ŠTÍTEK: riziko

Policejní potápěči hledají munici pod Vyšehradskou skálou.
Od dnešního dne až do středy 7. března budou policejní potápěči prohledávat dno Vltavy pod Vyšehradskou skálou a hledat nevybuchlou munici. Chtějí tak předejít situacím, kdy výbušninu z řeky vyloví amatérský hledač kovů, k čemuž na tomto místě už v minulosti několikrát došlo. Po poledni se jim např. podařilo z vody vylovit puškový granát ze druhé světové války. 
5 fotografií

Policejní potápěči pátrali v řece po munici. Objevili puškový granát z války

Praha
Pohodlná cesta svádí v procházkám i za mrazivého počasí.
Chrudim – Po nové zpevněné polní cestě mezi chrudimským sídlištěm Větrník a nedalekou obcí Topol korzuje denně značné množství lidí. Ti se ale musejí čas od času s úlekem uhýbat projíždějícím autům.

Výletníky překvapují auta na úzké cestě

Chrudimsko
Zamrzlý rybník v Praze. Ilustrační foto.
Pražští rybáři ani v zimě nezahálejí. Sledují čistotu vody, která přitéká do pražských rybníků a monitorují množství kyslíku ve vodě. Podle nich zatím nejsou potřeba žádná speciální opatření, která jsou běžná při dlouhotrvajících mrazech. Není ani možné prosekávání ledu, kvůli využití zamrzlých ploch při bruslení. Média o tom dnes informoval hospodář pražských rybářů Jindřich Vintr.
5 fotografií

Rybáři hlídají množství kyslíku v rybnících. Speciální opatření nejsou nutná

Praha
Střelba na floridské škole
Jak ochránit žáky před pomatenými střelci? Takovou otázku si po minulém incidentu na Floridě kladlo mnoho lidí, včetně prezidenta Donalda Trumpa. Ředitel základní školy v Oklahomě se však odhodlal k ráznému kroku. Do svých učeben postupně instaluje neprůstřelné kryty. Podle něj je to jediná možnost, jak žáky ochránit. Informoval o tom server Sky News.
5 fotografií

Ochrana před šílenými střelci: V Oklahomě instalují do tříd neprůstřelné kryty

Svět
Ilustrační foto.
Pardubický kraj – Hracích automatů v Pardubickém kraji za poslední rok výrazně ubylo. Z 2400 automatů na hazardní hry jich na začátku letošního roku zůstaly zhruba dva tisíce. Unie herního průmyslu ČR ale upozorňuje na nové nebezpečí, kterým jsou internetová casina.

Automatů v kraji ubylo, hazard se stěhuje na internet

Pardubicko
Požár vypukl krátce po osmé ráno ve sklepě administrativní budovy v Kotlářské ulici v Brně.
Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Téměř padesát evakuovaných lidí, šest nadýchaných kouřem a tři z nich převezení do brněnských nemocnic. To jsou následky středečního požáru, který vypukl krátce po osmé ráno ve sklepě administrativní budovy v Kotlářské ulici v Brně. Předcházel mu patrně výbuch způsobený stavebními pracemi nedaleko střelnice, která se ve sklepě nachází.
8 fotografií

Padesátka evakuovaných, skoro milionové škody. Požáru asi předcházel výbuch

Požáry
Ilustrační fotografie.
Karlovarský kraj - Teploty kolem -10 °C lidi lákají k bruslení na zamrzlých vodních plochách. Odborníci ale varují. I relativně silný led může ležet na vodní bublině, a člověk se tak snadno propadne. Riziko je o to vyšší, že mají ke konci týdne teploty stoupat.

Ani silné mrazy nezaručí, že je led bezpečný

Chebsko
Ján Kuciak a Martina Kušnírová
Již delší dobu jsme svědky toho, jak pozici novináře znevažují vrcholní politici, kteří si dělají srandu z nebezpečí vyplývající z práce investigativních reportérů a zpochybňují závěry jejich práce. Status novináře i jeho ochrana jsou v úpadku. Nikdy jsem si ale nemyslela, že až v takovém, abych jednoho dne musela oplakávat kolegu a kamaráda, který se stal obětí nájemné vraždy.
17 fotografií

Slovenská novinářka o zastřeleném kolegovi: Nedal se koupit ani zastrašit

Svět
Příprava bruslařské dráhy ve Frymburku.
Českokrumlovsko – Pokud nemůžete odolat bruslení na Lipně, můžete se vydat třeba do Horní Plané. Ovšem bruslení je na vlastní nebezpečí, i když jsou tam připravené dva umetené ovály a hřiště. Led tam měl podle čtvrtečního měření 10 až 12 cm a při současném mrazu by měl být jeho stav dostatečný. Hřiště má velikost 35 x 70 m, ovály 400 a 650 m.

Lyžovačka je ideální, s bruslením na ledě opatrně

Českokrumlovsko
Kateřina Perknerová.
Blíží se termín, kdy Miloš Zeman složí prezidentský slib a přednese inaugurační projev. Nevíme, co řekne, ale pamatujeme si slova, která pronesl před pěti lety. „Členové neonacistických bojůvek vyznávají ideologii, která by v případě svého vítězství vedla k vyhubení českého národa, a tedy i jich samých.“

Pohledem Kateřiny Perknerové: Stínový prezident

Komentáře
Ilustrační foto
O azyl v Česku v loňském roce požádalo 1450 cizinců, což bylo o 27 méně než v roce 2016. Nejčastěji chtěli azyl získat občané Ukrajiny, kteří podali 435 žádostí. Následovali občané Arménie, Gruzie a Ázerbájdžánu, kteří podali mezi 127 a 129 žádostmi. Vyplývá to z aktuálních statistik, které dnes zveřejnil odbor azylové a migrační politiky ministerstva vnitra.
9 fotografií

Azyl v Česku loni chtělo 1450 cizinců, nejčastěji šlo o Ukrajince

Česko
Divoká prasata, ilustrační foto
Karlovarský kraj - Větší motivaci pro odstřel divočáků mysliveckými spolky promýšlí Karlovarský kraj. Podle krajského radního pro životní prostředí a zemědělství Karla Jakobce (ODS) nemají myslivci příliš chuť černou zvěř střílet přímo v intravilánech obcí.

Více za odstřel divočáků. Terorizují obce a děsí lidi

Karlovarsko