ŠTÍTEK: Pavel Dominik

Basket
Břeclav - Mužští zástupci basketbalové Lokomotivy Břeclav zahájili herní přípravu a již začátkem měsíce října je čeká další sezona. V loňském roce tolik nevydařený průběh v nejvyšší krajské soutěži OP I, který znamenal sestup do nižší soutěže.

Basketbalisté budou hrát stejnou soutěž

Ostatní sporty
Lednice - zámek
Břeclavsko - Vedení Břeclavi vzalo do svých rukou propagaci Lednicko-valtického areálu. Představitelé některých měst a obcí dobrovolného svazku to však kritizují.

Lvová: Břeclav hraje na sebe

Břeclavsko
Hraniční přechod Poštorná - Reintal
Břeclav - Byť uplynul už měsíc od vstupu České republiky do Schengenu, například na bývalém hraničním přechodu Poštorná-Reintal to neznamenalo úplné otevření hranice. Do Rakouska mohou stále jen osobníauta.

Rakušané se brání těžkým autům

Břeclavsko
Vizualizace cukrovaru
Břeclav - Vedení Břeclavi nemá nic proti výstavbě hypermarketu v centru města. Někteří opoziční zastupitelé jsou naopak zásadně proti a prosazují jiné řešení.

ČSSD: Řetězec v centru? To ne

Břeclavsko
Ilustrační foto
Opava - Zápis svých dětí do prvních tříd budou muset 18. nebo 19. ledna absolvovat rodiče dětí starších šesti let. Páteční zápisy se uskuteční v době od 14 do 18 hodin, sobotní pak v dopoledních hodinách od 8 do 11 hodin. A v čem se budou letošní zápisy prvňáčků lišit od těch z let předešlých?

Jde vaše dítě do první třídy? Vyberte mu školu

Opavsko
Jaroslava Kretschmerová
PRAHA - Českou premiérou komedie Je úchvatná (Glorious!) o nejhorší operní pěvkyni světa, Florence Foster Jenkinsové, vstoupí ve středu do nové sezony Divadlo Kalich. Oné pěvkyni, která prý byla pro své pěvecké „umění“ přezdívána první dámou klouzavé stupnice, propůjčí tvář Jaroslava Kretschmerová.

Kretschmerová propůjčila tvář nejhorší pěvkyni světa

Divadlo
Ilustrační foto
BŘECLAV - Břeclavské trávníky budou zřejmě už od příštího roku brázdit pražské sekačky. Jak potvrdil místostarosta města Pavel Dominik, výběrové řízení na nového dodavatele údržby veřejné zeleně vyhrála pražská firma.

Trávníky v Břeclavi budou v pražských rukou

Břeclavsko
Ilustrační foto
BŘECLAV - V centru Poštorné se chystá velká rekonstrukce. Prokouknout by měla prostranství před školou a kostelem i pobočka městské knihovny.Střed Poštorné láká každoročně k prohlídce množství turistů. Svědčí o tom mimo jiné stále se zvyšující návštěvnost poštorenského kostela. Břeclavští teď i proto chtějí dodat centru této městské části zašlý lesk.

Střed Poštorné získá zašlou slávu

Břeclavsko
Valtický zámek - ilustrační foto.
BŘECLAV – Břeclavští radní chtějí letos více dbát na rozvoj cestovního ruchu. Od propracovaného marketingu si slibují, že do města a okolí bude v budoucnu přijíždět stále více turistů. Břeclav by už neměla být jen vstupní branou Lednicko-valtického areálu, ale také hlavním tahounem jeho propagace.
3 fotografie

Na propagaci jdou miliony

Břeclavsko
Břeclavský kulturní dům
Nejstarší kontinuálně vycházející noviny ve střední Evropě. Nejprodávanější a nejčtenější seriozní deník na jižní Moravě. A jednoznačně médium, které je svým čtenářům ze všech nejblíže. To jsou „nej“, kterými se může pyšnit Břeclavský Deník Rovnost.

Přijďte na den s Břeclavským Deníkem!

Břeclavsko