii Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance nebo bohužel zrušenému Scalebound. Novinka tak přináší hlavně pořádnou porci adrenalinové akce a spoustu nebezpečných nepřátel.
5 fotografií

Vychází bojové NieR: Automata, zatím pro PlayStation 4

Hry
Počítačová hra Dawn of War 3.
Fanoušci sci-fi strategie ze světa Warhammer 40 000 se třetího pokračování dočkají dříve, než se původně myslelo. Tvůrci oznámili teprve nyní datum vydání. Dawn of War 3 vyjde 27. dubna pro počítače. Spoustu zájemců určitě potěší oficiální české titulky.

Strategické Dawn of War 3 potvrzuje dubnové datum vydání

Hry
Vyhlašování výsledků výtvarné soutěže mateřských škol  Písecka v kinu Portyč.
Písek (FOTOGALERIE)– Sál kina Portyč se ve středu dopoledne zaplnil dětmi z mateřských škol, které se zúčastnily výtvarné soutěže Planeta Země pořádané 15. mateřskou školou Písek a Centrem kultury města Písek. O působivé zahájení se postaral pěvecký sbor písecké 15. mateřské školy.
26 fotografií

Děti z mateřských škol kreslily planetu Zemi

Volný čas
Z Viktoriiny země v Antarktidě.
Linec - V sedmnácti letech propadl bavorský fotograf a dobrodruh Michael Martin pouštím. Posledních pět roků cestoval po horkých i ledových, jejichž plocha zabírá celkem téměř polovinu povrchu planety.

Světové pustiny ve fotografii u sousedů

Z okolí
Sférické kino nabídlo dětem poučení i zábavu.
Děti z krnovské Mateřské školy (MŠ) Karla Čapka a podpůrného centra Reintegry společně navštívili Sférické kino-mobilní planetárium. Na zakřiveném stropu kopule, který představoval extrémně širokoúhlé promítací plátno, čekal děti zábavný i poučný program na téma planeta Země „Tajemství stromů".

Inkluzivní vzdělávání: planeta Země a stromy

Bruntálsko